Da se niko ne bi osećao zapostavljenim , iskopirala sam vam jedan deo mog teksta sa teme : Pakao i Raj , a tamo se nalazi kompletan tekst ( glupo bi bilo da sam iskopirala ceo tekst , i duplirala na dva mesta jedno isto ) , koji govori o mojim mukama doba preobražaja :
...Nisam nikada videla demone , ali sam ih zato vrlo intenzivno osetila , za vreme moje teške depresije , kada se u mene sjatilo čitavo jato demona !
Prvo da kažem da su me i preko drugih ljudi demoni maltretirali , moja majka , rodjena sestra , prijatelji i čitava moja okolina mi nije verovala da prolazim kroz pravi pakao ! Njima sam izgledala sasvim normalno , osim što mi se na licu videla tuga , i u očima beznadežnost - iz aviona !
Molila sam mamu da me odvede da ležim u bolnicu , mislila je da izvodim i preuveličavam ...
Tek kad sam pokušala da se ubijem , odvela me je kod psihijatra , i zamisli , nije hteo ni lekove da mi da - opet je ispalo da ja izvodim , jer , kao , želim da skrenem pažnju na sebe !?! I klasika , nije tebi ništa , to je samo mala kriza , šetaj u prirodi , radi samo ono što ti prija , bla , bla ,...rekao mi je doktor !
Jedino mi je sveštenik verovao kroz šta prolazim , čitao mi je razne molitve protiv zlih sila ... ali bezuspešno ... Šest meseci je pakao trajao ( a svaki minut mi je trajao kao večnost ), dušu su mi demoni neprestano kidali , i misleni haos stvarali - bez i jednog minuta predaha ! Šest meseci nisam ni spavala - ni to mi nisu verovali . A svo to vreme sam mislila da se nikada neću isčupati iz njihovih kandzi , i da moram da prekratim muke ( nisam tada znala da su to bile njihove sugestije , i da to nisu moje misli ).
Nešto me je teralo da krenem u Ostrog ... tamo sam osetila Božije prisustvo , tamo su mi pročitali molitve , prespavala sam pod Ostrogom - i kao nova sam se vratila kući , ali drugu noć kod kuće , taman da zaspim - kad davi me nešto i pritiska , ugušiću se , mislim se ja , pokušam da se pomerim - nema šanse ni milimetar da pomerim ni jedan deo tela . Setim se , pa izgovorim u sebi Oče naš - i pusti me ! Sutradan uveče - opet isti scenario , Oče naš - i nestade . E tad sam se već zabrinula , i plašila da legnem da spavam , kad mi se upali lampica Idea Arrow pre spavanja : kadjenje sobe , molitve , Biblija ispod jastuka , ikone , poprskala sam ceo krevet sa svetom vodicom iz Ostroga ... ALI , opet ništa od toga ne bi delovalo , da nisam IMALA NEPRIKOSNOVENU VERU , da će ih ti moji rituali oterati - i uspelo je !
Kada sam posle svešteniku ispričala zadnji dogadjaj , počeo je da se krsti , i rekao mi da sam samo svojom JAKOM VEROM uspela da preostale demone isteram iz sebe , i da je to jako teško da čovek učini sam - ja sam prvi slučaj za koji on zna ( da ih je neko svojom verom oterao sam ).