KLJUČEVI PSIHIČKE MAGIJE
 
    
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Uvodne napomene
 

˝Svi znamo šta će učiniti zaljubljen čovek da bi došao do žene koju voli. A koliko će više učiniti ljubavnik Mudrosti u potrazi za svojom božanstvenom gospodaricom?˝

Ove reči, koje potiču od velikog majstora magije pre nekih 450 godina, veoma tačno opisuju duhovno stanje čoveka koji krene Stazom hermetizma u traganju za svojini Istinskim JA, mudrošću, svetlošću i istinom. Teško da je moguće lepše opisati osećanja čoveka kome ne da mira plamena želja da zaviri iza prividne strane života, u potrazi za njegovom suštinom i smislom. Kakve ga sve prepreke očekuju na toj trnovitoj Stazi? Kritika i ismejavanje okoline, prijatelja i srodnika, apeli da se vrati ˝normalnom životu˝ i, što je najgore, glas sopstvenih slabosti koje mu podmuklo šapuću da napusti ćelu stvar. Ipak, nikakve prepreke neće ga zaustaviti na Putu Bez Povratka.

Prilikom pisanja knjiga koje predstavljaju novost u bilo kojoj oblasti, postoji neka vrsta obaveze autora da na samom početku definiše pojmove koje upotrebljava, razgraniči predmet o kome piše od srodne problematike itd. Moram priznati da osećam izvesnu averziju prema takvom pristupu. Razlog je verovatno taj što sam u mnogim knjigama iz oblasti hermetizma/okultizma samo na takve elemente nailazio. Mnogi autori napisu knjigu, ili više njih, u kojoj ređaju definiciju za definicijom, fraze koje imaju prizvuk naučnosti, nagoveštaj mistike i slične oblande za ništav sadržaj. Kad dođete do kraja knjige, shvatite da ste ostali praznih šaka. Osim definicija i visokoparnog fraziranja niste ništa dobili. Kad steknete izvesno iskustvo, steći ćete istovremeno sposobnost da takvu knjigu prepoznate, a njenog autora prozrete posle nekoliko desetina stranica. Iz tog razloga kad god naiđem, čitajući literaturu iz oblasti hermetizma (joge, magije, Kabale, Tarota itd.) na knjigu koja liči na udžbenik eksperimentalne psihologije, osetim podozrenje. Veliki su izgledi da njena vrednost neće biti veća od hartije na kojoj je pisana. Zato je u ovoj knjizi proces; definisanja sveden na minimum, a pojmovi su određivani ponekad: znatno docnije nego što se javljaju prvi put u tekstu. Neke stvari, koje su značajne za početnika, ponovljene su više puta, uvek pri tome osvetljene sa druge strane. Da počnemo od same psihičke magije.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 30% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.spiritual-technology.com/srp/index2.php?_link=books/klju_psih_mag.php

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0042 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
    
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA