[quote="plavizrak"]Protomajstore, meni je zanimljiva raznolikost naših iskustava i gledišta, jedino mi nije zanimljivo kada se ta raznolikost iskazuje sa nabojem. A mislim da te naboje . kada ih ima, svako od nas ume da "namiriše".[/quote]Ти се како ми се чини ипак љутиш!? :shock:
Ја сам ти само један пример како људи реагују, а набој служи да се не пуца празним пушкама - бар мени служи. Свестан сам да си за мирну и сталожену расправу, али ја нисам миран саговорник, него напети полудивљак који живи у равници, али ћелије су ми динарске.
:zzz:
Нисам ја теби ништа замерио него општим (планетарним) духовним збивањима међу којима сам препознао и ово учење.
[quote]Ako sva duhovna učenja i religije proizilaze iz JEDNE ISTINE, ali kao njeni različiti odrazi - onda je logično da se sa razvojem svesti ljudi teži i ujedinjavanju u tom smislu.[/quote]Па баш и о томе говорим, али то није јасно свима који свет гледају само на леп начин.
Није посреди развој свести људи, већ присилна унитаризација, а у том контексту нема говора о некаквој "свести".
Ја сам једноставно такав - сељачки неповерљив.
Док још Кинези једу штапићима, а црнци трче испод 10 секунди, нема говора о СИНТЕЗИ - бар по мени.
[color=cyan]Ја сам за различитости, наравно без набоја.[/color]
[quote]Nikome ja ne mogu da dokažem da je Učenje koje prenosim dobro, sve dok on to u svojoj unutrašnjosti ne oseti.[/quote]Ма, нема никога коме ово учење није добро, али да ли је довољно снажно и провокативно да би некога покренуло? Ствар и јесте у томе што је све превише јасно, нема потребе да се додатно тестира срцем.
[quote]Jer ceremonijalnosti u svim religijama smišljene su za odvlačenje pažnje od suštine. [/quote]Религије су смишљене да привуку широке народне масе, а амбициозним појединцима не може промаћи суштина ни у "Гранд" шоуу, а камоли у озбиљној религији.
Сваки производ треба лепо упаковати, јер светина се скупља на спољну форму - као ја на књигу. 8)
[quote]Naravno, za to sam i plaćen, tj. da odgovaram. :D Ovi dijalozi itekako mogu da nas dobro "išlifuju". Da ne smatram da su korisni - ne bih ni učestvovao u njima, nego bih išao na neki forum za automobile ([u]www.drinabezfiltera.com[/u])[/quote]Е овде си ме зезнуо, проверио сам препоручени сајт, али не постоји.
И пошто осећам да сам те нечим ипак увредио - ИЗВИНИ.
А књигу, како рекох тек сам данас открио. :oops:
Ископирао сам је у Ворд, има 29 страница са фонтом 10.
Бацам се на читање, па ћу је онда поново коментарисати, ако дозволиш.
Довољно сам се већ напросипао "бисера" у незнању.
:sorry: