sylph99 napisa:Dolazim na ovaj forum zbog konkretnog pitanja, što nikako ne znači da me ne zanima niz tema i oblasti. Molim moderatore da me preusmere gde treba jer ne znam u koju od tema moj problem spada. Ne želim da otvaram novu temu u slučaju da odgovarajuća već postoji.
Stvar je u sledećem. Pre par nedelja uginula je moja voljena mačka, moje najbliskije biće, deo mene. Zanima me šta se dešava sa kućnim ljubimcima kad uginu. Google i brojni engleski tj. američki tekstovi daju generičke odgovore koji mi zvuče napisani pretenciozno da uteše vlasnike koji tuguju. Jako mi je važno da saznam istinu, jer ne verujem da je smrt kraj.
Naravno, najviše me zanima da li postoji mogućnost da na neki način ponovo budemo zajedno.
Hvala svima.
Predpostavimo, da ste odrasla osoba tj da vam vjerujemo.
Kao i da se ne šalite.
I da ste ,,normalna prosečna osoba" tj. šta se uglavnom pod tim podrazumijeva..
I da vas je bol za voljenim ljubimcem natjerala za ovakvom potrebom...
Evo šta me konkretno zanima.
Za prvi dio koji bi se sveo, možda, na pitanje da li i kućni ljubimci imaju ,,dušu" tj nešto što postoji i posle materije,
za to ima podloge u raznim vjerovanjima i taj dio shvatam.
Ali za ovo da budete ponovo zajedno, zanima me odakle vam ideja da na to neko može da vam zaista odgovori?
Je li vam neko rekao da ima ko to zna?
Je li vam neko rekao da to ima na nekom forumu, ili ovom konkretno, takav odgovor?
Ako odgovorite iskreno ja ću nastaviti iskreno da pišem, tj pokušam da odgovorim...