KLJUČEVI PSIHIČKE MAGIJE - Poglavlje XVI
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Magijski Ritual Pentagrama
 

Ritual Pentagrama ili Petokrake zvezde je vekovima star magijski ritual, čije je dejstvo na duhovni razvoj i ubrzanje spiritualne evolucije čoveka slavljeno od mnogih hermetista i autora okultne literature. Efekti ovog rituala su balansiranje antagonističkih snaga u ličnosti, oslobađanje od nesvesnih konflikata i kompleksa, sticanje ispravne duhovne orijentacije, razviće moći vizualizacije i dr.

Koliko je meni poznato Ritual Pentagrama pojavio se prvi put u štampanoj formi 1937. godine, kada je dr. Izrael Regardie, prekršivši zakletvu tajnosti datu bratstvu, objavio knjigu ˝Zlatna zora˝. U njoj su do detalja opisani tajni magijski rituali, počevši od stadija šegrta magije do stadija adepta. Način izlaganja je takav da raspaljuje želju čitaoca da sam krene Stazom i zaviri iza vela pojavne strane života.

Nekih četvrt veka posle Regardiea, poznati mag W. E. Batler, koji je primio posvećenje u bratstvu unutrašnje svetlosti, u svojoj knjizi ˝Trening i rad maga˝ preneo je skoro doslovno Ritual Pentagrama, naglašavajući njegovo dejstvo kao obreda čišćenja sredine u kojoj će se odvijati magijska aktivnost tj. ekspanzija svesti.

Najdalje je u interpretaciji ovog rituala otišao američki hermetista Pič. Budući slobodan od zakletve ćutanja, jer hermetičko znanje nije dobio od okultnog bratstva, već ga je (po sopstvenom tvrđenju) asimilirao kroz samostalan rad sa simbolima i Tarot kartama, bio je u stanju da otvoreno ukaže na neke veze koje ostali pisci hermetičke literature uglavnom prećutkuju. Ovaj ritual izložio je kao magijsku tehniku za ˝prizemljenje˝ viših kosmičkih energija na materijalni plan. Postalo mi je jasno, posle dugotrajnog proučavanja Pičovih knjiga, da je u njegovom tumačenju Ritual Pentagrama primena Tetragramatona za transformaciju ideja i želja u materijalne, ˝solidne˝, zemaljske objekte. Ako budete pažljivo proučili suštinu Tetragramatona, shvatićete posle dužeg meditiranja, a neki od senzitivnih čitalaca relativno brzo, njegovu primenu u Ritualu Pentagrama.

Vreme je za praktičan rad. Vežba Kabalističkog Krsta radi se uvek pre Rituala Pentagrama i uvek posle njega.

Stanite uspravno, okrenuti licem istoku. Uradite Kabalistički Krst. Sad treba da kažiprstom opružene desne ruke nacrtate u vazduhu veliku petokraku zvezdu. Ovako. Prsti desne ruke stisnuti su svi u pesnicu osim kažiprsta koji je opružen. Petokraku počinjete da crtate od spoljašnje strane leve butine. To je polazna tačka i istovremeno završna. Od te tačke polazite naviše do tačke koja se nalazi nešto iznad glave. Zatim je spustite dijagonalno naniže i nadesno do spoljašnje strane desne butine. Tako ste sada nacrtali u vazduhu veliko slovo ,,V˝, samo izvrnuto, čiji je vrh nešto iznad sredine glave, a osnovice pored butina. Zatim, od desne butine idete ukoso naviše do tačke nešto malo iznad levog ramena, zatim vodoravno na desnu stranu do tačke koje se nalazi na visini desnog ramena (ili nešto više), a odatle dijagonalno naniže do tačke od koje smo pošla. Stvar je u praksi daleko jednostavnija nego što izgleda dok samo čitate. Treba da nacrtate veliku petokraku u jednom potezu, kao kad bi crtali kredom na tabli ispred sebe, ne dižući kredu od table od početka do kraja.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 30% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.spiritual-technology.com/srp/index2.php?_link=books/klju_psih_mag.php

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0639 sek. Broj pronadjenih pojmova: 21;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA