OBJAVA SA PLEJADA - Poglavlje XII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Nošenje svjetlosti je veličanstven zadatak
 

Sada je vrijeme za sve vas da ponovo definišete vaše vlastite identitete u jednom mnogo širem smislu. U ovom kosmosu odvijaju se događaji o kojima vi, pa čak i mnogi vaši politički lideri nemate pojma. Morate prestati sa svojom naivnošću u vezi definisanja bogova - misleći da postoje bića koja dolaze s neba na ovu planetu sa specijalnim talentima i sposobnostima i da su oni svi spiritualno povezani. Vi ćete kao vrsta otkriti neke veoma uznemiravajuće stvari u idućih nekoliko godina. Mi vas pripremamo dekretom Porodice Svjetlosti tako da možete razumjeti i biti informisani o vašim vlastitim opcijama.

Mi smo vam naglasili taj pojam multidimenzionalnosti – koncept da možete biti na mnogo mijesta i da možete pomijerati svoju svijest. Mi smo podijelili s vama onu postavku da će od ove Zemlje biti stvoren jedan određeni broj svjetova. U jednom vremenu, ili drugom, vi ćete dolaziti u situaciju da sumnjate u sve ovo što smo podijelili s vama. Vaš sistem će doživjeti stanje šoka, i vi nećete biti u stanju da povjerujete u kom stepenu ste bili neinformisani, tako da ćete jedno određeno vrijeme sumnjati u validnost naših informacija.

Mi vam možemo samo ponuditi informacije koje su bazirane na vašem vlastitom ubrzanju. Vi se morati razviti i sami se dosjetite u vezi toga kako da pitate za informacije zato što postoji jedan sveti zakon u vezi uplitanja ili interferencije. Ima mnogo onih koji su prekršili taj zakon u vezi intervenisanja na Zemlji: čak su i oni iz naše pradavne oblasti postojanja to činili. Mi smo vam dovoljno često naglašavali to da je ovo jedan univerzum slobodne-volje i jedna zona slobodne-volje, tako da, naravno, to podrazumijeva da je ovdje sve dozovoljeno. Odatle, uvijek će biti onih koji će željeti da budu gospodari, vladari i autoriteti nad drugima. Vi ste previše naivni u vezi toga koliko mnogo bića ovdje kontroliše druge.

Porodica svjetlosti je poznata po svojoj sklonosti i ljubavlju za stvaranjem društava u kojima dolazi do jednog nevjerovatnog kretanja u svim pravcima uzduž svjetlosnih zraka. Šta to znači? Svjetlost je informacija, tako je Porodica Svjetlosti jedna porodica informacija. Postoje svijesti – porodice rata – koje provode možda i milijarde godina prema vašim pojmovima, proučavajući, promovišući i iskušavajući kontrolu nad sviješću. U jednom univerzumu koji postoji izvan vremenskih ograničenja, unutar neke zone slobodne-volje odigravaju se sve vrste scenarija.

Ovo je vrijeme za vas da radikalno promijenite vaše poglede u vezi samih sebe i da počnete da lomite granice. Sada je vrijeme za vas da se uzdignete iznad sitnih događanja i melodrama svakodnevnog života i počnete da se spajate na jednom kosmičkom nivou sa komplikovanijim dramama koje se tu pojavljuju. Na taj način, vi ćete moći biti bolje informisani o vašim vlastitim namjerama, svrsi i dramama. Vi morate biti u stanju da razumijete oboje, vaš identitet i vašu sposobnost da putujete na tom svom identitetu u bilo koje druge svjetove koje izaberete.

Ova priča o Porodici Svjetlosti, ili “Povratak bijelih dresova”, kao što vi volite to da nazivate, je ono ko ste vi. Vi ste se obavezali na to da uradite određeni zadatak, da budete u ovoj misiji i da se sjetite i odradite ono zašto ste ovdje došli. Mi smo vam rekli da će se vaši svjetovi i vaši identiteti unutar njih drastično promijeniti i vi se sada približavate tim vremenima. Vi ste se promijenili, mnogi od vas. Ukoliko pogledate unazad da pogledate ko ste bili prije godinu dana, u najboljem slučaju svako od vas će primjetiti da ste sada mnogo snažniji.

Idealno, svako od vas bi trebao početi da osjeća to da vi stvarno, u svakom momentu, stvarate vašu vlastitu realnost i da je svaka situacija koju doživljavate, bilo da ste zaposleni ili nezaposleni, stvorena prema vašem vlastitom dizajnu. U ovo vrijeme, u najboljem slučaju svako od vas je ovladao umjetnošću manifestacije zato što je sada vrijeme za vas da uvučete kosmičku informativnu mrežu u vaše tijelo i uključite je u vašu psihu tako da možete postati jedan odašiljać tih podataka na ovoj planeti. To je mrežni sistem koji se pali uz pomoć svjetlošću inkodiranih vlakana izvan vašeg tijela.

Vi morate biti mnogo pronicljiviji u vezi toga ko ili šta dolazi s neba, zato što će vas pokušati nasamariti i prevariti a vi nećete moći to razumjeti. Mi to vidimo zato što i sami znamo koliko je lako vas prevariti i nasamariti. Ponekad vam i mi to radimo kako bi vas natjerali da se pokrenete. Mi smo vam rekli da smo s vama već bili veoma lukavi. To je bilo potrebno, zato jer da smo vam rekli cijelu priču, mnogi od vas bi podvili rep i davno pobjegli odavdje.

U najboljem slučaju, mi smo u vas uspjeli uliti povjerenje. Mi smo vam takođe ulili jedan novi kodicil informacija tako da možete prihvatiti osnovni građevinski blok ovog sistema – koncept da vi stvarate same sebe, da vi stvarate vašu realnost uz pomoć vaših misli – i obrazujete jedan svijet koji je dizajniran od strane Porodice Svjetlosti. Na taj način, jedan novi plan i energetska mreža može se nadviti nad dijelom ove Zemlje, tako da može da iznikne jedna potpuno nova mogućnost. Bez vas i te nove mogućnosti koju vi donosite, postoji potencijal za jedan veliki kosmički rat ovdje na Zemlji, u neko vrijeme.

Istupite malo napolje s vašim osjetilnim centrom i osjetite kako se širi konfuzija po ovom svijetu u vezi toga šta se zbiva. Ova planeta je funkcionisala na jednoj veoma niskoj frekvenciji, frekvenciji koja je bazirana na opstanku i frekvenciji koja je bazirana na onesposobljavanju. Vaš identitet je baziran na onome što vi možete skupiti izvan sebe. Dvanaest lanaca (DNA) će obezvrijediti sve ono što je predstavljalo i okruživalo ova dva lanca. Sav novac kojeg ste uštedjeli i imovina čiji ste vlasnici – potpuno su nebitni za evoluciju ove planete.

Osjećate li kako strah i nesigurnost teku kroz ljudske živote kako oni počinju da shvataju da se principi na kojima su njihovi životi bili definisani sada ruše. Shvatite da je svjetlost krivac za to njihovo rusenje i da vi kao pripadnici Porodice Svjetlosti i Čuvari Frekvencije, izazivate to njihovo rušenje zato što donosite jedan elektromagnetni naboj na ovu planetu i emitujete jednu novu frekvenciju. Vi doprinostite tome da se stvori taj haos nove svijesti.

Razmislite o svom životu u posljednje godinu-dvije i vidjećete da je tu bilo perioda kad ste i vi sami bili u jednom nevjerovatnom haosu svijesti. Bili ste u jednom haosu kod donošenja odluka o tome ko ste vi, gdje želite da živite, s kim želite da stupite u brak, da li želite da ostanete u braku ili ne, da li želite da imate dijete ili ne, da li želite da nastavite s tim da budete roditelj i mnoge druge stvari.

Obratite pažnju na vaše društvo i osjetite kako se temelji na kojima su ljudi zasnovali svoje živote polako pretvaraju u krš. Ono globalno shvatanje ove realnosti još malo pa će biti stvar prošlosti. Ti temelji sada klize a u ovim vremenima još uvijek ima i onih koji nisu u stanju da primjete to klizište. Najvažniji razlog za pojavu tog klizišta je taj što nove informacije postaju sada dostupne, što čini one stare informacije arhaičnim i oronulim a vi ste ti koji ste za to zaslužni. Tako ste vi u određenom stepenu odgovorni za svoju evoluciju kroz sve to i da postanete vaša vlastita inspiracija – da budete jedan živ primjer za druge.

Vi preuzimate na sebe jednu veoma aktivnu ulogu. Postoje mnogi koji kažu, “Oh, ne, evo dolazi svjetlost!" zato što je svjetlost poznata po tome što mijenja svaku vibracionu frekvenciju na koju naiđe. Svjetlost nosi informaciju, a informacija proširuje sisteme tako da stari sistemi ne mogu više opstati. Tako, kako se svjetlost kreće i uništava, ona isto tako rađa nove sisteme uz pomoć onoga što ostavlja iza sebe. Novi red se formira.

Nekima od vas neće biti lako da misle o sebi kao o razaračima zato što je u vašem sistemu vjerovanja već jasno izgrađen stav o razaranju. To je samo jedna paradigma i ako se budete zaglavili u takvim vibracijama i ne razbijete takve ideje, onda ćete ostati zarobljeni i ograničeni u doživljavanju realnosti. Da, vi ste razarači. Vi razarate one sisteme gdje “tim mraka” i ignorantnost preovladavaju. Svjetlost ulazi u sve takve sisteme i razara ih, a sam doživljaj uništenja je relativan u odnosu na to koliko čvrsto i koliko vatreno se svijest držala onoga što se uništava.

Ko će vas izbavljati napolje kad situacija postane kritična? Gdje je spasilački tim? To ste vi. Da bi došlo do ove transformacije vi morate koristiti sve što imate na raspolaganju. Postoji i jedna nevjerovatno velika pomoć iz svakojakih drugih oblasti; međutim, sve to zavisi od vas, a ne od nas. Vi ćete morati da promijenite frekvenciju jednostavno uz pomoć svog zalaganja, odlučnosti i snage vaše volje.

Otkrijte šta ste vi u svom fizičkom tijelu, to je jedna vaša ispostava moći ovdje. Učite kako da upravljate njime i koristite ga i kako da postanete jedno s njim. Noseći svjetlost unutar svog tijela, vi donosite tu frekvenciju na ovu planetu a ta frevencija je informacija. Ta frekvencija svjetlosti sadrži u sebi istoriju vašeg identiteta i istoriju vaše posebne svijesti. Kao što smo rekli, ta svijest je bila razbacana iz vaše baze podataka ili ćelijske strukture zato što oni koji su došli ovamo da postanu vaši bogovi ne bi mogli da vas kontrolišu kad bi vi imali iste sposobnosti kao i oni. Tako su oni na vama sproveli biogenetičke eksperimente i doveli do vaše mutacije, što je kasnije nazvano - “Pad” (Adamov ‘pad’ ili ‘istjerivanje’ iz raja, prim. prev.). To je vrijeme kada je ignorantnost ljudske vrste počela da preovladava. Oni su izveli mnogo različitih eksperimenata, koji su uslijedili tokom jednog dužeg vremenskog perioda.

Svjetlost podrazumijeva skupljanje svega onoga što je bilo razbacano, a da bi obavili taj zadatak sve što vi treba da radite to je da bivstvujete. Kada vi jednostavno jeste, i kad se razvijate i puštate da vaš lični život istinski evoluira, shvatite to da i svi drugi pripadnici svjetlosti evoluiraju isto kao i vi. Vi šaljete svoju telepatsku poruku da ste prisutni ovdje, isto kao što i mi uvijek kažemo vama, "Mi smo ovdje." Mi smo takođe pripadnici Porodice Svjetlosti, i mi nosimo informacije sa sobom i posvuda ih emitujemo.

Potrebno je da svako od vas ispita granice koje je postavio oko sebe. Vi vjerujete da ste evoluirali, da imate jednu širu sliku i da vidite mnoge stvari. U odnosu na ono odakle ste krenuli, vi stvarno jeste uznapredovali. Međutim, mi vam garantujemo da ne vidite granice koje ste trenutno sami za sebe postavili, koje još uvijek definišu ono šta vi vjerujete da možete uraditi a sta ne možete. One predstavljaju ono što vas veže za ovu verziju frekvencije realnosti.

Te granice koje ste sebi postavili, koje reklamirate i proglašavate, sprečavaju vas da se krećete u skladu sa informacijama koje se bude unutar vas samih. Te informacije su dio vašeg duhovnog uzdizanja. Različiti slojevi realnosti se odstranjuju tako da vi postajete sve više u harmoniji sa oblašću duha. To je ono što podrazumijeva duhovni napredak. Mi želimo da se oslobodite svojih ograničenja i prestanete štititi svaki aspekt svog života.

Nošenje svjetlosti je jedan veličanstven zadatak. Kad jednom dozvolite svjetlosti da uđe u vaše tijelo, onda ćete započeti proces svog mijenjanja – što nije uvijek povezano sa radošću, uživanjem i zabavom, kao što su to neki od vas već primjetili. U tom procesu, kad stvari nisu toliko vesele, prva stvar koju možete napraviti da spriječite svoju evoluciju je ta da se ispunite strahom kao odgovorom na emocionalna zbivanja. Vi ćete možda optuživati nekoga drugog, kukati i žaliti se, a možda ćete osjećati ili vjerovati da vam je neko nešto napravio.

Ostatak planete vjeruje tako, ali oni nisu pripadnici Porodice Svjetlosti. Ovdje postoje milioni pripadnika Porodice Svjetlosti, naravno, svjetlost se vraća na ovu planetu gdje su ‘Crni Dresovi’ bili na vlasti veoma dugo vremena. Ti Crni Dresovi hranili su se vašim emocijama straha i negativnosti, ratovima i pohlepom; sve je to dozvoljeno zato što je ovo univerzum slobodne volje. Primarni Stvoritelj je tim mraka isto kao što je on i Porodica Svjetlosti. Primarni Stvoritelj je - sve stvari.

Mi vas podučavamo uz pomoć priča. Jednog dana, vjerovatno, vi ćete progledati kroz ove priče koje vam pričamo. Vama one onda neće više biti potrebne jer ćete vi tada biti u stanju da razbijete paradigme i postanete svjesni većih realnosti. Sve do tog dana, mi ćemo vam se obračati uz pomoć priča, tako da možemo održavati vašu pažnju i namamiti vas da idete u područja od kojih se užasavate – u područja za koja ste se zarekli u najdubljim dijelovima vaše duše da ćete putovati.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 50% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.esotheria.com/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0055 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA