PORODICA SVJETLOSTI - Poglavlje VI
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Ništa nije tačno onako kako izgleda
 

U sadašnjoj fazi vašeg individualnog razvoja, pri gradnji mosta u 21. vijek i iz toga proizilazećeg znanja o vašoj sudbini, bitno je da upoznate i shvatite područje koje vam se otvara kao pionirima. Ovo područje je još uvijek neistraženo i bez smjernica, no ipak nije potpuno novo, vaši preci i drugi su već znali za njega.

Vi vidite predstavu o sebi i o svijetu kao nepobitne činjenice, za koje biste rado željeli da ih svijet oko vas potvrdi. Tako imate orijentire za svoje ponašanje prema svijetu. Ipak promjena je konstanta i pošto sada ulazite u novu eru velikih promjena, želimo vam biti podrška, da bi vam u ovim vremenima prevrata na svim nivoima i u vašem unutarnjem biću bilo lakše. Kako vi sebe vidite u ovom vremenskom toku i šta su vas učili da vjerujete, su važni elementi pri gradnji mosta u vašem duhu, koji ćete preći da biste skupili iskustva. Iskoristite ovaj kratki prolazni momenat, u kojem se čovječanstvo mijenja iz temelja, da bi vaša jedinstvenost došla do izražaja. Kada se snabdijete sa dovoljno hranjivih materija da biste proklijali iz sjemene ljuske, da biste probili misaoni kavez koji je oko vas, tada započinje vaš proces transformacije. Ovo također predstavlja proces iscjeljivanja, koji svako od vas mora proći narednih godina.

Istraživanje vašeg unutarnjeg bića podarit će vam spokoj, mir i opuštanje. Iako počinjete osjećati učinak vibracija i zračenja, ponekad se ponovno vraćate starim obrascima depresije, negativnih emocija i projekcijama mržnje i osjećaja krivice; sa ovim obrascima se sada nužno mora prekinuti. Kada posmatrate ljude oko sebe, kako u svom životu stvaraju zastrašujuće situacije jednu za drugom, ne zapitate li se također, kako čovjek sebi može toliko zatrovati dušu? No pri tome ne zaboravite, da izazovi života i intenzitet emocija postaju mnogo jači nego prije. Ne bi vam bilo nimalo teško kao izlaz izabrati strah koji vas okružuje; izbor za ili protiv je dio vašeg procesa samoostvarivanja.

Vaš izbor mora biti u korist vašeg zdravlja i blagostanja. Cilj uspona i padova u životu je da vas takoreći «tunen» (poboljša), ispolira, da vas provede kroz praonicu života, tako da na drugoj strani izađete pročišćeni i funkcionalni. Mnogi od vas strahuju kada im tijelo ne funkcioniše. Sjećate li se taoca vaše mržnje koje ste zarobili u svom energijskom polju? No, najvažnije je da pročistite vaše polje i osjetite zahvalnost za to što jeste, jer to je remek-djelo koje morate ostvariti. Ili ćete opet zaboraviti svoje lekcije i zauzeti stav ljutite žrtve, koja u svoje polje još više uvlači sebi slične? Kako bi bilo da osluškujete šaputanja smisla i sudbine koji se u sada javljaju u vama?

Vaše misli i vaša dijela vas povezuju sa svime: sa zemljom, sa životinjama, sa vremenom, svime. Vi sami iz dana u dan slikate sliku krajolika u kojem se nalazite; zato počnite da slikate remek-djela svog života i razotkrijte svako ograničeno razmišljane i sve bojazni kao ono što jesu, jer imate mnogo više opcija pored ovih.

Kako možete dostići vibracije kao Svjetlosna Porodica, vibracije kojima pišete novo poglavlje čovječanstva, komponujete novu pjesmu? Samo ako promjenite svoj život i počnete upravljati svojim zdravljem. Jedna od mogućnosti oporavka je da sve manje i manje vibrirate osjećajima mržnje i gnjeva. Obratite pažnju na svoje fizičko tijelo i razmislite o njegovim tekućim promjena, kao i o promjenama cijeloga čovječanstva. Vaše navike, način na koji dišete, jedete, sjedite i spavate – o svemu treba nanovo promisliti. Vrijeme prisjećanja; neka vas vaše tijelo i njegovi signali vode. Pri gradnji mosta i razvijanju vašeg Ja važno je da razumijete da zlo ne može biti protjerano.

Zlo ima svrhu i sa sredstvima koja vam stoje na raspolaganju možete da crpite i svijetlu i tamnu energiju. Tamnu stranu života zovemo Porodicom Tame. Već se oko toga pričaju i vicevi jer niko ne piše : «Dragi Plejađani, mnogo vam hvala što nas spominjete. Da, ja sam član Porodice Tame.» Ne – svako za sebe govori da je član Porodice Svjetlosti.

Mi koristimo imena, jer vi volite imena. Vaši kodovi su zvukovi i riječi, i tako naše riječi za vas imaju smisla; kažete: «Ah da, to zvuči dobro. To odgovara mom shvatanju realnosti.» Imajte na umu: riječi znače uvijek više od onoga što mi govorimo ili onoga što vi čujete. Riječi su zapravo simboli i mogu nositi skrivena značenja. Vaši preci su često koristili simbole zvijezda, sunca, mjeseca i zmija u svojim slikovitim opisima. U zadnjih stotinu godina arheolozi su otkrili metalne statue u ruinama starih civilizacija, koje navodno nisu znale za preradu metala. Mnoge od ovih statua predstavljaju čudna bića sa šljemovima, na kojima su kružne i trokutaste šare i simboli zmije.

Možda živite pod pretpostavkom da vaš jezik nema više takvih simbola. Ali kada još bolje shvatite srž vibracija, vaš vidik će se promijeniti i prepoznat ćete planove unutar planova, značenja unutar značenja. Pred vama će se otvoriti život prepun značenja. Pojam sinhronizacije opisuje smisaoni rasplet naizgled nepovezanih događanja, takozvani božiji udes. Ako ova iskustva shvatite kao svoju vezu sa eterom, i prepoznate kako stvarate realitete i kako vaše multidimenzionalno Ja i vaše duševne vođe rade za istu stvar, onda ćete biti u stanju da se usmjerite na potpuno novu stranu i da uživate u sasvim novim pogledima na život.

Važno je da shvatite zašto od vašeg tijela dobijate signale koji se tiču vašeg zdravlja. Vaše tijelo je najpogodnija pristupna tačka za duhovni svijet, ako sami niste spremni da saslušate. Oko vas je bezbroj signala, simbola i poruka, a Vi morate naučiti da ih tumačite. Pri tome vaše tijelo radi za, a ne protiv vas i upravo sada vam pomaže da nešto naučite, bez obzira da li ćete pri tome iskusiti ubrzanje ili usporavanje vibracija. Ne sudite. Ako se osjećate loše, dozvolite sebi da se tako osjećate u punom intenzitetu. Osjećajte se stvarno loše. I kada se budete osjećali bolje, pretvorite taj osjećaj u energiju: «Osjećam se bolje.»

Naučite da svoje najdublje osjećaje slobodno izrazite – tako ćete postati sam svoj iscjeljitelj. Svugdje oko vas je energija; kada biste joj dozvolili da vas ispuni, odmah bi započeo proces pročišćavanja i revitalizacije, bez obzira koliko vaša okolina bila zatrovana. Sprovesti ovu ideju je veliki ispit, «Grand Canyon» kojeg treba preći. Koliko god da je svijet zatrovan – možete ga pročistiti ako stvorite najdragocjeniju substancu koju egzistencija poznaje? Ova substanca je ljubav, koju darežljivo stvarate i kojom zračite, kada idete dalje sa predstojećim zadacima. Morate ostati zdravi na svom putovanju i biti svjesni da je vaše tijelo tu da vam prenese predstojeće lekcije. Niste tu da bi vas neko drugi spasio ili oslobodio. Učite kako se vozi auto ili kako se prave gurmanska jela, ali ne učite kako možete uticati na svoje tijelo. Vaši preci su stvarno znali mnogo više o tijelu nego vi. Znali su da sve što oko njih raste – biljke, voće, povrće – djeluje na njih. Biljke su za njih bile više od hrane. Sve što oko vas raste ima određene vibracije; kada biljke konzumirate kao hranu, sjedinjujete se sa ovim vibracijama.

Neke od njih su korisne, neke ne; ali pri vašem izboru vodite se time šta odgovara vašim nervima okusa, a ne obraćate pažnju na kvalitet vibracija. Sve biljke i životinje su bića vibracija, kao i vi. Vaše fizičko tijelo sada prolazi kroz proces izgradnje i jačanja, jer kosmičke energije, elektronsko pulsiranje, fotoni, sunčane oluje, elektromagnetni valovi, svi oni utiču na vas. Vi ste elektromagnetna bića i vaš mozak energetski sadrži magnete. Svaka promjena u elektromagnetnom polju oko vas ostavlja duboke tragove na vašem tijelu. Sada, mogli biste nazvati 911 za poziv u pomoć i reći: « Pomozite mi, spasite me, čvrsto me držite! Dajte mi nešto, da ne moram razmišljati o tome!» I ponekad je potrebna pomoć u hitnim slučajevima da bi se spasio život; no u ovom slučaju «911» vam ne može pomoći – samo vi sami sebi.

Ako trenutno proživljavate zdravstvenu krizu, onda je to signal vaše duše da treba ispitati vaš uzor vjere i predstave o životu. Pustite stare uzore da se sruše i gledajte na sebe kao na kockice za slaganje koje se mogu rastaviti i iz kojih se uvijek može sastaviti nešto novo. Uz pomoć ljubavi biće vam lakše nanovo sastavljati i podnijeti prateće događaje. Često se dešava da ste duhovno-duševno široko otvoreni kada ste fizički bolesni, jer je vaše energijsko polje uzdrmano i vaša stara uvjerenja i uzori više ne funkcioniraju. Razbolite se jer puštate elekromagnetne oluje u svoje polje i ne rastjerujete olujne fronte ili jer se opirete promjenama. Vaše polje na kraju ne može podnijeti ove jake impulse energije iako se vi opirete. Umjesto toga pustite da energija slobodno protiče kroz vas – to će donijeti promjenu.

Dokle god se vi budete držali starih uzora i rutine, dokle god se budete ponašali kao jogunast konj pred preprekom, sve više će rasti pritisak nakupljene snage promjena. Energija, «snaga», prati vaše upute, isto kao što i vi trebate pratiti njene – zavisno od toga kako je koristite. Svako od vas je iscjeljitelj, tu da iscjeli sebe i da usidri vibracije iscjeljenja, tako da ih mogu osjetiti biljke, životinje i cijela zemlja. Mnoge takozvane vještice prijašnjih vremena su bile jednostavno žene koje su se razumjele u biljni svijet i koje su kao babice i prirodnjačke liječnike pitali za savjet, jer su znale koje biljke kod kojih bolesti mogu pomoći. Ako se pretvorite u uho i osluškujete biljke, spoznat ćete da svaka od njih simbolično predstavlja jedan dio tijela. Ukoliko povećate protok energije kroz svoje tijelo i ako broj 8 – simbol beskonačnosti – zamislite pred svojim trećim okom, moći ćete utoliko više naučiti i opušteno se suočiti sa promjenama ovog vremena.

Ono što vam je prije izgledalo dosadno, sada će vas fascinitati, jer ste iznanada u mogućnosti «pročitati» informacije – zapitat ćete se kako ste ih prije mogli tako previdjeti. Vaše ćelije se sada bude, brzo se razvijate i izrastate u puni cvat svog cijelokupnog bića. Iscijelite sebe u ovom vremenu procvata i napretka, dozvolite energiji koja je oko vas da vas održava, dok se vi učite praštanju i posvećivanju.

Porodica Svjetlosti je tu da, takoreći, stvori primjere, da ukaže na različite opcije i alternative – a ne da jedan put odredi kao jedini ispravan put. Ne trebaju vam članarine, doprinosi, diplome i uvjerenja; samo živite, stvarajte vibracije i jedan životni standard, koji će zadiviti ljude oko vas.

Mnogi koji ne znaju da tumače znakove vremena, boje se moći koja se pruža čovječanstvu i tako pogrešno tumače ponašanje nekih moćnih ljudi kao arogantno. Ne donosite prebrze zaključke. Dok se vaša energija i snaga iscjeljenja razvijaju, budite iskreni i milostivi. Ne okrećite se od onih koji još nisu postali svjesni svojih sposobnosti; i oni će osjetiti ovu energiju. Ako ste sve ovo već iskusili, proslijedite to iskustvo drugima i budite im inspiracija.

U ovom momentu ste vi na zemlji jedan vrlo poseban kolektiv ljudskih bića. Svako od vas je isprva došao ovdje da iskusi uzorak vibracija, koji se odašilje sada i ovdje u ovom vremenskom prozoru i da doprinese oblikovanju istog. Vi ste istovremeno ovdje – Porodica Svjetlosti i Porodica Tame – da biste izveli svoje drame i scenarija i da biste se time međusobno podržali. Članovi Porodice Svjetlosti, ne brinite se za Porodicu Tame, jer će se ona pobrinuti sama za sebe. Što se više brinete za njih, veća je mogućnost da se pri njihovom ponovnom sastanku godine 2012 zateknete na njihovoj zabavi, a ne na svojoj.

Ustvari, tu ne bi bilo ništa pogrešno; vidjeli biste da su vam oni prilično slični. Vjerujete li da Porodica Tame ikada razmišlja o tome da bi pri vašem ponovnom sastanku završila na vašoj zabavi? Ona si to ne može ni zamisliti.

Kao ljuljačka koja se njiše sad na jednu sad na drugu stranu, počinjete da se suočavate sa polaritetom. Svjetlost se boji shvatiti tamu, tama se boji shvatiti svjetlost. Šta su ustvari svjetlost i tama, i šta su Stari mislili o njihovim razlikama? Vidimo da učite ono što su znali vaši Stari, ako sami sebe iscjelite i sklopite mir sa onim što u svom životu smatrate svjetlošću i tamom.

Stari su živjeli sa snagom koja ih je okruživala; nekada su se ove snage povlačile na duže vrijeme, pa se vraćale sa neba i djelovale univerzalno kroz dimenzije ili fizički kroz čovjekovu epifizu na svijet. Svaka kulutura ima bogata predanja o ovim bićima, koja su svim mogućim vozilima plovila nebom. Umišljeno? Legende? Mitovi? Zašto vjerujete određenim pričama vaših predaka, a druge kategorično odbijate? Ne pada vam teško da imenujete ono što je vidljivo: «Aha, ovo je bizon, ovo je antilopa. Ovo su plodovi, a ovo je vatra.» Ali na neobjašnjivo samo sliježete ramenima, kažete da je čista fantazija ili glupost, ostaci pop-arta ili naučne fantastike. I pritom ste previdjeli da se u vašem svijetu naučna fantastika od juče pretvara u realnost sadašnjice.

Mnogi takozvani autori naučne fantastike su ustvari veliki vidovnjaci koji mogu vidjeti različite moguće oblike budućnosti i vremenskih tokova. Ako vam se to čini drsko i apsurdno, prisjetite se da negdje vani svaka vaša misao stvara jednu realnost. Misli se spajaju i postoje sa određenom frekvencijom, živosti i brzinom, koje vi još ne možete u potpunosti shvatiti. Ipak vrlo brzo ćete ovo usvojiti, jer znanje se razvija u vama u sve većem razmjeru i svi simboli, kodovi, znakovi i unutrašnja značenja će se moći spojiti u jednu razumljivu cjelost.

Matematika, jedan apstraktan jezik, sadrži ključ i moderna fizika se, svejedno da li se radi o Njutnovoj mehanici ili kvantnoj mehanici, bazira na matematičkim principima. Ali šta stoji iza svih tih matematičkih teorija i brojeva? Mogu li teorije biti poduprte dokazima ili su samo jedan put, jedan aspekt svijesti, koji očigledno funkcionira u apstrakciji i ponekad potkrepljuje realnost treće dimenzije? Čovječanstvo će proširiti apstraktno razmišljane i shvatiti da je stari apstraktni jezik matematike, na kome se baziraju nauke, nedostatan. Naučnici vašeg vremena su od prirode postojanja stvorili nešto vrlo kompleksno; kada jednom prozriju kodove i jednostavnost brojeva, otvorit će im se jedan sasvim novi pogled na stvari.

Univerzum je kodiran u vašim ćelijama i u prirodi. To postaje jasno na primjeru takozvanog «kloniranja». Vaši naučnici kažu: «Konačno, konačno možemo klonirati ovce.» Ipak, to i nije tako novo ili veličanstveno – čovjeka kloniraju već dugo vremena . Stari spisi, pa i hrišćanska Biblija, kažu da je Bog stvorio čovjeka prema sebi. Možda vam značenje ove tvrdnje bude jasnije, kada shvatite proces kloniranja i kada sebi predočite da su prvobitni ljudi stvarno genetski klonirani od bića koje vi zovete Bog. Vaši naučnici moraju još mnogo toga naučiti, jer kloniranje ne uzima u obzir područje duše. Moguće je klonirati organski život; ali pravo pitanje je: Hoće li duh/duša, životna snaga, unutrašnji plamen živjeti u jednom klonu? Eksperimenti kloniranja se provode već milionima godina. Imajte na umu da ste jedna vrlo stara rasa.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 50% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.esotheria.com/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0053 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA