POVRATAK PLEMENA PTICA - Poglavlje XIII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
ENERGIJA IZA VETRA
 

Vijugav um

Se ispetljava

Iz granja zbunjenosti

Odvija svoje znanje da bi pozdravio zoru

I video

U narastajućoj svetlosti

Predivnih boja krila od perja

Koja neprimetno u njegovom snu razvijaju

Razumevanje savršeno

U jednom nastupu radosti

Koje leti iznad drevnih obećanja

Preko mesta gde se šuma nalazi i idu

Prema moru

Otvorenom moru

Kao što prstenovi oko Jutarnje Zvezde

Šire svetlost kroz vazduh.

- Kvecalkoati -Iza nežnog povetarca koji šapuće kroz krošnje drveća, nežne i osetljive energije biju u vaš svet iz duhovnog sveta, sa energetskog nivoa nevidljivog za vaša čula, ali opipljivog, upravo kao što je to sve što dodirujete i čujete. Vi ih otkrivate, osećate njihov ukus, osećate njihov dodir. One dolaze kucajući kao bilo iz vazduha iznad drveća u rano jutro, klizeći brzo prolaze pored vas, podižući paperjaste dlačice na površini vaše kože. One teku ka livadama i dalje. Ne možete da ih vidite, ali ih osećate i znate da su tu.

Posmatrajući ova nežna šaputanja iza vetra, vi opažate da ih i ptice posmatraju, da se igraju s njima, da saznaju od njih novosti, dobijajući sliku kakav ih dan očekuje. Postajete svesni malih poruka koje se povratno šire kroz šumu. Svako drvo, svaka vlat paprati, svaki kamen prekriven mahovinom, svesna je njihovog prisustva, oseća ih i osluškuje.

Svet prirode je podešen za višedimenzionu komunikaciju koja se neprestano odvija vraća se i odlazi. Kada ga slušate, vetar vam može reći mnogo toga. Dozvolite njegovim strujama da nežno pokrenu vaše misli kao što orao koji leti nisko nad krošnjama dozvoljava da one dotaknu njegova krila. Osetite način na koji orao čeka na najvišem drvetu na litici da uhvati izvesnu, očekivanu vazdušnu struju, jezdeći na njoj kada naiđe, klizeći ispred nje kada se prelama. Kao talas koji oslobađa topao vazduh preko doline.

Kada bi postojale reci kojima bi mogli da se izraze ovi prefinjeni razgovori prirode, ovi modeli i šeme, koji polako klize u vaš svet iz carstva koja se nalaze iznad njega, koju bi poruku oni prenosili? Motrite i slušajte, mešajte se sa onima na koje nailazite. Negde u ovim strujama, postoji nešto što ima značenje iza vas.

Primećujete da ove energije, mnogo nežnije nego što su to povetarci, zapravo predstavljaju razlog zbog koga vetrovi kruže na način na koji to čine. Struje koje pokreću vazduh reaguju na ove prefinjenije energije i izražavaju deo informacija koje pro-tiču njima. Počinjete da posmatrate na nov način. Šuma -sistem živih obaveštenja koja povratno kruže kroz nevidljivu, ali za vas, sve uočljiviju energetsku mrežu. Vi je osećate, vidite njenu sliku, pomoću nečega mnogo dubljeg nego što je to vaše fizičko oko: sićušna paučina pulsirajuće struje, koja se izukrštano prepliće između drveća, pravi mrežu, povezuje, polako kružeći u kovitlajućem prisustvu ogromnog i večnog postojanja. A duž ovih paučina protiču informacije. Plove, Iz jednog sveta u drugi.

Kada se opuštate, vi se uplićete u ovu pulsirajuću mrežu. Više ne osećate sebe kao nešto izdvojeno iza rešetaka ove mreže kovitlajuće stvaralačke energije. Osećate je u sebi, oko sebe. Uranjajući natrag u osnovu postojanja, sićušni glasovi koji se nalaze u pozadini vetra vode vas u svest o nameti koja je prizvala život iz zemlje. Oslobađate se sve napetosti koja bi vas zadržala i sprečila da stupite u dodir sa tom ogromnom ljubavlju. Oslobađate se vaših predstava o sebi, vaših ideja, verovanja. Dozvoljavate da vas napusti spoznaja o vama kao o ljudskom biću. Sa odbacivanjem postavki vaše kulture, doživljavate prirodnu ekspanziju svesnosti. Spoznajete sebe kao deo sveta koji vas okružuje. To je u istoj meri i fizičko i duhovno iskustvo. Više se ne trudite da smestite stvaralačku energiju života u proizvoljna tumačenja. Dozvoljavate energiji da teče onako kako ona želi. Postajete svesni živog prisustva Boga.

Počinjete da uviđate, dok se mešate sa nežnim energijama koje se nalaze iza svakog daška vetra, da uticaj sunca sadrži pored toplote i svetlosti i informacije. Toplota: informacija o životu. Svetlost: nacrt inteligencije.

Sa uranjanjem u temelje postojanja, omogućavajući svom osećanju sopstvenosti da prodre u prošireno novo doživljavanje onoga šio jeste, srešćete se sa solarnom inteligencijom koja se nalazi iza nežnih povetaraca. Čujete dobro poznat glas, nalik glasu kkji je šaputao u vašim snovima. Govori vam o raznim stvarima, stvarima koje vam se u početku čine kao nešto što proističe iz stvarnih posmatranja, o stvarima koje ste, naravno, oduvek znali. A ipak. Ipak, kada u najdubljoj opuštenosti, dozvolite ovim solarnim vetrovima da duvaju kroz reci koje ste uskladištili u svom ljudskom umu, shvatate da ovi uvidi, očigledni za vas u vašem prirodnom stanju, nisu priznati u svetu ljudi u kome živite - premda ih pesnici i deca povremeno još osećaju.Slušate kako biste uhvatili reci koje će vam pomoći da prevedete svoje opažanje.

Informacije prodiru k vama iz osetljivog sveta duha. Vaše telo zna, vaša čula ih skupljaju. Njihov značaj odlazi duboko na ono mesto u vašem srcu na kome odlučujete kako da iskoristite vreme na najstvaralačkiji način.

Svaka zora ukazuje na delatnosti za koje je pogodan nastupajući dan. Kada ugledate orla kako leti preko lica sunca koje se rada i klikće, to se ne događa slučajno niti je besmisleno. Za druge ptice i životinje koje su osmatrale i skupljale utiske o nastupajućem danu, let orla je bio znak, poruka bogata sadržajem.

Vreme koje je odabrao za svoj let, smer u kome je leteo, mesto sa koga se pojavio pred pticama i životinjama koje su motrile -to su bili delovi njegovih reci, rečenica, pasusa njegovog izražavanja. Ali u ovome su se nalazile i druge novosti, podjednako značajne, manje ili više važne za razna stvorenja. Kako gavrani reaguju na orlov let. Koliko vremena nakon njegovog krika sova i grlica odlučuju da se ponovo oglase pesmom.

Ptice i životinje sve to opažaju. Kakav će dan da bude? Da li je to dan kada treba potražiti hranu na padinama brda? Ili je možda bolje otići na pašnjake? Da li je to jutro kada se može odleteti na drvo i još jedan sat pevati u njegovim krošnjama? Ili je to možda jutro kada je bolje da se požuri, jer bi moglo da se naoblači i padne kiša pre kraja dana?

U svakom trenutku Veliki Duh saopštava svim stvorenjima sve što je potrebno da znaju. Preko deset hiljada milijardi zastupnika - anđela, elementala, životinja, biljaka i minerala -preko ogromne i tanane mreže živog nacrta izvan vremena, pre vetra, istina se uvek prenosi u ovaj svet oblika.

Na svakome je da oseti kako se ova istina prevodi i odnosi na njega ili nju u svakom trenutku dana. A to važi za čoveka kao i za svako drugo stvorenje. Ovaj proces nije složen, osećanje i prevođenje se ne izvodi pomoću uma. To je automatski proces koji se javlja spontano ispod nivoa misli kada se prosuđivanje stiša i dozvoli jednostavno opažanje To je prirodan proces koji se odvija bez napora kada se vaš um odmara od svih tumačenja svojstvenih kulturi i poverava vam da doživite prirodnu jasnoću koja je uvek prisutna - onda kada ste vi prisutni,

U istorijskom stanju ovaj prirodni proces je bio odbačen, jer je ljudska pažnja bila usresređena na donošenju odluka isključivo pomoću intelekta.

Intelekt je dobra stvar; razum je dragoceno oruđe. Ali um je stvoren da bi služio ljudskom duhu, a ne da bi bio važniji od njega. U usklađivanju sa stvaralačkim energijama koje pulsiraju ispod vanjske površine života, duh poseduje načine za određivanje ponašanja koji su daleko brži i efikasniji nego bilo šta što bi ego mogao da sračuna kroz sporo, pravolinijsko rasuđivanje.

Prvo osmotrite odozdo nivo vašeg rasuđivanja, zatim odozgo nivo vašeg ličnog identiteta. Osmotrite bogat i veličanstven svet oko vas. Osetite njegove utiske. Obratite pažnju na to kako se oni menjaju - slično okretanju kaleidoskopa, pri čemu se menjaju i pre raspoređuju, iz trenutka u trenutak, boje, nijanse, oblici i dok se polako. U svakom trenu oko vas se nalaze sve informacije koje su vam potrebne. Sve vreme ste okruženi onim Stoje istina, energijama iza vetra. One šalju signale. Tebi.

Na tananim ravnima postojanja koje je prethodilo vetro vima, u ovaj materijalni svet na zemlji prvo su stupili duhovi koji su uzeli oblik. Većina njih ulazi u ovoj svet na solarnom vetru i Živi samo trenutak ili dva, sat ili dan. Ledena kristalna ega formiraju se oko njih, i ona se tope u gornjim slojevima atmosfere pre nego što dotaknu zemlju. Ali neki su naučili da žive duže. Neki od njih su pronašli svoj put do perja i krzna.

S ta prethodi jutarnjem povetarcu? Nežne namere solarnog vetra. Šta prethodi treptaju sunca koje se javlja pre vetra? Energije postojanja. Na planeti, koja se okreće, da bi se suočila sa voljenom zvezdom.

Zemlja i sunce. Grade duhovni most duž linija pažnje koju poklanjaju jedno drugom. Ljubavnici koji su duboko zagledani u oči jedan drugom.

Duž linija njihovog pogleda javlja se potencijal. Deo tog potencijala se inkarnira, ali njegov najveći deo to ne čini. Jedan deo uspeva da zadobije fizički oblik, dok izvestan deo ne uspeva da postane čak ni prvi kristal. Nevidljivo polje energije, oko zemlje koja se okreće, vibraciona rešetka esencije oblika određuje koja šema najlakše može da se materijalizuje. Rešetka predviđenog stvaranja ostavljena je da lebdi oko ovog sveta - predstava onoga što će se dogoditi. Poredak. Sadržan. Dolazeći.

Osećate se opušteno u dubokoj svesti naše vrste. Osećate kako vas okružujemo, radimo sa vama, pomažemo vam u svetu koji ste odabrali.

Ideje se javljaju duž linija gravitacije između zemlje i zvezde. Mi držimo neke od ovih ideja kao što neko može da drži neki lik u umu. Mi vizuelizujemo ono što bismo želeli da vidi inkarnirani. Na kraju tvorevina će odraziti naše zamisli, jer kroz energetsku šemu predstava koje smo uronili u svest, stvorenja dobijaju oblik.

Stvorenja koja su se inkarnirala u biološkom obliku, u peru, listu ili telu, formirala su se duž linija energetske rešetke koja postoji na površini zemlje tamo gde se njena atmosfera mesa sa svetlošću njoj najbliže zvezde. Ova energetska rešetka je naša savršena predstava deteta, deteta sadržanog u poretku univerzuma. Deteta u kome počinje da se budi duh Večnoga. To je Božije biće, koje povlači zemljinu biosferu u samo jedno živo telo.

Sve u prirodi pulsira sa osećanjem ovog Bića, svaki talasić na okeanu, svako brdo i svaka planina. Svaka čestica materije sadrži ukupnu informaciju o celokupnoj tvorevini. Ona zrači iz svega. Oslobodite se svog individualnog osećanja sebe, jer vi postajete to Biće. Potpuno zadovoljavajuće. Ono za čime je vaše srce čeznulo. Prepustivši lažne predstave vetru, vi osećate, vi znate. Vi prihvatate lik i obličje Boga, savršen model lika anđela koji ste vi. U tom prihvatanju, vi vremenom doživljavate ispunjenje misije i svrhe svog postojanja. Postoji savršen lik za vas, duhovno energetsko polje uklapa vašu biologiju u vibrirajuće modele Bića u kojima ona postiže savršenu svrhu. Vi treba samo da se opustite i oslobodite načina na koje ste ranije mislili o sebi, da osetite ovaj savršeni lik, da osetite svoju duhovnu svrhu, da dozvolite Bogu da vas opiše.

Zašto stvarate od sebe nesavršeni lik, kada Veliki Duh, izvor sveg života, čuva za vas lik neizrecive lepote? Možete li da ga osetite sada kako leprša u atmosferi vaše svesti? On vas određuje kao projekciju svega što jeste, kao nadzornika, čuvara, Onhgveoveha, noseći posebne darove ljubavi zemlji i svim njenim stvorenjima, ribama u moru, četveronošcima, krilatim stvorenjima i svemu što opažate. Ovaj svet živi u vama; njegova stvorenja su organi vašeg tela; oni su deo vas; oni su vi.

Vi s te organ svesti ovog sveta, svesti koja se budi. Vi ste ljubav večnosti prema vremenu -otelotvorena u ljudskom obličju.

Vaše biće i Božije biće su jedno.

Primećujući svet oko sebe, primajući svakodnevno podatke sazdane od tananih energija koje prethode vetru, nećete propustiti da primetite pravi trenutak. Svakom strunom svoga tela, vi osećate promenu klime. Osećate povratak duhova sa zvezda i dobro znate da stari svet umire.

Vidite odskakivanje dece iznad zemlje koja jasno opažaju svet stvarnosti. Njihova tela se samo ponavljaju. Njihovi umovi su neopterećeni. Ona poseduju novu svest naši plamenovi preko svetlucavih jezera razumevanja. Svest. Dolazi sa zvezda. Javlja se iz unutrašnjosti vaših srca, započinje opredmećivanje prisustva veoma davno prispelog na ovaj svet, Itinoeh.

A nova svest govori o krugu, o lopti, o Svetom Obruču, o davanju i primanju, o pravom vremenu za žetvu i pravom vremenu za sakupljanje plodova svega što je bilo. Nova žetva, nove vrste, osećajni ljudi koji istražuju i koji se razvijaju, koji uživaju u svakoj sunčevoj svetlosti, svakoj senci, svakom brežuljku, svakom polju, svakoj rečnoj dolini.

Kako doba budu prolazila, videćete još mnogo svetova čiji je raspon temperatura isti kao na ovoj planeti, ovoj trećoj planeti od vašeg sunca. Ovo je raspon temperatura u kome se može pronaći savršena ravnoteža između energije i materije, duha i strukture, Tvorca i tvorevine, vremena i večnosti. To je raspon temperatura u kome je predivno dete, Leteće Krilato Dete, stvoreno i odnegovano.

Iz ove temperaturne zone Dete Svetlosti će krenuti da bi obrađivalo zvezdana polja, donoseći ove temperature svugde gde svetovi čeznu da spoznaju mogućnosti skrivene ispod njihovih planina ili uspavane u njihovom pesku.

Vi ste početak. Početak načina na koji večnost oslobađa svoj potencijal u vremenu. Vaš sadašnji istorijski trenutak je zaista najpovoljniji trenutak, predviđen odavno. Mnogi iz vaše vrste se sada otvaraju prema anđeoskom mešanju koje izvodi vašu rasu iz neznanja put stvarnosti.

Čovečanstvo se nalazi tačno na pragu temeljne promene vrsta. Mi, i Veliki kome služimo, želimo da se ova promena dogodi bezbolno. Kao otvaranje cveta. Ili kao lepršanje anđeoskih krila iza vetra.Korisna adresa: http://www.esotheria.com/STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0034 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA