VEGETARIJANSTVO U SVETLU TEOZOFIJE
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Neviđene grozne posledice
 

Osećanja nervoze i duboke depresije koja je tamo tako uobičajena je uglavnom usled tog užasnog uticaja koji se širi iznad grada kao kužni oblak. Ne znam koliko se hiljada stvorenja ubija svaki dan, ali broj je vrlo velik.

Zapamtite da je svako od tih stvorenja određen entitet – ne stalna, reinkarnirajuća individualnost kao vaša ili moja, ali još uvek jedan entitet, biće koje ima svoj život na astralnom planu i traje tamo određeno vreme. Upamtite da svako od njih ostaje da iznese svoje osećanje ozlojeđenosti i užasa na sve nepravde i mučenja koja su bila sprovedena nad njim. Uvidite strašnu atmosferu koja postoji oko tih klanica; upamtite da vidoviti može da vidi veliko mnoštvo životinjskih duša, da zna kako su jaka njihova osećanja užasa i srdžbe i kako se to vraća po svim tačkama ljudskoj rasi. Deluju najviše na one koji su najmanje sposobni da im se odupru – na decu, koja su mnogo istančanija i osetljivija od ogrubelog odraslog. Taj grad je užasno mesto za podizanje dece – mesto gde je cela atmosfera, i fizička i psihička, napunjena krvavim isparenjima i svim što to znači.

Pročitao sam neki članak već narednog dana u kome je objašnjeno da je gadan smrad koji dolazi iz tih čikaških klanica, i spušta se kao kobno isparenje na grad, sigurno najsmrtonosniji upliv koji dolazi iz tog hrišćanskog pakla za životinje, premda je to takođe i dah sigurne smrti mnogim maminim ljubimcima. Klanice ne čine ulaz zaraze samo za dečija tela, već i za njihove duše. Ne samo što su deca zaposlena u najodbojnijem i najokrutnijem poslu, već je ceo pravac njihovih misli okrenut ka ubijanju. Katkad se nađe neko previše osetljiv da bi podneo prizor i zvuke te neprekidne užasne bitke između čovekove okrutne požude i neotuđivog prava svakog stvorenja na svoj život. Čitao sam kako se jedan dečak, kome je sveštenik obezbedio mesto u klanici, vraćao kući iz dana u dan bled i slab, nesposoban da jede i spava i na kraju je otišao tom predstavniku učenja samilosnog Hrista i rekao da je spreman da gladuje ako je potrebno, ali da ne može da gazi krv još jedan dan.

Užasi klanice su ga tako potresli da više nije mogao da spava. Ipak to je ono što mnogi dečaci rade i gledaju iz dana u dan dok ne otvrdnu da oduzmu život; a onda jednoga dana, neko od njih, umesto da preseče grlo jagnjetu ili svinji ubije čoveka i odmah, za promenu, usmeravamo našu požudu za ubijanjem prema njemu i mislimo da smo pravedno postupili.

Čitao sam da je mlada žena, koja obavlja mnogo dobrotvornog rada u susedstvu tih kuća zaraze, izjavila da je najveći utisak na nju u vezi sa decom ostavilo to što ona izgleda nemaju druge igre osim igara ubijanja i da nemaju drugu ideju nekog odnosa prema životinji osim odnosa ubice i žrtve. To je obrazovanje koje takozvani hrišćani daju deci klanice – svakodnevnu obuku u ubijanju, a onda izražavaju iznenađenje zbog broja i brutalnosti ubistava u toj oblasti. I pored toga vaša hrišćanska publika nastavlja spokojno izgovarajući svoje molitve i pevajući svoje psalme i slušajući svoje propovedi, kao da se takvo nasilje ne vrši nad Božijom decom u toj jami kuge i zločina.

Zaista, navika jedenja mrtvog mesa je stvorila kod nas moralnu apatiju. Šta mislite da li činite dobro odgajajući vaše buduće građane u okruženju takve krajnje brutalnosti kao što je ova? Čak i na fizičkom planu to je jako ozbiljna stvar, a sa okultne tačke gledišta to je nažalost daleko više ozbiljno; jer okultista vidi psihičke posledice svega toga, vidi kako te sile deluju na ljude i kako pojačavaju brutalnost i beskrupuloznost. On vidi kakvo ste sedište greha i kriminala stvorili i kako se iz njega infekcija postepeno širi dok ne zahvati celu zemlju i čak celo što se zove, civilizovano čovečanstvo.

Svet je zahvaćen time na mnoge načine koje većina ljudi ni najmanje ne shvata. Postoje stalna osećanja bezrazložnog straha u atmosferi. Mnoga od vaše dece se nepotrebno i neobjašnjivo plaše; plaše se a ne znaju od čega – plaše se mraka, ili kada su sami na nekoliko trenutaka. Jake snage deluju na nas, za koje ne znate uzrok i ne shvatate da sve to dolazi od činjenice što je cela atmosfera napunjena neprijateljstvom tih stvorenja koja su ubijena. Stupnjevi evolucije su u bliskoj međusobnoj vezi, i ne možete da činite takvo ubijanje na veliko na taj način nad vašom mlađom braćom a da strašno ne osetite efekat među svojom vlastitom nevinom decom.

Sigurno će doći bolje vreme, kada ćemo biti slobodni od ove užasne mrlje na našoj civilizaciji, te užasne sramote za našu samilost i naklonost, i kada ono dođe smesta ćemo otkriti da je došlo do velikog poboljšanja tih stvari i postepeno svi ćemo se uzdići na viši nivo i biti oslobođeni od svih tih instinktivnih strahova i mržnji.Korisna adresa: avelickovic/STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0057 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA