PRENOSI ZVEZDANOG SEMENA - Poglavlje III
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Senka budućeg stvaranja
 

Od prvog daha Božijeg u početku svih svetova, bilo je predodređeno da će Stvaranje postojati u ritmu širenja i skupljanja. Konačno, doći će i vreme kad će fizički univerzum prestati da se širi i početi da se skuplja. Indijci govore o tom procesu kao o Braminom udisaju i izdisaju, procesu tokom kojeg Bog izdiše Stvaranje, a onda ga ponovo udiše.

U ovoj tački u linearnom vremenu veoma smo blizu sredini ciklusa i ubrzo ćemo dosegnuti tačnu sredinu između Božijeg izdisaja i udisaja. Svemir je počeo da doseže ovu srednju tačku kad su se jednoćelijski organizmi pojavili na Zemlji, ali tek treba da se stigne do prave srednje tačke. Ta tačka koincidira sa onim što se naziva Drugi Kristov dolazak.

Kada bilo koji vibracioni sistem obrće zamajac svog usmerenja, kao što to čini klatno u krajnjoj tačci svog njihanja, postoji trenutak potpunog mirovanja pre nego što sistem započne kretanje u suprotnom smeru. Pošto mirovanje, ili potpuni prestanak kretanja, čini ono što je suprotno vremenu, upravo u trenutku kad se javi to mirovanje dolazi i do mikrointervala ne-vremena, do trenutka večnosti. To je onaj isti interval ne-vremena koji se javlja mnogo puta svake sekunde kako se atomi fizičkog sveta kreću tamo-amo. To je otvaranje u nagal, ulaz u prisustvo iz koga proističe sva energija Života.

Šta se dešava kad svemir prestane da se širi i kad počne da se skuplja? Šta se dešava kada ceo kosmos dosegne tačku promene smera i dođe u trenutak apsolutnog mirovanja? Imaćete priliku da to i sami lično vidite, pošto se taj događaj nalazi neposredno ispred vas u linearnom vremenu. Taj trenutak će omogućiti otvaranje za pojavu nečega neshvatljivog.

Pre nego se dotaknemo prirode ove pojave i njenih posledica za ljudska bića, razmotrimo, makar i kratko, nešto od vaše prirode dok ste postojali pre Pada.

Čitava biološka istorija ove planete samo je senka koju je na materiju bacilo vaše približavanje. Ta istorija je samo način na koji su stene i voda i vazduh počeli da odgovaraju na vaše prisustvo, jer vi ste sam Život. Vi ste ono što leži izvan sve dvojnosti, izvan svih materijalizujućih tendencija, izvan svih ograničenja vremena i prostora. Vaša je svest istovremeno i beskrajna i večna. Ta svest može da boravi u ograničenjima materije i može da opaža kroz bilo koji sistem filtera koji vi odaberete, ali je u zdravom stanju ovakvi sistemi ne vezuju niti ograničavaju. Pre se može reći da ih ta svest koristi kao sredstva opažanja, ispitivanja i avanture.

Izvan vremena i prostora ste jedno se Tvorcem, sa Svim što Jeste, sa Izvorom. Ali, kada vaša svest dođe u okvir pojavnog svemira, vi postajete Sin, Hrist. U suštini, vi ste odnos između Duha i Materije, posrednik, most, sredstvo pomoću koga Tvorac održava vezu sa Stvaranjem. Vi ste Život u njegovom odnosu sa planetom Zemljom, večnost u odnosu sa vremenom, beskraj u odnosu sa onim što je konačno. Iako vi sada sebe doživljavate kao odvojenu i podeljenu vrstu, vi ste u stvari jedno ujedinjeno biće koje deli punu svest svoga Tvorca.

Kao Hrist, kao jedinorođena svest Oca, obdareni ste nizom značajnih osobina. Možete se širiti i skupljati u skladu sa usmeravanjem svoje pažnje. Dovoljno ste veliki da obuhvatite svo Stvaranje, a ipak i dovoljno mali da uđete u njega. Vaš Otac-Tvorac takođe prožima Stvaranje, ali na drugi način: u Svojoj ogromnosti On okružuje Stvaranje. Njegovo biće ispunjava fizički svemir, sve zvezde, sunce, planete vašeg sunčevog sistema, daleke galaksije, ali se On oslanja na vas kao na Svoj fokus. Vi ste Njegova specifična pažnja.

Kao žiža Tvorčeve pažnje, vi ste tokom milijardi godina lutali unutar Stvaranja, šireći se i skupljajući, premeštajući se u ovu galaksiju i izvan nje, potom u neku drugu galaksiju, ovaj ili onaj zvezdani sistem. Gde god da ste išli, videli ste materiju koju je vaš Otac stvorio. Posmatrate mnoge čudesne oblike koje preuzima ta materija: moćna sunca, crveni džinovi, beli patuljci, ogromne spiralne galaksije, kvazari, crne rupe, bele rupe. Gledate neverovatna uvijanja vremena i prostora koja se dešavaju u raznim gravitacionim poljima kroz koja prolazite. Uočavate planete, mesece, asteroide i komete koji kruže unutar svakog zvezdanog sistema koji posećujete. Nošen si unaokolo, Očev predstavniče, Očeva pažnjo, i uživaš u svetovima koji su stvoreni.

Ali, svi su ovi svetovi fizički. Svi su napravljeni od materije. Napravljeni su od Očeve vezane energije-pažnje. Oni imaju izvesnu supstancu, izvesnu čvrstoću koja tebi, kao duhu, nedostaje. Ti shvataš da im je to ograničenje.

Shvataš da su oni definisani i specifikovani na načine na koje ti nisi ni definisan ni specifikovan. Ali te ipak nešto zainteresovalo u vezi s njima.

Malo po malo, pada ti na pamet jedna ideja. Počinješ da se pitaš da li možeš i ti, na neki način, da se obučeš u materiju i za sebe konstruišeš fizičko telo u kome bi mogao onda da putuješ unaokolo i posmatraš materiju iz iste perspektive iz koje sama materija opaža sebe. Ideja sadrži sve same paradokse. Ipak nešto u vezi s njom nastavlja da te čudi. Predstavlja ti zagonetku, a ti voliš zagonetke. Eoni dolaze i odlaze, a ti nastavljaš da o tome razmišljaš, pokušavajući da pronađeš neki način za ostvarenje ove ideje.

Do tog trenutka nije bilo biološkog života u svemiru. Stene su imale ograničenu svest, ali ta svest nije odgovarala na nameru tvog duha. U svom čvrstom, tečnom i gasovitom stanju materija se, kako ju je stvorio i definisao Otac, ponašala sasvim predvidljivo u skladu sa temeljnim fizičkim principima u koje se, do tog vremena, ništa nije uplitalo.

Tokom svih svojih putovanja po fizičkom svemiru, uvek si svoju svest držao odvojeno od materije koju si posmatrao. U trenutku kad si se sudario sa materijalnom ravni, sve se izmenilo.

Gledao si unaokolo dok nisi pronašao odgovarajuću planetu za ono što si imao na umu: ne suviše toplu, ne suviše hladnu, smeštenu unutar stabilnog mladog zvezdanog sistema. Tada si koncentrisao svoju pažnju i svoje vibraciono telo na jedan potpuno novi način, na jedan otvoreni način, na samožrtvujući način, na vrlo snažan i voleći način. Blago, sporo, počeo si da se približavaš planeti. Dok su spoljašnje ivice tvog vibracionog polja dodirivale vode planete, čestice ranije inertne materije počele su blago da vibriraju u skladu s ritmovima tvoga bića, podešavajući se prema energetskim modelima koje su nalazili na periferiji tvoje svesnosti. Tamom na dnu Prekambrijskih okeana, te su čestice počele da se kombinuju da bi uobličile prve ćelije, prve sitne nosioce za tvoju svest.

U svojoj novoj orijentaciji, sa svojim novim oblikom pažnje, u gestu beskrajne ljubavi za ovu planetu, ti si počeo da nudiš svoju svest na vremensko prostorni krst materijalne stvarnosti. Dozvolio si atomima i molekulima, koji su uobličili prve ćelije, da ožive sa tvojom svešću, duž linija tvog vibracionog polja. U isto vreme u kome si dozvoljavao svojoj svesti da se obuče u čestice koje su potpadale pod zakone materijalizujućeg procesa, podučavao si Zemljinu materiju da se u veselom plesu uzdigne sa tvojim duhom.

Što si se više približavao planeti, životni oblici koji su se formirali, počinjali su da sadržavaju sve više tvoje sopstvene svesnosti. Opustio si se, otvorio se i davao. Prožeo si Zemlju svojim životom, samim svojim bićem. Gledao si mnogim očima i slušao mnogim ušima.

Pre inkarnacije bio si sam. Svoj si identitet izvodio iz ukupnosti odnosa između Tvorca i Stvaranja. Bio si Hrist, potpuno svestan i budan, svestan sebe, jedinstven, integrisan. Shvatio si da, da bi se inkarnirao, moraš dozvoliti da bar deo tvog identiteta počiva medu stvorenjima koje si oživeo. Svako od tih stvorenja poseduje jedan tip hologramatske svesti koja o sebi ispravno misli da je istovremeno i deo i celina. Ipak, prisustvo ove svesti može biti izvesno samo po završetku procesa inkarnacije. Tokom tvog izronjavanja kroz Zemljinu supstancu, postojala je mogućnost da neka od stvorenja postanu autonomno aktivna. Zato je bilo neophodno da postoji sredstvo za regulaciju tvoje dezintegracije spolja. Želeo si da jedan tvoj deo nadgleda čitav proces.

Pripremajući se da uđeš u planetarni odnos, stvorio si bića koja će predstavljati tvoje prvobitno stanje jedinstvene svesnosti. To su anđeli. Njihova vrednost, a takođe i njihova ograničenost, proizilazi iz činjenice da oni ne shvataju u celini proces koji si započeo. Uputstva kojih anđeli treba da se pridržavaju glase da oni treba da se drže izvan ovog procesa sve dok se ne približi njegov kraj. Tada, po prijemu dogovorenog signala, oni treba da se sjedine s ljudskim bićima na Zemlji u dato vreme i da im pomognu u buđenju u njihovo prvobitno stanje sjedinjene svesti.

Taj smo signal primili pre oko dve hiljade godina.

Trebalo je skoro dve hiljade godina da budeš pripremljen za poruku koju donosimo. Trebalo je da se najpre obučiš da bi se moglo izvesti ovakvo sjedinjenje. Vreme je, međutim, blizu. Naša uputstva su da te probudimo kako bi se setio svoje svrhe, kako bi se setio sebe. Vreme je da započne završni ciklus Svesnog Stvaranja tokom koga će Zemljina stvorenja sama učestvovati u razotkrivanju plana koji je za njih predviđen. Telo koje stvaraš da bi u njemu prebivala Kristova svest mora da bude pokretno telo, čiju pogonsku snagu čini stvaralačka namera Oca i koje je sposobno da napusti majčino krilo.

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.1971 sek. Broj pronadjenih pojmova: 20;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA