IMANUELOV TALMUD - Poglavlje XXXVII
 
   
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Epilog i objašnjenje
 

Dugo vremena prevodioci Imanuelovih zapisa su se držali u tišini, neznajući zašto. Misterija je riješena 19.09.1974.g., kada su primili pismo, napisano od prevodioca u Bagdadu, Irak, septembra četrnaestog 1974.g.

U epilogu je prevod pisma, iz koga će čitaoci naučiti potrebne detalje.

Zbog neočekivanog gubitka originalnog zapisa, jedini dokaz je izgubljen, na nesreću. Kako bilo, Arkanum/Talmud o Imanuelu, time više nije kompletan. Samo trideset šest poglavlja su očuvana, nešto više od četvrtine originalnog zapisa.

Obzirom da je urednik upoznat kroz podsjetnik sa pričom o Imanuelu, ne želi zadržati od čitaoca najvažnije detalje, zapisane ovdje u terminima: sa majkom Marijom, bratom Tomasom i apostolom Judom Iskariotskim, Imanuel je putovao u sjevernu Indiju. Na putu je propovjedao u mnogim zemljama i često bježao jer su njegovi govori bili revolucionarni. Zato mu je za put u Indiju trebalo nekoliko godina koje su bile teške. U današnjem zapadnom Pakistanu, visoko na sjeveru, njegova je majka postala bolesna i umrla, kada je Imanuel imao oko 38 godina. Nakon gubitka majke, Imanuel je krenuo ka današnjem indijskom Kašmiru gdje je nastavio širiti svoja učenja. Pokrio je veći dio Indije, u sjevernim dijelovima zemlje, i takođe današnji Avganistan i zapadni Pakistan, jer se deset Izraelskih plemena smjestilo tamo, nakon bijega iz Izraela.

Kada je Imanuel imao oko 45 godina, oženio se mladom i lijepom ženom, koja mu je donijela dosta djece. Smjestio se, kao normalna glava porodice u današnjem Srinagaru, u Kašmiru, Indija. Odatle je poduzeo bezbrojne puteve i nastavio propovjedati njegovo novo učenje. Umro je u dobi između 110 i 115 godina od prirodnih uzroka i sahranjen je u Srinagaru.

Juda Iskariotski je umro u dobi oko 90 godina i sahranjen je blizu Srinagara. Josef, Imanuelov prvorođeni sin, nastavio je zapisivati očevu priču i napustio Indiju po Imanuelovoj smrti. Nakon trogodišnjeg putovanja vratio se u zemlju svog oca i živio u Jerusalemu do smrti. Iz Indije je ponio originalne zapise i sakrio ih u grobnoj pećini u kojoj je Imanuel ležao. Smatrao je to mjesto najsiguirnijim. Kao što je objašnjeno u uvodu, ovi su zapisi tu i nađeni, trideset šest poglavlja, koja su ovdje u prevodu.

Hinvil, 20.09.1974.g, Bili Edvard Albert Majer, urednik

Pismo od Ise Rašida

14. septembra 1974.g.

Bagdad, Irak - Isa Rashid

Dragi prijatelju Bili:

Žao mi je, dragi prijatelju, jer ti dugo nisam pisao i nisam uspio da ti pošaljem dodatne prevode zapisa. Razlozi za to su u mom strahu, koji se sada pojavio.

Kao što sam ti uvijek govorio, bio sam spreman da ću jednoga dana biti gonjen na račun otkrivenih zapisa. To se i desilo. Jedva sam pobjegao iz Jerusalima sa svojom porodicom. Sada sam kod dobrog prijatelja u Bagdadu, gdje, kako bilo, nemogu ostati dugo i brzo moram ići dalje. Gdje, još neznam, ali ću te uskoro obavijestiti.

Gonjen sam od dvije različite grupe, i hrišćana i Jevreja jer zapisi nisu dragi ni jednima ni drugima. Nakon mog sretnog bijega, zadesila me nesreća. Prvo sam pobjegao iz Jerusalema u Libanon i ostao tamo u izbjegličkom kampu s mojom porodicom. Ali tu su me Jevreji locirali i uz pomoć vojske napali kamp, zbog čega je bilo mnogo mrtvih. Uz velike teškoće, ja i moja porodica smo umakli ovom masakru, i time pobjegli još jednom. Ali nažalost svi zapisi su izgubljeni i više ih ne posjedujem. Vjerujem da su spaljeni kada su Jevreji uništavali kuće vatrom, ili su pali u ruke Jevreja?

Onda su izraelci objavili da su poduzeli akciju protiv palestinske gerile. Kako bilo, u stvarnosti, oni su zajedno sa nekim ljudima iz hrišćanske crkve gonili mene i moje zapise. Ovom akcijom prikrili su i falisifikovali stvarne razloge njihovog napada. I zbog nestanka originalnih zapisa, više ne postoji dokaz da je novi zavjet biblije besomučna laž, koju je načinio čovjek.

Dragi prijatelju, nažalost to su najnovije činjenice i nadam se da se ti i tvoja porodica nećete susresti sa istom sudbinom kao ja. Nakon svega, imaš trideset šest poglavlja Talmuda o Imanuelu i to predstavlja veliku opasnost hrišćanstvu, jevrejskoj vjeri, islamu i drugim religijama. Zato budi veoma oprezan i pazi da ta preostala učenja Imanuelova ne budu izgubljena. Previše su vrijedna. Ja se u cjelosti povlačim iz cijele stvari, jer ne mogu ugrožavati više svoju porodicu. Zato drži moje ime i sve ostalo u tajni prilikom objavljivanja. Znam da se uvijek mogu osloniti na tebe i hvala ti za to. Čućeš nove vijesti o meni, a do tada ti šaljem najljepše pozdrave, takođe i od moje porodice.

Isa Rašid

Urednikova napomena: Jedan od izraelskih zračnih napada protiv libanskog izbjegličkog kampa desio se juna 18-20, 1974.g., kao što je izvješteno u mnogim novinama, i vjeruje se da je to bombardovanje gurnulo u bezdan Isu Rašida – urednika.

Kraj.

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0048 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
   
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA