NOVAC JE MOJ PRIJATELJ - Poglavlje X
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Zakon investiranja
 

ZAKON INVESTIRANJA možemo shvatiti kao spoj prva tri ZAKONA BOGATSTVA. Zakon investiranja podrazumeva da svoj kapital trošite u svoje ime sa svrhom da steknete dobit veću od one koju vam donose štednja i zajmovi. Hoću da istaknem da mi nije namera da vam govorim u šta da investirate.

U sledećim glavama razmotriću nekoliko uobičajenih mogućnosti investiranja, izložiću vam načine da budete uspešni, bez obzira u šta investirate, i opisati vam kako da izaberete najbolju priliku za investiranje. Suprotno uobičajenom mišljenju, da biste postali uspešan investitor nije potreban veliki kapital. Mnogi ljudi koji su pohađali moje seminare primenili su načela, koja sam opisao u ovoj knjizi, da započnu svoj sopstveni uspešan posao s investicijom manjom od 100 dolara.

OSNOVNA NAČELA INVESTIRANJA

Novac tačno sledi zapovesti vašeg uma. To je istina bez obzira kakvim se finansijskim aktivnostima bavite. To je istina na vašem radnom mestu, u vašem sopstvenom poslu, na berzi, u kockarnici ili na konjskim trkama. Glavna afirmacija u vezi sa investiranjem glasi: SVE MOJE INVESTICIJE SU UNOSNE. Vaš um ima sposobnost da vašu investiciju učini unosnom u bilo kom procentu pa zašto ne i 100%?

Odstranite brige iz svog investiranja. Postoji nekoliko načina da to postignete. Koristite maštu da:

1. Pronađete investicije zbog kojih nećete morati da brinete.

2. Pronađete kreativne načine upravljanja svojim investicijama tako da vaš maksimalni gubitak bude sveden na iznos zbog kojeg nećete brinuti.

3. Koristite afirmacije pomoću kojih ćete se osloboditi svog straha od gubitka.

4. Investirajte samo u stvari koje volite.

Upravljajte svojim investicionim kapitalom tako da u poslu možete da ostanete zauvek. Zacelo, to je dovoljno dugo da svako nauči da bude uspešan investitor.

OBJAŠNJENJE OSNOVNIH NAČELA INVESTIRANJA

Ako ste u prošlosti imali neke neuspele investicije, važno je da se oslobodite svake moguće preostale želje da za svoje gubitke krivite druge ljude ili neke sile izvan vas. Dokle god za svoje gubitke krivite tržište, berzanskog posrednika, agenta za prodaju nekretnina, svoje roditelje ili knjigu koju čitate, nemoguće je da postanete uspešan investitor, dok ne promenite spoljne faktore koje okrivljujete. Pošto nad tim spoljnim faktorima imate malu ili nikakvu direktnu kontrolu, teško ćete biti uspešan investitor sve dok mislite da na vaše rezultate utiče sve drugo samo ne vi sami.

Brige o vašim investicijama neće povećati vaš uspeh. Čak i ako ste uspešni u investicijama o kojima brinete, čir i druge fizičke napetosti učiniće to bezvrednim. Međunarodna ekonomija nudi, i nastaviće da nudi, širok raspon mogućnosti investiranja. Nije potrebno da odjednom ovladate svima njima. Primeri mogućnosti investiranja:

Vaš sopstveni posao - to može da bude sve što možete da zamislite.

Nekretnine - vaša sopstvena kuća, imovina koja donosi prihod, trustovi za investiranje u nekretnine, deoničarsko društvo, kuće za odmor.

Lična svojina - umetničke zbirke, retki novčići, knjige i marke, plemeniti metali i drago kamenje, stari automobili.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 60% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: gaon/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0049 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA