KLJUČEVI PSIHIČKE MAGIJE - Poglavlje III
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Crna magija danas
 

Psihička energija je, kao svaka druga vrsta kosmičke energije, neutralna - ni dobra ni loša. Dobra ili zla je njena pramena. Tako se obzirom na primenu psihičke energije, govori o crnoj ili beloj magiji. Ovu temu obradiću sa .praktične strane -u poglavljima o psihičkom napadu i psihičkoj samoodbrani. Ovde ću se zadržati na opštim momentima.

U mnogim knjigama o magiji kaže se da je crna magija prime-na psihičke energije za nanošenje zla. Tome nasuprot, bela magija ima za rezultat produkciju dobra u. bolo kojem vidu. Tako su tipične belomagijske operacije takozvanih psihičko lečenje, molitve, uklanjanje karakternih nedostataka, razviće mentalnih sposobnosti itd. Klasične crnomagijske operacije su vračanje sa ciljem nanošenja zla nekoj osobi, pribavljanje naklonosti osobe suprotnog [pola magijskim sredstvima, izazivanje straha i mržnje, operacije u kojima se vrši žrtvovanje živog bića (životinje) i si.

Iz izloženog može se steći utisak da je veoma lako povući granicu između bele i crne magije. Dublje razmatranje pokazuje da stvar nije tako jednostavna. Sa hermetičkog stajališta znamo šta je dobro za nekog čoveka; da li ga smemo naterati da to prihvati, jer je to u njegovom interesu? Vidimo da se u situaciju upliće faktor slobode volje. Ne sme se na čoveka delovati protiv njegove slobodne volje, ma kako uzvišen motiv ležao u osnovi takvog dejstva! Konačno ko smo mi da određujemo šta je za nekog dobro, a šta zlo? Možemo reći samo šta je za nas dobro. Sasvim druga stvar je nametati ljudima to što smo okarakterisali kao dobro. Svet je pun spiritualnih zloupotreba. Setite se roditelja koji, tvrdeći da svome detetu žele samo najbolje, potpuno obogalje i unesreće dete za ceo život. Na takve i slične mislio je onaj koji je rekao: ˝Put za pakao popločan je dobrim namerama.˝

Na taj način hermetička aktivnost polaže etički ispit ako:Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 30% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.spiritual-technology.com/srp/index2.php?_link=books/klju_psih_mag.php

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0058 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA