OBJAVA SA PLEJADA - Poglavlje XVIII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Simfonije Svjesnosti
 

Svjetlo vas informira. Ono vas podiže, jer kad ste informirani, vi se osjećate moćnije. Kad niste informirani, vi se osjećate nemoćno.

Zvuk je drugi način za prijenos informacija, jer on je dio svjetla. Vama se može činiti da su zvuk i svjetlo dvije različite stvari, jer iz vašeg ugla gledišta vi vidite svjetlo očima, a zvuk čujete ušima. Budući da koristite dva odvojena područja vašeg tijela da percipirate zvuk i svjetlo, čini se da su zvuk i svjetlo takodjer razdvojeni. Oni su zapravo jako povezani. Oni su uvijeni jedno u drugo jer oboje nose informaciju.

U mnogim strukturama koje su izgradjene na ovom planetu, pogotovo u starim i prastarim svetim gradjevinama, informacije su pohranjene u kamenu. Na isti način je informacija pohranjena u vašim kostima i u vašoj skeletnoj formi. Kad vi dozvolite zvuku da se kreće kroz vas, on otključava prolaz i dozvoljava informaciji da počne teči i preplavi vaše tijelo. Takodjer, zvuk prodire u tlo, utječe na vibracije Zemlje i dozvoljava prestrukturiranje molekularnog poretka informacija.

Oni od vas, koji u radu sa drugima (njihovim tijelima) koriste zvuk, takodjer dovode time do molekularnog prestrukturiranja i stvaraju otvor da bi informacija mogla teči i preplaviti tijelo. Ovaj način rada će postati sve dublji i dublji.

U Tibetu, gdje su majstori, koji su bili u stanju da transcendiraju stvarnost umrli, njihova tijela su bila sačuvana i čuvana da se raspadnu kroz prirodni proces, jer njihova skeletna forma je bila jako senzibilna na frekvencije. Informacije su pohranjene u kostima i u kamenju. U nekim mjestima u Tibetu, gdje se u nekim monaškim sektama njihov kontinuitet može pratiti čak tisuće godina unatrag, pohranjene su lobanje starih majstora. Oni imaju tajne prostore u kojima se drže te lobanje. Kad netko udje u te prostore, taj netko može pomoću zvuka odrediti kolika je bila inteligencija ljudi kojima su jednom pripadale te lubanje.

Razumijete li vi zašto su dizajnirane kristalne lobanje? Kristalne strukture su kao holografski kompjuter, oni mogu jednom razvijenom čovjeku ili čovjeku koji je sa tom frekvencijom sinhroniziran, odaslati nevjerojatnu količinu informacija. One su dizajnirane kao lobanje da bi služile kao kod u razumijevanju vaše vlastitite lobanje kao i za razumjevanje da su vaše kosti vrlo dragocjene.

Zvuk je orudje za transformaciju. Čuvari Frekvencije, a to je ono što vi trebate postati, uče kako da moduliraju frekvenciju koju oni drže kroz zvuk. Zvuk može prodrijeti kroz bilo koju tvar, pokretati molekule i preslagavati realnosti.

U starom Egiptu, ankh, ili simobol koji je predstavljao život je zapravo bio modulator frekvencije. On je bio korišten od individua koji su bili majstori u čuvanju frekvencije. Ankh je sličan akustičkoj vilici i može preusmjeravati zvuk. To je način na koji je bio korišten prije mnogo vremena. Prije nego što budete u stanju da koristite zvuk kao i stari Egipćani, vi ćete morati pokazati i demonstrirati vaš integritet.

Vi ćete morati proći kroz inicijaciju ili testiranje da bi se vidjelo da li ste besprijekorni i da li vam može biti povjereno posjedovanje ovakve moći. Ovaj planet još nije zreo za to da se ovakva vrsta energije može dati u bilo čije ruke. Kad bi vi mogli ovu vrstu rada već sada izvoditi na sebi, vaš život ne bi bio siguran, jer oko vas bi se našlo jako puno onih koji bi htjeli da zloupotrijebe vaš talent. Vama će biti dane mogućnosti tek kad budete zreli za njih.

Vi možete dakako, početi raditi sa zvukom, dozvoljavajući mu da se igra sa vašim tijelom. Centrirajte se, očisitite svoj um i dozvolite tonovima da prolaze kroz vas. Stare škole misterija su radile sa zvukom na ovaj način i to je jako moćna tehnika, kad se radi u grupi. Za nekoliko godina, još u ovom desetljeću, vi ćete se začuditi rezultatima vaših kooperativnih zvukova ili simfonija svjesnosti koje će se same izvoditi.

Kad vi zajedno proizvodite zvukove, vama će biti pokazano ono što vi možete uraditi, bez da ste do tad znali da vi to možete. Vi ćete naučiti kako da koristite i kultivirate ovu energiju da bi kreirali vaš vlastiti ankh. Kad vi djetetu kupite plastelin, dijete ne zna ispočetka što sve iz toga može stvoriti, tako da vi počnete radeći male kuglice ili špagete, da dijete vidi koje su mogućnosti u plastelinu. Nakon što se dijete igralo neko vrijeme s tim, otkrit će svoj vlastiti smisao za kreativnost.

Kreativna forma zvuka vam je za početak pokazana kao potencijal. Vi ste vodjeni i orkestrirani kroz upotrebu zvuka. S vremenom, vi ćete samo otkriti stvari koje zvuk može postići. Onda ćete postati smjeliji i učit ćete što zvuk može kreirati. Energije se uvode na ovaj način, tako da postoji sigurnost, da se ne zloupotrijebe, da se vi ne preiscrpite ili ne pretjerate zbog vašeg entuzijazma.

Vi ćete otići jako daleko koristeći zvuk, nakon što ste radili s njim neko vrijeme. To je kao da je jedno moćno orudje dano jednom djetetu. Bez odgovarajuće svjesnosti vi bi mogli raditi stvari bez obzira na konzekvence onoga što radite.

Razmislite o tome što zvuk radi na stadionima ili auditorijima. Navijanje za jednu grupu te urlanje stvaraju jednu odredjenu atmosferu. Kad vi u grupi stvarate jedan zvuk zajedno, vi stvarate vašu vlastitu atmosferu. Vi dozvoljavate tada odredjenim energijama da se izražavaju kroz vaše tijelo kao kroz instrument.

Vi odbacujete vaša već stvorena mišljenja i dozvoljavate različitim melodijama i energijama da koriste vaše fizičko tijelo kao mogućnost da se prezentiraju na planeti. Zapravo, vi doživljavate životnu snagu tih energija kojima vi dozvoljavate da se izraze kroz vas samih. Vi postajete kanali. Upravo kao što ovaj naš kanal (misli se na Barbaru Marciniak, op.prev.) dozvoljava da dodjemo u vašu stvarnost kroz njeno tijelo, vi dozvoljavate vibracijama da kroz vaša tijela i s vašom pomoći dodju na planetu u svom punom sjaju. Vi poradjate nešto. Vi ostvarujete mogućnost i jedna energija iskorištava tu mogućnost.

Emocija, jer ona donosi osjećaj i povezuje vas sa osjećajem, dozvoljava vam da prepoznate različita stanja svjesnosti. Logički um vam ne dozvoljava da prepoznate stanja svjesnosti jer on se čvrsto drži za svoj vlastiti identitet. Logički um je zaključan u granice ega i ne želi priznati druga područja. Osjećaj, s druge strane uvijek priznaje druga područja jer vi preko osjećaja znate razlikovati. Vi možete čitati znakove i definicije pomoću energije koju vi zovete osjećaj. To je zapravo jedna vibracija. Zvuk proizvodi stanja emocionalnih osjećaja. Kad vi kreirate harmonije zvukova, to podsjeća vaše tijelo na nešto. To podsjeća vaše tijelo na SVJETLO, duboku KOZMIČKU LJUBAV i na DRUGE SVJETOVE.

Vaše tijelo ponekad obuzme radost a ponekad silna nadmoćna tuga. Ono traži i nalazi frekvenciju za kojom je čeznulo, a na koju ga je podsjetio zvuk. Kada vi dozvolite da zvuk svira na vašem tijelu, otkriti ćete jednu dugo dugo traženu frekvenciju. Ova frekvencija je povezana sa razvojem DNA spirala u vašem tijelu.

Zvuk je prenosnik koji vas povezuje sa višim chakrama izvan vašeg tijela, jer vi nemate načina na koji ćete im pristupiti logički. Vi morate pristupiti svim frekvencijama i chakrama kroz vaš osjećaj, a zvuk će vas povezati sa vašim osjećajem koji će vam dozvoliti da razumijete informaciju.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 50% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.esotheria.com/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0048 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA