VAŠE TIJELO VAPI ZA VODOM - Poglavlje I
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Ne liječite žeđ lijekovima
 

Krupne probleme ne možemo riješiti na istoj razini razmišljanja na kojoj smo ih stvorili - Albert Einstein

U prosincu 1990. dr. Louis Sullivan, ministar zdravstva, izvijestio je da porast troškova za zdravstvo iznosi 11%. Procijenjeno je da će ti troškovi dosegnuti 1,6 milijardi dolara do 2000. godine i da će - ukoliko se nastavi dosadašnji rast - do 2010. iznositi 28% bruto nacionalnog dohotka SAD-a.

The Washington Post je u jednoj od svojih nedavnih analiza procijenio da će troškovi zdravstva u 1994. biti 1,03 milijarde dolara. Od tog će iznosa 935 milijuna otpasti na individualne troškove zdravstvenog osiguranja. Federalna je vlada odgovorna za svega 95 milijuna dolara. Međutim, taj ogromni iznos postaje oporeziv prihod 9,5 milijuna ljudi, trenutno zaposlenih u američkom zdravstvu.

Jasno je da vlada ostvaruje dobit od porasta državnih troškova za zdravstvo. To znači da postoji sukob interesa između potreba građana i želje vlade da sačuva izvor svojih prihoda.

U svjetlu iznesenih činjenica možemo shvatiti zašto vlada ne pokazuje zanimanje za smanjenje troškova u zdravstvu, premda građani polako postaju svjesni temeljnih problema. Postaje očigledno da su ljudi sami odgovorni za vlastito zdravlje. Moraju se paziti poslovnih namjera izvršitelja zdravstvenog osiguranja i vlade koja želi zadržati troškove zdravstva na sadašnjoj razini. Amerika je suočena s krizom u zdravstvu koja će dovesti do proračunskog bankrota nastave li troškovi i dalje rasti dosadašnjim tempom. Ali, možemo vidjeti da uzrok te krize nije u samoj izvedbi. Kriza također nije u cijelosti posljedica pohlepe kod određivanja cijena. Izazvana je najjednostavnijom pogreškom u temeljnoj postavci fiziologije, koja je temelj cjelokupnom medicinskom i znanstvenom znanju o ljudskom tijelu. Uzrokovana je time što javnost i stručnjaci nisu svjesni da ljudsko tijelo žeđa za vodom!

No, ne mora se ovakvo stanje nužno nastaviti ili dodatno pogoršati i postati beznadno, kao što izgleda. Vrlo opsežna klinička istraživanja dispeptičnih bolova (dispepsija - probavne smetnje, op. prev.) i detaljna istraživanja fiziologije kroničnih bolova ukazuju na jednostavno rješenje spomenutih problema. Ono što je lijepo kod tog rješenja jest i činjenica da je ono u potpunosti znanstveno utemeljeno. Rješenje uključuje novo fiziološko razumijevanje ljudskog tijela. Kao što ste zasigurno već zaključili iz naslova knjige, sada slijede te informacije.

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0084 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
Moje knjige
 
Dodaj novu knjigu
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA