KLJUČEVI PSIHIČKE MAGIJE - Poglavlje XII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Magijske vibratorne formule
 

U operacijama psihičke magije istaknuto mesto imaju Magijske reči ili Magijske Formule. Da neke vrste reči (zvukova) imaju izrazito dejstvo na ljudsku svest i materijalni svet predstavila široko prihvaćeno uverenje, koje se najdirektnije ispoljava u narodnim predanjima, mitovima i bajkama. I danas među pripadnicima nekih primitivnih plemena postoji tabu imena. To znači da svoje pravo ime čovek ne sme nikom reći ni pod kakvom pretnjom. U svakodnevnoj komunikaciji koristi se ˝drugo ime˝, za koje svi saplemenici znaju da nije pravo. Ovaj tabu bazira se na verovanju da su ime i objekat na koji se ono odnosi jedno isto i da saznati nečije ime znači steći moć nad njim. Postoje dokumentovane tvrdnje očevidaca da su neki primitivci umirali u akutnom šoku kad bi im rekli da su u snu izgovorili svoje pravo ime.

Istinita moć Magijske Formule potiče iz dva izvora. Prvi je psihički energetski naboj ili energetsko punjenje, koje je akumulirano na način koji sam objasnio govoreći o hermetičkim simbolima. Izvesne psihičke slike, povezane sa izgovaranjem određenih reči ili Formula predstavljaju koncentrat psihičke energije, jer se energetska veza reči i slika uspostavila kroz rad generacija hermetista. Izgovaranje tih reči ili Formula (vibriranjem) dovodi do aktiviranja povezane energije. Osnovna poluga dejstva je SVEST O SNAZI REČI, jer je svest istinski magijski posrednik. Bez takve svesti i najmoćnije formule gube dosta od svoje snage. Zato su knjige, u kojima su opasane operacije ritualne magije, u rukama neiskusnog čoveka, dakle takvog koji nema svesti o njihovoj snazi, najčešće bezvredne.

Drugi izvor moći Magijskih Formula je njihova urođena snaga kao specijalnog oblika energetskih vibracija. Te vibracije su u skladu sa energijama astralnog i mentalnog plana i na osnovu tog odnosa, delujući preko zvučnih magijskih formula, može se izazvati spuštanje viših, nadfizičkih energija na fizički plan egzistencije, NJIHOVO PRIZEMLJENJE.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 30% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.spiritual-technology.com/srp/index2.php?_link=books/klju_psih_mag.php

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0032 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA