VEGETARIJANSTVO U SVETLU TEOZOFIJE
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Da dođe bolje vreme
 

Svi bismo mogli da budemo slobodni od toga vrlo brzo kada bi ljudi i žene samo razmislili; jer prosečan čovek uopšte nije okrutan, već rad da bude dobar samo kad bi znao kako. On ne razmišlja; nastavlja iz dana u dan i ne shvata da sve vreme učestvuje u jednom užasnom zločinu.

Ali činjenice su činjenice i ne može im se pobeći; svako ko učestvuje u toj odvratnosti pomaže da se ta užasna stvar učini mogućom i nesumnjivo deli odgovornost za to. Vi znate da je to tako i možete da vidite kako je to strašna stvar; ali reći ćete: "Šta možemo mi da učinimo da bismo popravili stvari – mi koji smo samo male jedinke u toj moćnoj uzavreloj masi čovečanstva?" Samo se pomoću jedinki koje se uzdižu iznad ostalih i postaju civilizovanije konačno postiže viša civilizacija rase u celini.

Treba da dođe Zlatno Doba, ne samo za čoveka već i za niža carstva, vreme kada će čovečanstvo shvatiti svoju dužnost prema svojoj mlađoj braći – ne da ih uništi, već da im pomogne i da ih obuči, tako da možemo da primamo od njih ne užas i mržnju već ljubav i posvećenost i prijateljstvo i razumnu saradnju. Doći će vreme kada će sve sile Prirode inteligentno raditi zajedno ka konačnom cilju, ne sa stalnom sumnjom i neprijateljstvom, već sa univerzalnim prepoznavanjem tog Bratstva kom pripadamo jer smo svi deca istog Svemogućeg Oca.

Hajde da bar učinimo eksperiment, hajde da se oslobodimo saučesništva u tom užasnom zločinu, hajde da pokušamo, svako u svom vlastitom malom krugu, da prinesemo bliže to svetlo vreme mira i ljubavi koje je san i najozbiljnija želja svakog odanog i misaonog čoveka.

Sigurno bi trebalo bar da budemo voljni da učinimo tako malu stvar kao što je ova da bismo pomogli napretku sveta ka toj veličanstvenoj budućnosti; treba sebe da očistimo, naše misli i naša dela kao i našu hranu, da bismo i primerom kao i pravilom mogli da činimo sve što na nama leži da bismo širili jevanđelje ljubavi i samilosti, da okončamo vladavinu brutalnosti i terora i dovedemo bliže zoru velikog kraljevstva ispravnosti i ljubavi kada će volja našeg Oca biti sprovedena na zemlji kao što je i na nebu.Korisna adresa: avelickovic/STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0030 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA