KOSMIČKO OTKROVENJE - Poglavlje IV
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Poreklo i svrha Vaše Duše
 

Možda se pitate ko ste zapravo i zašto živite upravo na ovoj planeti poznatoj kao Zemlja? Skoro da nema Čoveka koji ne postavi pitanje "Ko sam? "Zašto sam rođen?" Šta znači živeti?"

Verska i duhovna učenja vam govore da ste duša, a ne puko fizičko telo. Međutim, šta je duša i kako je vi doživljavate? Kako ćete uspostaviti odnos sa tim nejasnim, neopipljivim?

Naš jedini cilj je da vam pomognemo da dobijete odgovor na ta pitanja, ne samo na intelektualnom, već i na iskustvenom nivou. Nameravamo da vam recima i ilustracijama ove knjige omogućimo da konačno doprete do istine, jer je sećanje zatrpano u vama. Želimo da iskusite povezanost sa svojom dušom i tokom života počnete da se oslanjate na nju kao vodiča u donošenju odluka.

Već samim tim što ste odlučili da čitate ovu knjigu, vi ste zakoračili putem ka boljem upoznavanju skrovite duše i zato će naše reci podstaći vaše sećanje. Vi ste duša. Nikad u to ne sumnjajte. Međutim, staje duša? Je li to neki san koji izmiče, neko maštarenje o neverovatnom? Naprotiv, duša je jedini trajni deo vas, koji poseduje stvarna fizička svojstva i živi u vama.

Duša je uzak energetski snop koji su stvorili božanska prvorođenčad, Zlatni i Srebrni Zrak. Snop je zbijen i prožet iskrom života, elementom pokretljivosti, koji reaguje na frekvenciju kosmičke energije. Budući daje božanska sila energija, i Veliki Zraci su energija. Izreka "stvoren prema liku Božjem", ispravno tumačena, ustvari znači daje duša energija, doduše znatno slabija od božanske energije ili energije Velikih Zraka.

U većini duhovnih učenja na Zemlji se jasno ne određuje staje to duša, pa pitanje identiteta duše izaziva zbunjenost i sumnju. Međutim, s druge strane, od nedavno je vaše tehnološko znanje na takvom stupnju da dopušta objašnjenje. Postojale su i postoje takozvane "škole misterija", koje su sačuvale dobar deo znanja o tom pitanju, međutim sada je potrebno da se celokupno čovečanstvo uputi i primeni tajna znanja, kako bi se predupredilo da negativno ponašanje i dela nasilja bujaju nesmanjenom žestinom. Morate shvatiti da malobrojni pripadnici elitne grupe upućenih nisu doprineli znatnom pomaku u ponašanju Zemlje kao planete, a ta situacija mora odmah da se izmeni!

Svaka je duša sada dužna da se probudi i ispoljava dobrotu svoje ljudske prirode, zarad dobrobiti svih. Staje Doba Buđenja? To je vreme svesti o duši i, duhovnog poštovanja i predanosti Bogu, ali isto tako i vreme staranja o planeti i svekolikom životu na njoj. Imajte na umu zato, dragi moji, da izvršavanjem zadatka koga ste se latili, pre otprilike osam miliona godina, omogućavate vašoj duši da povrati bivšu slavu, a vama da napredujete u visoka zdanja duha, posede ili ravni postojanja.

Tačno je da ste došli na Zemlju i bili među prvim njenim čuvarima ili ste stvoreni docnije kao njihovi potomci. U oba slučaja, vi ste od ključnog značaja za naš plan. Možda će vas priča o duši i njenoj poseti Zemlji podsetiti ili vam barem nagovestiti istinu.

Rekao sam da ste duša ili stvorena fizička supstanca koju nazivamo energija. Šta to znači? Duša je blistavo zlatasto-bela tvorevina svetlosne energije koja nema fizičko telo. Ona je nekad davno, pre mnogo eona, bila ravan uspravan snop visok oko dva metra. Vi ste doista bili mala iskra - ili mali zrak nalik Bogu - koju je stvorio jedan od dva prvorođena božanska Velika Zraka.

Energija Srebrnog Zraka vas je u 12. Svemiru impulsom ubacila u bljesak molekula svetla i života, stvorivši poseban identitet različit od svih drugih "iskri života". To znači da u vreme kad ste stvoreni božanskim impulsom vi niste imali telo. Tada ste bili sjajno blještavih sa područja viših vibracija, koje je živelo u duhovnoj dimenziji daleko iznad zemaljske. Vi ste čak i sada čestica svetla kosmičke energije! Teško vam je da to zamislite? Pokušajte da se poslužite primerom bljeska munje ili struje. Doduše, vi sada živite u fizičkom telu, u telu u kome je i ličnost duše, koja je posle sedam miliona godina sputanosti fizičkim oklopom u odgovarajućoj meri izbledela. Duša sa uznemirenošću očekuje spas i raspoređivanje na mesto čuvara Zemlje, Verujete H da se vaša duša smanjila i da mi pokušavamo da joj vratimo jačinu prvobitnog zračenja? Verujete li da smo sada, u Dobu Buđenja, došli da tu promenu omogućimo s vi ma koji to žele?

U tom slučaju dopustite da ispričam Šta se dogodilo i pružim vam priliku da sami razmislite o onome što ćete čuti. Znamo, zato što smo bili prisutni. Bilo bi dobro da se sad i vi takođe podsetite.

Saznali ste već da su Veliki Zraci sposobni da stvore sve što požele, kako fizičke tvari kao što su gasovi ili materija potrebni za stvaranje planete i zvezde, tako i različite tipove oblika života, uključujući i dušu. Na bilijarde tih snopova energija već su stvoreni u vašem 12. Svemiru, od kojih mnogi žive u okružju galaksije Mlečni put. Znači, stvoreno je mnogo duša visokih dva metra i bez tela.

Pošto su Srebrni Zrak i Vrhovni Savet Stvaranja procenili da je njihova najlepša tvorevina u svemiru spremana za razvoj, pristupili su programu odabiranja obučenih čuvara za radni tim na C-tonu.

Arhanđeo Mihael, veliki upravljač Plavog Zraka, bio je zadužen za odabiranje čuvara i tako su mnogi sa postojećih planeta bili pozvani da se prihvate tog zadatka. Budući da je planeta bila jedinstvena i lepa, zahvaljujući izuzetnoj raznolikosti biljnog, mineralnog i životinjskog carstva, a dobrovoljcima se pružala prilika da podrže razvoj još nekih biljnih i bioloških oblika, mnoge duše su poželele da krenu. "Maloj" duši, da se tako izrazim, pružena je izuzetna prilika da postane su-stvaralac, da prati razvoj i potpomogne prilagođavanje oblika života. Sa svakim budućim čuvarom se, vašim jezikom rečeno, obavio razgovor, i konačno je organizovana grupa koja je krenula put najudaljenijeg područja poznatog svemira.

Molim vas da zapamtite da je svaka duša pristala da ispuni uslove ugovora, da se stara o planeti i slavi Boga, sve dok se ne izvrši povereni zadatak u potpunosti. Bio je to ugovor sličan onom kakav danas sklapate kad se prijavite za rad na određeno vreme ili dok se ne zaključi neki projekat. Budući daje Zemlja trebalo da bude planeta slobodne volje, svaka duša je prihvatila da podržava proces razvoja miliona novih tipova života i ostane na planeti dok se posao ne obavi.

Bio je to najneobičniji opit u 12. Svemiru! Međutim, nikad nije dovršen, kao što vam sadašnje iskustvo na Zemlji pokazuje.

Možete li osetiti to izuzetno uzbuđenje onih mnogobrojnih koji su prihvatili zadatak i njihovo osećanje da se upuštaju u pustolovinu?

Sigurno će vas zanimati da je 80 odsto prvobitno određenih milion duša došlo uglavnom sa dva mesta - oni su došli sa, kako ih vi zovete, Plejada i iz sazvežđa Orion. Zašto baš sa tih mesta? Zato što se u njihovim stabilnim društvima cenila pravda i poštovao Bog, a duše iz tih područja su bile oličenje vrednosti svojih kultura. Prihvaćeni su i neki dobrovoljci sa drugih zvezda, kao što su Sirijus i okolna sazvežđa. Za mnoge medu vama spomenuta područja znače i "zavičaj". Iz drugih svemira bilo je jako malo dobrovoljaca.

Ako shvatite i prihvatite da su te duše došle po slobodnoj volji, u želji da rade na razvijanju miliona novih vrsta i doprinesu lepoti planete C-ton, razumećete i našu priču. Zastanite na trenutak i preispitajte kakva osećanja budi upravo rečeno.

Imajte u vidu da nijedna od duša koje su činile prvobitnu armadu bića slobodne volje, nikad pre toga nisu živele van područja visokih duhovnih vibracija saradnje i staranja. Dakle, složni život i prilježno staranje o potrebama planete, pa sve do razvijanja različitih biljnih i bioloških oblika života bez preteranog uplitanja, bio je relativno jednostavan zadatak za ćelu zajednicu. Oni su bili u stanju da žive i rade u harmoniji. Arhanđeo Mihael, mada koordinator, povremeno je odsustvovao, budući da je početna faza plana okončana na zadovoljstvo svih.

Za razliku od vas, "palih" Zemljana, tadašnje energije duša nisu bile do te mere različite, niti sa tako naglašenom individualnošću, već skoro istovetne zahvaljujući svom visokom duhovnom nivou. Možda je teško zamisliti kako snop energije može da "radi" bez ruku i nogu i tela sličnih vašim, međutim, setite se da su bili veoma inteligentni i sposobni da objekte pokreću mentalnim, a ne fizičkim putem. Oni su, takođe, bili u stanju da oblike života prate putem električnih impulsa, a podaci su se čuvali u nečem sličnom banci podataka. Područje sakupljanja i skladištenja podataka možete da vizuelizujete u blizini vrha snopa energije.

Svaka duša je počela da pamti iskustva, zato što je bila dužna da obavi svoj deo posla. Tako je jedna energija bila zadužena za određen tip drveta, kamena, mora, biljke ili cveta. Druge duše su se bavile vodom, vazduhom itd. Stečeno iskustvo svake duše na gustoj fizičkoj planeti na koju se doselila počelo je da se razlikuje.

Pored toga, na osobenost svake duše uticala je njena inteligencija, mogućnost čuvanja iskustva, odnosno pamćenje i slobodna volja. Osobine duše su se menjale u skladu sa pažnjom koju je poklanjala oblicima života o kojima se starala. Dakle, ona je mogla i jeste se prilagodila na osnovu iskustva stečenih zahvaljujući izuzetnoj raznolikosti C-tona.

Imajući u vidu živu aktivnost i zadovoljstvo obavljenim poslom, a sve duše su bile čisto svetio, ovaj poduhvat se produžio i trajao - mereno vašim vremenom - oko 800.000 godina. Život je bio stabilan, ispunjen staranjem i zajedništvom zasnovanim na iskrenim odnosima. Dobrovoljcima koji su došli činilo se da vreme stoji zato što su očuvali harmoniju života, napajajući se božanskom kosmičkom energijom koja je dolazila sa severa, da bi očuvali usklađenost sa božanskim vibracijama. Zbog velikog broja važnih zadataka, 200.000 godina posle prvog talasa naseljenika stiglo još deset miliona duša dobrovoljaca. Na veliku sreću, stiglo je još mnogo dobrovoljaca spremnih da pomognu. Beskonačni eksperiment je mogao da se nastavi.

To jedinstvo i radost bilo je, međutim, ozbiljno ugroženo događajem koji je u vašim svetim knjigama zapisan kao "napuštanje Boga". To je najtužniji deo priče, koji se ne srne zanemariti, da bi mogli da razumete sadašnje događaje.

Sećate li se da je Srebrni Zrak stvorio manji zrak -Pobunjeni Zrak - koji je napustio svog roditelja? Pobunjeni Zrak je odlučio da pridobije poštovanje duša na C-tonu i zauzme tu lepu planetu i koristi je kao bazu svoje lične moći. Tako je varalica došla na planetu, prerušena u starca, koristeći se više podmuklošću nego silom. Prezira vredni opsenar, počeo je da ostvaruje svoju zlu nameru, polažući pravo na Zemlju u korist sopstvenih ciljeva.

Setite se pritom da duše na Zemlji do tada nisu iskusile zlo, nikad do tada, a nisu ni očekivale neprijatelja, te bratskim silama svetla nije upućen poziv za pomoć. Pre nego su shvatile šta se zapravo događa, neke duše je Pobunjeni Zrak uspeo da zavede. On se u prvo vreme koristio inteligencijom, a kasnije zvučnom frekvencijom da bi ih odvratio od poštovanja Boga i skrenuo pažnju sa posla kojim se bave. Njegova nagovaranja i uticaj frekvencije zvuka zbunio je neke duše.

Pitate se možda, kakav je to uticaj imalo na duše? Spoljni uticaj izazvao je slabljenje fizičkih osobina njihove svetlosti, zato što su prestale da se okreću prema severu, izvoru božanske energije. Duše su se sada okretale ka jugu i gubile vezu sa Bogom. Na to se misli kad se kaže: okrenuti se od svetla. Vremenom su te duše sve više tamnele, jer ih više nije napajala božanska sila.

Sve dok su se okretale Bogu sa verom, poštovanjem i sećajući ga se, duše su bile bezbedne. Tužna je to lekcija koja je morala da se nauči, budući da ih je Pobunjeni Zrak odvratio od Boga, a njihove vibracije i frekvencije nisu bile čiste, te su duše izgubile sjaj visoke duhovnosti. Taj uticaj je dušama onemogućio povratak kući.

Tek u tom poznom času je Gospodar Plavog Zraka Mihael saznao šta se dogodilo i istog trena pohitao u pomoć radnicima svetla. Ponovo, sa velikom žalošću, pričamo da Mihael nije uspeo da porazi Pobunjeni Zrak i da je, ne dobivši pojačanje, izgubio strašnu bitku. Nebesa su pretrpela poraz.

Dok su izveštaji stigli do nebeskih područja bilo je suviše kasno da se pošalje pomoć. I tako je za božanske sile Zlatnog i Srebrnog Zraka počelo vreme stvaralačkog izazova! Kako da spasu ugrožene duše?

Sve ovo je na mnoge načine predstavljeno u raznim religijskim učenjima na vašoj Zemlji, ali je samo mali broj upoznat sa tim šta se zapravo dogodilo i zašto. Neka sada svi na planeti budu sa tim upoznati, i neka to saznanje svaki čovek nosi u srcu.

Zlatni Zrak je odmah usmerio svoj zrak ka 12, Svemiru, i posebno na Zemlju, u želji da pojača priliv božanske energije dušama -još uvek sposobnim i voljnim daje prime. Tok energije, koji je uspostavljen pre sedam miliona godina, nije se dosad prekidao, da vaša zajednica duša ne bi ostala bez utehe. Energiju Zlatnog Zraka Vi nazivate Hristovo Svetio ili Kristova Svest. Konačno je i Srebrni Zrak stupio u akciju i dodelio svakoj duši nevidljivog čuvara koji će joj pomagati i starati se o njoj.

Budući da se kosmički sporazumi moraju poštovati u svim prilikama, duše koje blede su bile prinuđene da izvrše svoju funkciju čuvara planete i ostvare ispunjenje uslovljeno izvršavanjem tog zadatka. Duše će se u svakom slučaju vratiti svom prvobitnom nivou, međutim, one su takođe dužne da ostanu na Zemlji dok ne obave određeni zadatak. Dakle, plan Srebrnog Zraka o usavršavanju duša na Zemlji dostiže vrhunac u Dobu Buđenja.

Zaslužne duše, koje će povratiti višu duhovnu prirodu do Doba Sjaja, biće zadovoljne što su Zemlju izbavile iz zagrljaja smrti, koja stalno preti zato što su negativnosti rat još uvek zaštitni znak čovečanstva.

Srebrni Zrak je ispoljio veliku umešnost i snažnu volju u osmišljavanju fizičke posude koja će čuvati gasnuće zrake duše, sve dok joj ne bude moguć uzlet u više dimenzije. Posuda, vama danas poznata kao fizičko telo, hram je koji duša koristi tokom sticanja iskustva na Zemlji. Telo je bilo zamišljeno kao samoisceljujuće i sposobno da živi večno. Ono je to večno vrelo mladosti o kome vaše knjige govore, te u davno vreme nije bilo ništa neobično ako neko doživi hiljadu godina. Zar nije neobično što posekotina zarasla, ili kost zaceljuje? Vašoj duši je, dakle, predat veličanstven dar.

Očekivalo se da će se sve duše odlučiti na povratak božanskoj sili i da će odbaciti želju da poseduju moć i vlast nad drugima. Međutim, kao što vidite, to se još nije dogodilo, pa su više sile došle donoseći poslednji poziv na povratak.

Kad biste bili u stanju da vidite sve mnogobrojne oblike tela stvorene u drugim svemirima, cenili biste izgled sopstvene fizičke posude. Po svom obliku, ono je jedno od najsavršenijih primera. To je gotovo besprekorna, svrsishodna i praktična struktura.

Telo koje nazivamo "posuda za dušu" je funkcionalna mašina koja omogućava duši da ostvari svoje ciljeve na fizičkom nivou.

Mozak je deo za skladištenje podataka, koji se služi inteligencijom duše povezane sa razumom. Mozak šalje impulse kroz telo, omogućavajući pokrete ili reagovanja na spoljna i unutrašnja iskustva. Pet čula, kako ih vi nazivate, obezbeđuju da telesna mašina radi bez zastoja, prilagođavajući se istog trenutka novonastalim prilikama i to na tako visokoj frekvenciji da vi čak niste ni svesni da se nešto dogodilo. Sam izgled omogućava telu da se zaštiti, nastavi da živi, prilagodi se ili promeni okolinu ako je to potrebno.

Želimo da shvatite odnos ljudskog tela i duše, odnos tela i Zemlje, odnos tela i svega stvorenog. Telo je vezano za tlo, zato što je sačinjeno od elemenata koji postoje na Zemlji. Ono omogućava duši da prema vašem sledu događanja boravi na planeti određeni period, dok se ne okonča planetarni eksperiment.

Dakle, planetarni eksperiment se prvenstveno sastoji u onome što vi nazivate slobodnom voljom. Kada to budete razumeli, skinućete veo tajanstvenosti i otkriti da je to činjenica. Iako je tokom ove pustolovine duša nailazila na teškoće, opit nije doživeo neuspeh, zato što je svaka duša, bez obzira na to šta joj se događalo, pa čak i u nepovoljnim uslovima, stalno nastojala da se usaglasi sa božanskom silom. Zahvaljujući tome, vi naginjete duhovnosti i verskim osećanjima. Svaka duša je uvažavala i poštovala Božiju silu. Postojanje je veoma jednostavna stvar, to znači samo biti svestan svrhe.

Međutim, greška u opažanju je navela neke pojedince da duši dodaju elemente opsene ili tajanstvenosti. Stalne inkarnacije su doprinele da se na čistu dušu natalože čitavi slojevi. Jasno je da, ukoliko dušu prekrivaju naslage ranijeg negativnog ponašanja, život neće teći svojim tokom, zato što određivanje negativne karme zahteva određene obrasce ponašanja. Vi više ne možete da živite potpuno slobodno. Mi smo sada tu da oslobodimo duše negativnih naslaga i, ukoliko žele mir, biće ponovo rođene kao čista namera čuvara Zemlje.

Dakle, kad shvatite sebe kao energiju, i da telo živi zahvaljujući vibracijama i frekvenciji koje stalno emitujete, bićete u stanju da vašim umom kontrolišete te vibracije. Polje energije koje okružuje vaše telo zove se aura. Vaš život ili aura jeste veliko polje energije koje stalno reaguje na okruženje, ona je zbir svih događanja koje ste iskusili tokom života. To je sveukupnost svega urađenog i naučenog, ali se razlikuje od zraka o kojem ćemo govoriti kasnije.

Dakle, kad shvatite sebe kao energiju, i da telo živi zahvaljujući vibracijama i frekvenciji koje stalno emitujete, bićete u stanju da vašim umom kontrolišete te vibracije. Polje energije koje okružuje vaše telo zove se aura. Vaš život ili aura jeste veliko polje energije koje stalno reaguje na okruženje, ona je zbir svih događanja koje ste iskusili tokom života. To je sveukupnost svega urađenog i naučenog, ali se razlikuje od zraka o kojem ćemo govoriti kasnije.

Kad je čuvarima koji su napustili Boga bilo ponuđeno, utočište za zamiruće svetio, duše su različito reagovale na ponudu i iskustvo tela. Neke duše su konačno uspele da povrate više kvalitete vibracija, a neke nisu.

Duše koje su postale "zatočenici" posude mogle su da ulaze i izlaze iz tela tokom sna, dok su neke odlazile dalje i duže od ostalih. Međutim, nakon određenog vremena duše su počele sve više da se začauravaju u telima i smanjuju, sve dok niste dostigle današnju visinu između 10 i 15 santimetara. Ubrzano smanjivanje duše se u vašoj literaturi povremeno obeležava kao "pad", što ne treba mešati sa "napuštanjem Boga", kad su se duše odvratile od božanske kosmičke energije.

Taj period je nama poznat kao "doba snažnog uticaja straha". Vidite, pre velike bitke, duše nisu nikada iskusile strah. Međutim, kad se strah po prvi put pojavio kao iskustvo, duša je ustuknula i to je izazvalo smanjivanje. Inteligencija nije stradala, ali se po prvi put pojavilo negativno emocionalno reagovanje. Duše su postale još zbunjenije i osakaćene strahom.

Većina duša se nikad nije potpuno oporavila, i tako je zbog napuštanja Boga, do čega je došlo u nutrini svakog pojedinca, čovek postao nepoverljiv. Ljubav više nije bila očita činjenica. Ljudi su počeli da se menjaju. Sada su ljudi jedan drugome morali da se dokazuju. Posledica toga bila je sumnja koja je sve više uzimala maha.

Ovaj bolni prelazak od osećanja sigurnosti ka osećanju straha trajao je oko hiljadu godina, mada je bitka Pobunjenog Zraka i arhanđela Mihaela trajala kratko. Posle toga se život na Zemlji drastično promenio. Postojalo je telo, duša se odvojila od duše, biće od bića. Međusobni odnosi su počeli da liče na vaše današnje. Velike civilizacije su se rađale i propadale, ali se osnove vašeg fizičkog postojanja nisu mnogo promenile. Čitanje drevnih istorijskih predanja u vama, "savremenim" ljudima, budi čuđenje zbog neznatnih promena u ponašanju ljudi.

Prvobitni plan u tri etape, kojim je bio predviđen: snop podrške Zlatnog Zraka i stvaranje posude tela, ostvarivao se veoma sporo. Duše su mogle da napuštaju fizička tela na kratko da bi osvežila sećanja na Boga, a imale su i čuvare koji su ih tešili. Međutim, uprkos tome, sećanje duše je bledelo. Čak ni Kristova svest koja je slala snopove ohrabrenja, utehe i okrepljenja nije imala značajnijeg uticaja. Bili smo sigurni da je moguće ostvariti konačni cilj -vraćanje prvobitnoj svrsi, ali se činilo da će biti potrebni eoni da se to ostvari na Zemlji, gde preovladava patnja. Zato smo stalno nastojali da budemo vodiči dušama inkarniranim ovde, kako se nikad ne bi osećale usamljenim ili napuštenim. Međutim, naš pokušaj da vašoj duši vratimo prvobitnu snagu i lepotu je sve slabije napredovao, što je izazvalo veliku patnju.

U želji da to ispravimo i omogućimo svakoj duši slobodu izbora, sada počinjemo da ostvarujemo veliki plan obnavljanja. Konačno, ukoliko želite, ponovo se možete odlučiti da budete čuvar Zemlje - a posle toga ili da se vratite u zavičaj ili da ostanete na Zemlji tokom Doba Sjaja i iskusite radost i lepotu!

Mi ne možemo trenutno da promenimo veličinu vaše male duše, ali vam pomažemo da uvećate njenu snagu. Spoznavanjem i prihvatanjem božanske sile kao najjače sile koja podržava život i postojanje na planeti, meditacijom i služenjem čovečanstvu, uspećete da ojačate svetio duše u telu. Zahvaljujući tome, čak i ako ste vi duša unutar posude tela, zračenje će prevazići granice ljudskog tela. Snaga bljeska ne leži u lampici, već u bateriji. Tvoja duša je baterija i kako se ona bude punila, tako će tvoje svetio bivati jače. Postaćete primetno svetliji!

Do tada ostaješ vezan za Zemlju, izuzev tokom izleta izvan tela kada duša koristi zbijenu energiju u vidu "uređaja za samonavodnjavanje" ili čulo električnih impulsa poznato kao "srebrna vrpca", koja je priključena za zavičajnu duhovnu bazu na nekom drugom mesni. Budi uveren da će tokom Doba Sjaja tvoja duša da se poveća. Sada tvoje svetio ponovo jača. To se postiže prvenstveno zahvaljujući tome stoje Srebrni Zrak odredio "zrak namere" svakoj duši. Bliže objašnjenje sledi u sledećem poglavlju.

Konačni plan uključuje i mogućnost da se dušama koje žele da se vrate na zavičajnu planetu posle perioda prilagođavanja, a u zavisnosti od ocene iskustava na Zemlji, omogući da se osnaže, podmlade i napune energijom.

Zbog toga ćemo sada konačno objasniti šta se sa dušom događa između dve posete Zemlji. Mnogi od vas su ne samo za vreme sna i meditacije, već i posle napuštanja fizičke inkarnacije prelazili u višu stvarnost gde su učili, krepili se i dobijali pomoć. Viša područja su vaša prava duhovna postojbina, zato nas pažljivo slušajte.

Objašnjavamo zato da se vi ne bi bojali smrti, ukoliko do toga dođe pre Doba Sjaja. Zato sada obezbedite odlazak na najviši duhovni nivo ispravnim ponašanjem na Zemlji. Ne oklevajte. Postanite odmah miroljubivi. Upotrebite svoj uticaj da bi podržali isceljenje planete. Odbacite sve misli o planetarnom ratu. Razlučujte!

Možda se pitate koje su to više duhovne ravni, budući da se na Zemlji nalazite na nivou 3,6.

Na nivou 4 viših područja se nalaze duše koje su mislima i željama još uvek vezane za Zemlju. Budući da su još uvek sputane svojim zemaljskim iskustvima, one nisu sposobne da učine korak dalje ka čistijem opažanju duše. Neke duše mogu da napuste fizičko telo, ali ne i energetsko područje fizičke planete. Nivo 4 je svakako viši od nivoa 3 na kome se nalazite, ali nije nivo koji je duši stvarno potreban za duhovni napredak. Sa nivoa 4 je lako vratiti se na ravan Zemlje sa svim za nju vezanim željama i ograničenjima. To jeste stepenica, ali ne visoka.

Nivo 5 je mnogo viši od nivoa 4 i mesto je gde duša stiče bolji uvid u svoje postojanje, bez obzira da lije to daleka ili nedavna prošlost, ili zbir mnogih života.

Nivo 6 gotovo da predstavlja međufazu. Energije koje dođu na ovaj nivo nisu sasvim spremne za povratak, ali nisu ni potpuno pročišćene. Drugim recima, nije uvek postignuta namera obrazovanja duše.

Nivo 7 je viši, duša koja se ovde nalazi dospela je do čiste namere, međutim, nastavlja da radi da bi dostigla nivo 10, a samim tim došla do istinske spoznaje.

Na nivou 8 i 9 se nalazi mali broj duša, iako tamo obitavaju visoki učitelji. Kao što na Zemlji postoje viši stupnjevi obrazovanja, tako se i duše na ovim nivoima pripremaju za naredne stepenice.

Odgovornosti i posao duša na nivou 10 nisu vezani za vašu planetu. Neke su duše možda vezane za Zemlju, ali ne na tako određen način kao duše na nivou 9 i niže. Njihovi zadaci su čuvanje anala sunčevog sistema ili galaksije, kao i održavanje međusobnih veza u celokupnom Svemiru. Izvan vašeg sunčevog sistema postoje mnogobrojni viši nivoi odgovornosti i o njima ćemo vas pravovremeno izvestiti.

Neke od vaših svemirskih braća i sestara nalaze se na četvrtom, petom, a malo njih i na šestom nivou, zato ih ne smatrajte Bogovima!

Vratite se, pak, zemaljskom duhovnom nivou 3,6. Sve duše koje su tu zajedno sa skoro 5 milijardi potomaka "palih" duša - sposobne su da duhovno napreduju ka višim nivoima. Donošenjem odluke da budete čuvari fizičke planete, vi se možete iskupiti. Ranije se od duše zahtevalo da se vraća u drugim oblicima tela sve dok ne ispuni uslove sklopljenog ugovora, međutim, sada duše prožete ljubavlju i brigom za planetu i svekoliki život mogu biti oslobođene inkarnacije. To je veličanstven dar vredan poštovanja!

Dakle, neka vaše duše u najvećoj meri iskoriste sadašnju priliku. Pomozite, takođe, mnogobrojnoj duhovnoj sabraći da učine isto. Pomozite, zato što znate daje to ono pravo. Ne koristite se prečicama i ne dozvolite da ijedna misao ili delo ostanu nedovršeni.

Svaka je duša pozvana da učestvuje u ovom završnom periodu buđenja. Nikome se neće pravdati izostanak, niti će neko biti zaboravljen. Obavite svoj posao odgovorno i savesno i neka vaš stav i ponašanje privuku pažnju onih koji sve znaju i sve beleže. Sve duše moraju biti odvažne, odgovorne i svesne. Došao je dugo očekivani trenutak, duše Velikih Zraka. Učinite sve da se vaša dela u kosmosu pamte.

Zapevajmo zajedno drevnu pesmu na kraju mudro is-korišćenih dana. Neka se svetlost namere u ime slave u vašoj duši rasplamsa kao cvetanje blistavog prolećnog buketa u treperavoj lepoti poluzaboravljene jučerašnjice.

Čuvari Zemlje, srećan vam povratak uspomeni na pravu stvarnost, gde je Svevišnji vaša duhovna porodica kojoj pripadate i koja večno čuva vaš identitet.Korisna adresa: http://www.esotheria.com/STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0042 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
 
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA