V I Z I J A
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Predgovor autora
 

Napustio sam posao u pošti. Kupili smo farmu udaljenu četrdesetak kilometara od grada, a dva kilometra od najbližeg suseda. U narednih sedam godina živeli smo bez struje, vodovoda, radija, televizije, novina i časopisa. Živeli smo dobro. Naš prvenstven zadatak je bio podizanje zdrave dece i proizvodnja zdrave hrane.

Šegrtovao sam kod lokalnog drvodelje Amiša. Naučio sam da postavljam betonske blokove, gradim kuće i čitam Bibliju. Vreme je prolazilo. Naša bašta je rasla, naša deca su rasla. Jedne jeseni, tokom par vikenda, moja žena, Seri, i ja izgradili smo jednosobnu seosku školu. Leti smo plivali u reči i istraživali okolne pećine. U zimskim jutrima smo razbijali led na jezercetu kako bi životinje mogle da piju. Jednog zimskog popodneva pevali smo rođendansku pesmu sestri, novorođenoj u našoj sobi. Zajedno sa zemljom, mi smo rasli, naši životi su puštali korenje u tlo, u nas međusobno, i kako smo najbolje umeli, u Boga.

Počeli smo da primećujemo stvari. Postajali smo sve osetljiviji na nežne ritmove i cikluse koji su pulsirali kroz Zemljina godišnja doba. Slušali smo šuštanje grana drveća dole u podnožju rečnog rukavca, i pesmu ptice mračnjaka suton. Hukanjem smo uzvraćali sovama. U rana jutra, dok je kafa vrila, posmatrali smo divlje ćurke sa prozora naše kuhinje. Posadili smo dodatni red pasulja za srne. Mnogo pre nego stoje Tomas Levis shvatio da bi se zemlja mogla smatrati jedinstvenim živim organizmom, drenovi su to znali, žalfija je to znala, sedam velikih hrastova nadvijenih nad reku je to znalo. U ritmičkim smenama godišnjih doba, mi smo takođe osećali sebe kao delove ove celine. Nismo mogli a da ne čujemo... sve stoje priroda govorila.

Nikada nisam mislio da bi Bog mogao da mi se obrati. Sve do jednog septembarskog popodneva. Bio sam prikovan za krevet usled nazeba koji sam dobio zahvaljujući prethodnom danu provedenom u polaganju betonskih blokova. Prva stvar koja je izgledala malo čudno, tog popodneva, bila je sunčeva svetlost. Bio je prekrasan način na koji je ulazila kroz prozor, bila je tako mirna. Sve je bilo tako mirno. Osetio sam nešto. Čuo sam nešto, tiho zujanje, energetsko polje, Prisustvo. Kada sam prvi put čuo glas, zaplakao sam.

Meni nisu strani moderni stavovi. Znam da se Bog ne javlja ljudima sa porukama kao u Biblijska vremena. Ipak, dogodilo se. Ovo nije mesto za priču o tome kako sam pokušavao da se izvučem iz ovoga, kako sam se izvinjavao, ili kako mi je ponekad, pa čak i danas, bilo neprijatno da govorim o ovim stvarima. I konačno, uprkos mojoj neodlučnosti, pišem onako kako mije rečeno. Bio bih više nego nevernik, ukoliko ne bih prosledio ovo saznanje.

Nadam se da će ove reči pomoći drugima, kao što neprestano pomažu mojoj porodici i meni. Moja najveća želja je da ova knjiga inspiriše sve koji je pročitaju da dobrodošlicom prihvate Sveti Duh u svoje živote.

Tačno zapisivanje ovih reči - nesumnjivo - je najsvetija odgovornost mog života na Zemlji. Koliko mije poznato, ono što ćete sada pročitati je tačna poruka Jedinstvenog Duha na izvoru sveg života.

Ken Keri

Proleće, 1985. godineKorisna adresa: http://www.esotheria.com/STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0011 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA