[b]40) Radnik Svetlosti se najpre plašio sila iluzije, pa se borio protiv njih, pa se trudio da ih ne primećuje, konačno ih je prihvatio kao partnere, sa druge strane Realnosti, u kosmičkoj igri svrgavanja iluzija.
Tu je bio kraj svakom strahu i svakoj borbi.[/b]
[b]41) Najpre je sve oko Radnika Svetlosti izgubilo svoju vrednost i smisao, a onda je, osvetljujući Svetlošću Više realnosti iz svoje svesti – svemu počeo da daje novu vrednost i smisao.[/b]
[b]43) Dok je bio koncentrisan na svet iluzija, dok je svoje interese video u svetu iluzija: što je više zarađivao – više je trošio, što se više trudio da sređuje – više se remetilo i propadalo, što je više stvari dovodio u red – više se stvarao nered, što se više brinuo zbog kvarova i malera – više su mu se dešavali...
I nikad mira ni predaha!
Otkako je počeo da se koncentriše na Više svetove, otkako je svoje interese počeo da sagledava u Višim svetovima – odahnuo je, sve prethodno mu je postalo igra koja ga ne uznemirava iznutra.
[/b]
[quote="plavizrak"][b]21)Um Radnika Svetlosti je prihvatio rizik da posredstvom srca primi u sebe Sile i Svetove koje ne može da vidi, opipa, shvati...[/b][/quote]Овај цитат сам прошли пут поставио јер ми се јако свиђа и јер најлепше описује срж мог личног трагалаштва.
То је ПУТ СРЦА - то је хришћански ''изворни'' пут - у то сам једино сигуран.
[quote]Ne ljutim se, jer ne razumem o čemu se radi (ne razumem ono "da zavapim"), a ne bih se ljutio ni kada bih razumeo.[/quote]Ма тај вапај је био више израз немоћи што не могу да ишчитам све што си написао, а има још неколико занимљивих тема на форуму које нисам испратио, а желим то. Доста је форумаша који опширно пишу, али и доста који немилице лепе копиране текстове. Ове поруке имају заједничку црту - визуелну сувопарност.
Ето толико о томе, ваљда сам сада јаснији. Мислим, ко ми је крив што имам проблем са читањем дугих порука. Ваљда је најважнији смисао, али како се снаћи у мноштву објава - све личе као јаје јајету.
А где су она времена и оне пророчке објаве које су окупљале милијарде следбеника кроз историју, типа - [color=cyan]Има бре братац да гориш у паклу заувек, па ти види![/color] :yes:
:??:
Поред ових ''ЊУ ЕЈЏ'' толерантних ''Све је супер, мема греха'' објава, пролазиће се још дуго као поред турског (не опросте браћа Турци) гробља.
Ипак досетили су се и ти (не знам који) новокомпоновани ''пророци'' и почели да прете ''судњим даном'' лета господњег 2012. и катаклизама и наравно рептилима, грејсима и марсовцима - Бог се не помиње као свесно и заинтересовано биће.
Збуњени, а истине жељан човек попут мене се запита исто што и члан форума [url=http://www.objaveforum.com/phpBB3/viewtopic.php?p=6038#p6038]Истина[/url]... [quote="istina"]I, šta je novo u toj novoj religiji......????[/quote] Па не знам, али јако ми је битно да знам. :?
[quote]Jesi li ti bio u Radovanju?[/quote]Био сам још као дечак, али пошто ми је то на путу за Кг (одакле сам пореклом) увек то оставим - [i]Има времена[/i].
Да и што се тиче ел.књиге, ту је ствар компликована, јер она и даље живи на неколико тема упордо, а то је несавладиво за мене.
Знаш како је са књигом, то ти је као са женом (нека ми опросте), прво јој осмотриш линије габарита па онда завириш у њену суштину.
8)
[quote]Učenje koje prenosim kompatibilno je i sa [b]izvornim[/b] hrišćanstvom, i sa [b]izvornim[/b] budizmom, i sa svim drugim dobrim religijama i duhovnim učenjima (ja nisam mogao baš za sve lično da proverim, ali tako stoji u Učenju). [/quote] Па, јасно је да нас искључиво занима истинито Учење, али је јако битна надоградња, а не брисање оперативног система и поновно инсталирање. У том смислу ширим народним масама ништа не значе термини попут [b]Изворни будизам[/b], или највећи део учитеља са ове листе...
[quote]8) Pripadnici Hijerarnije Svetlosti, koje pozanejmo: Arhangel Mihail, Isus, Majka Marija, Mojsije, prorok Ilija, Jovan (tvorac „Otkrivenja“), Buda, Šiva, Krišna, Zaratustra, Matrej, Sanat Kumara, El Morija, Kutumi, Žermen, itd.[/quote]Нарочито нас збуњују познати нам пророци попут Илије без громова, или Мојсија без застрашивања.
:roll:
Како да верујем новообјавцима, ако имам написмено нешто миленијумима. И ко је тај ауторитет који ће мени објаснити шта је изворно, а шта не!?
[quote][quote]Колико сам успео да схватим, систем чакри и реинкарнација се подразумевају као истина?
Шта је са кудалинијем? [/quote]
Na prvo pitanje si sam odgovorio, a "kudalini" se ne spominje.[/quote]Мислио сам на кундалини - има ли помена о њему?
И овако ми је све компликовано и без њега, надам се да знање о таквим стварима није неопходно.
Чакре су ми такође небитне осим Срчане чакре која се и пре звала једноставно - Срце.
А и чему спознаја о реинкарнацији, када све своје иовако носимо са собом? Да би змали да имамо још шанси?
Такође ме занима, има ли ово учење и мултимедијалне видове, типа поста, литургије, телесне аскезе итд.
Да ли смо препуштени само себи и нетелесним водичима, да ли имамо празнике итд.
Опрости ако си о овоме већ писао.
[quote][quote]Надам се да ме разумеш, једноставно те нема на другим темама.[/quote]
Jedva uspevam da ispunim planove vezane i za ove dve teme i za knjigu-u-nastajanju.[/quote] Нисам мислио да отварам тему са питањима и одговорима, јер се подразумева да разговарамо, али када је рецимо Кундалини у питању, јако ме занимало да чујем твоје (њихово) мишљење о томе. Зато ћу морати и убудуће да запиткујем на твојим темама.
Сматрам да нам нудиш заиста велике ствари, зато морам да сагледавам из свих мени доступних гледишта и приступа. Овде радо укључујем и блаже видове провокација.
[quote]Momenat prakse je jedna od specifičnosti i ovog Učenja.
Mi se ne viđamo u vanvirtuelnom životu, pa i ne možemo da utvrdimo u potpunosti ovo što kažeš. Ali na nekom finijem planu možemo i preko ovih poruka. Već i tu unekoliko može se da se oseti to da li neko živi ideje za koje se zalaže.[/quote]Наведена Серафимова мудрост ије ни била упућена неком одређеном. Могуће је да сам био испровоциран Зокијевим нагласком на непорочности у односу на тебе, али ја као бивши вишедеценијски пушач не могу да немам разумевања за пушаче, нарочито ћилимаре (где ме нађе у слабост). Није то ни толико битно да бих и ја сада поентирао и моралисао на том питању.
Волим и ја да уживам у животу, а то што си написао баш има стила.
О нескладу теорије и праксе би се могло доста писати, али кључна је мотивација.
Дакле ја и даље стојим при томе да се просечан човек не може мотивисати шаргарепом, него штапом и то дебелим! :wink:
И зато ценим искључиво популистичка учења, насупрот елитистичким херметичким.
Прими ову и претходне поруке крајње добронамерно - сигурно ће ти бити корисне да сагледаш још један облик процеса (не)прихватања учења, али крајње искрено изречен.
Mene zanima, da li je osoba koja pise ove poruke dozivela prosvetljenje. Iz iskustva znam da se poruke mogu pisati samo posle tog dozivljaja. Do tog trenutka sve se odvija mimo osobe o kojoj se radi, ona jednostavno nije svesna i ne zna da definise dogadjaje. Zivot takve osobe je vodjen drugom rukom a ona je sposobna da sledi ono sto joj je misija. Posle tog trenutka sve postaje vidljivo. Naravno, naglasavam da svaka osoba ne vidi iste detalje. zato i postavljam pitanje jer pojedine stavke bih dopunila svojim vidjenjem.
[b]45) Što se više penje strmim stazama Duha - to Radnik Svetlosti mora da trpi sve jače i jače udare munja sila iluzije ( one tako brane svoj svet), jer najjače munje pogađaju najviše tačke.
Sve dok ne zađe iznad oblaka, gde nema munja, već postoje harmonija, sreća i blaženstvo.[/b]
[quote="Protomajstor"]
Да и што се тиче ел.књиге, ту је ствар компликована, јер она и даље живи на неколико тема упордо, а то је несавладиво за мене.
Знаш како је са књигом, то ти је као са женом (нека ми опросте), прво јој осмотриш линије габарита па онда завириш у њену суштину.
[/quote]
Sva sreća pa nije kao sa muškarcem, inače ne bi ni jednu pročitao.
Protomajstore, meni je zanimljiva raznolikost naših iskustava i gledišta, jedino mi nije zanimljivo kada se ta raznolikost iskazuje sa nabojem. A mislim da te naboje . kada ih ima, svako od nas ume da "namiriše".
Protomajstor
-istina ::
[quote]I, šta je novo u toj novoj religiji......????
Па не знам, али јако ми је битно да знам.[/quote]
Učenje koje ovde prenosim ne zasniva se na "nju ejdžu".
A suština prave nove religije ili religije Novog doba je u sintezi svih najboljih duhovnih ideja iz raznih duhovnih učenja i iz raznih postojećih religioznih sistema. Ima tu, podrazumeva se, puno nama već poznatih ideja i objašnjenja, ima i dopunskih ideja i objašnjenja, ali sve treba da čini jednu sveobuhvatnu novu celinu. Ako sva duhovna učenja i religije proizilaze iz JEDNE ISTINE, ali kao njeni različiti odrazi - onda je logično da se sa razvojem svesti ljudi teži i ujedinjavanju u tom smislu.
Kako ćemo znati da se radi o dobroj, pravoj SINTEZI, o dobrom, pravom duhovnom učenju?
Nema načina da se to bilo kome DOKAŽE. U Učenju se kaže: Istina je stanje svesti, što je neko stanjem svesti bliži Istini, bliži je i toj sintezi. A da li je dobro ili nije neko učenje - prepoznaćemo isključivo se oslanjajući na svoje unutrašnje čulo, ja ga nazivam - duhovnim čulom. Nikome ja ne mogu da dokažem da je Učenje koje prenosim dobro, sve dok on to u svojoj unutrašnjosti ne oseti.
[quote]И овако ми је све компликовано и без њега, надам се да знање о таквим стварима није неопходно.
Чакре су ми такође небитне осим Срчане чакре која се и пре звала једноставно - Срце. [/quote]
Slažem se sa tim, i ja volim da se orijentišem na praktične momente. Na primer: mene zanima praktičan postupak, kako da se oslobodim teških energija u sebi, na koje sasvim praktične ovozemaljske načine, a pritom mi je manje bitno kako se taj proces odvija u meni, šta se tada dešava sa čakrama, sa aurom, gde su čakre, kako izgleda aura, itd.
[quote]Такође ме занима, има ли ово учење и мултимедијалне видове, типа поста, литургије, телесне аскезе итд.
Да ли смо препуштени само себи и нетелесним водичима, да ли имамо празнике итд. [/quote]
Nema ceremonijalnosti u duhovnoj i životnoj praksi na koju se upućuje u ovom Učenju. Jer ceremonijalnosti u svim religijama smišljene su za odvlačenje pažnje od suštine. Život organizovan na osnovu Učenja koje prenosim samo znači nešto drugačiju organizaciju života i tzv. restruktuiranje našeg mišljenja i našeg sistema vrednosti. Ali - sve to treba pratiti kroz poruke-lekcije, ne može se ukratko opisati.
[quote]Зато ћу морати и убудуће да запиткујем на твојим темама. [/quote]
Naravno, za to sam i plaćen, tj. da odgovaram. :D Ovi dijalozi itekako mogu da nas dobro "išlifuju". Da ne smatram da su korisni - ne bih ni učestvovao u njima, nego bih išao na neki forum za automobile (www.drinabezfiltera.com)