[quote="plavizrak"]
Oslobađanje od iluzija, da bi se postalo JA JESAM - ja jednostavno ne razmišljam u tim relacijama, imam kao težnje da se oslobađam od iluija i da samo u neophodnoj meri ulažem energiju u njih, a šta se dešava kada i ako neko dođe do kraja tog procesa - ne znam i nisam nikada u vezi sa tim davao nikakve opise. Reči "u ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM", u mom potpisu - uzeti su kao oznaka jednog našeg suptilnog tela, koja se koristi u mnogim savremenim učenjima, to nije oznaka nečega što mislim da sam postigao.[/quote]
Zanimljivo.Tek sam sad video da ti u potpisu piše to JA JESAM.
to moje citiranje tog pojma se nije odnosilo na tebe,nego na dečaka koji je to za sebe rekao,odnosno na taj način predstavio.To što tebi ili nekome u potpisu stoji , u nekom kontekstu ,reč JA JESAM,meni uopšte nesmeta i posmatram je samo kao neku težnju.
Delimično se slažem za opservaciju o proslavama,ali bih hteo da navedem nešto što je po mom mišljenju pogubnije.
A to su običaji.
Običaje vidim kao jedne od najvećih prepreka oslobađanju duha.
To je skup radnji,pravila,propisa,koje je društvo u ime nekih paganskih,predačkih,civilizacijskih i kakve još ne gluposti, prepisalo kao normu ponašanja za jedinku.
Jedinka koja se nepridržava toga,ili nedaj bože,se sprda sa time,označava se kao crna ovca,izopštena i ocrnjena.