PORODICA SVJETLOSTI - Poglavlje XIII
 
   
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Najljepši čas
 

Vi ste možda došli do zaključka da to putovanje zapravo nema kraj. Stranice u čijem listanju se nalazite, vode vas po određenim okolnostima ponovo nazad, jer početak i kraj svake stvari su uvijek usko povezani. Vi biste mogli na kraju svog putovanja da konstatujete da se ponovo nalazite na početku, da biste još jednom tu polaznu tačku razmotrili.

To ima svoj razlog. Ima jedna poslovica na vašem svijetu: "Istorija se ponavlja." Svaki oblik svijesti bi htio da ponovi vaša iskustva, ili zbog toga što je iz vaših nastojanja izvukao enormno zadovoljstvo, ili zbog toga što svijest kod onoga, šta se činilo, uopšte nije primijetila, da se radilo o ponavljanju.

Morate odložit otupljenost, da bi ste postali samosvjesniji. Postoje određeni obrasci sudbine, i vi ćete dostići vrhunac svoje ljudske sudbine, kada vaše sopstvene vibracije budu prožete istinskim znanjem o sebi i time postignutim suverenitetom. Vaš tehnološki svijet može vam pri tome pomoći ali vam može isto tako stajati na putu i odvlačiti pažnju. Veličinu ćete postići, učeći kako da se slažete sa drugima, da vidite druge kao ogledalo i znajući da ćete jedinstvenost vašeg bića postići kroz vezu prema porodici i prijateljima. Vrhunci sudbine vas zovu, zahtijevaju od vas razvijanje vašeg jedinstvenog bića; imajte povjerenja u svoj dalji razvoj, čim ljuske popucaju i sjeme bude imalo prostora za rast.

U «proljeće» vaše svijesti, kao i u proljeće u prirodi, prije nego što ljepota dođe do izražaja, zemlja katkad može izgledati očajno i ružno. I kako god burna bila promjena godišnjih doba, imajte u nju povjerenja, jer poredak koji je u svemu u prirodi, spoznaje se i u vječno cikličnim kretanjima sazvježđa. Oluja, kiša i vatra bude samo ono, koje još spava. Možda prirodu vidite kao nešto što se podrazumjeva, ali ako to čudo pažljivo promatrate, prepoznat ćete u njemu i sebe, jer ste vi ljudsko sjeme koje klija. Možda osjećate pritisak mraka i tjeskobe, dok ljuska sjemena ne pukne ali da li biste dozvolili da vam sjeme propadne, samo zato što je ljuska iznutra tvrda i gruba?

Naprotiv, stvarno inteligentno sjeme pomoći će pri oblikovanju vremena. Sjeme koje doprinosi razmnožavanju na zemlji, zna vrlo dobro šta mu treba i šalje odgovarajuće signale ljudima koji vole zemlju. Kada bi ljudi uskratili zemlji svoju ljubav, bilo bi vrlo teško za sjeme da crpi životnu snagu i da jača, uslijed velikih klimatskih promjena koje sada doživljavate.

Na vašem putovanju upoznavanja samih sebe, mnogo se toga treba ispitati: vaša hrana, vaša koncetracija namjere, vaše ophođenje sa svim tim novim otkrićima i nenadane promjene, koje se dešavaju svugdje, ne samo na individualnoj nego i na široj bazi. Imajte na umu, da vam se nasilje nudi kao opcija; ispitajte u sebi svaki kutak, u kojem se još nalaze ostaci nasilja i gnjeva i oslobodite ih se. Svjesno zamislite scene i situacije sa ljudima, u kojima biste gnjevno reagovali, u ovom i u prijašnjem životu, i samo priznajte ovaj osjećaj. Onda duboko udahnite, i hotimice ispunite svoje tijelo ljubavlju i mirom.

Oblik i njegovo promjenjivo svjetlo vas vuku u nešto, što izgleda kao svod ili kao špilja. Iako ste već neko vrijeme prolazili kroz maglu, pitate se, kako ste našli vaš put do tog mjesta. Za vrijeme dok se magla počinje dizati, vidite ispred sebe, u sredini te pećine, jedan sto džinovskih razmjera. Osjećate se opet pozvani da se krećete naprijed i da priđete stolu. Kraljevski osjećaj uzbuđenja, elektrizirajuća inteligencija vas odjednom obuhvata; vi osjećate, kako je čitava atmosfera u toj pećini naelektrisana. Ispred tog impresivnog stola nalaze se stepenice koje su zastrte bogatim tepihom, tako da vaš korak djeluje mekano.

Osam stepenica vodi gore do površine stola na kojem je otvorena knjiga čudesnih, skoro kolosalnih razmjera. Energije te knjige vas privlače i vi vidite sebe same, kako su stranice knjige jednake stepenicama, uzhitate prema gore, da biste mogli dobiti bolji pogled na tu moćnu knjigu. Kada jednom otkrijete da živite u značajnom svijetu i da taj svijet oblikujete svojim osjećajima i mislima vaša će se iskustva izmjeniti na vrlo čudesan način. Svijest uvijek potiče od želje, čežnje, koja raste kao sjeme po jednom unutarnjem obrascu. Svako od vas nosi u sebi jedan takav obrazac, nasljeđen od predaka: njihove sposobnosti, naklonosti, nade, želje i strahove. Morate upoznati svoj unutarnji svijet. Onda ćete otkriti da vam neki obrasci više nisu potrebni – «smeće» u podrumu, sve te mračne i odbojne stvari.

Ali kada ih izbacujete, radite to sa ljubavlju, vaše smeće je nekome možda dragocjeno. Kod svog «unutrašnjeg čišćenja kuće» naići ćete možda na osjećaje i sposobnosti koje u sebi dosada niste prepoznali. Mnogi od vas će osjetiti da su ove intuicije imali svo vrijeme, iako vam niko nije pomogao da ih razumijete. Možda ste se bojali da bolje pogledate ili su vam zabranili da o tome govorite. Imajte na umu, mnoga ova nadahnuća nisu nužno statički definisana ili fizički opipljiva iskustva. Kada nevidljivi teren svoje svijesti sebi učinite pristupačnim, zastat ćete kod određenih ideja, jer ćete primjetiti da energija ovih misli održava vaše polje.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 50% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.esotheria.com/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0075 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
   
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA