VAŠE TIJELO VAPI ZA VODOM
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
O autoru
 

Dr. F. Batmanghelidj rođen je 1931. u Teheranu u Iranu. Godine 1946., tek nekoliko mjeseci po završetku Drugog svjetskog rata, bio je poslan u ekskluzivnu srednju školu u Edinburghu u Škotskoj. Unatoč velikoj konkurenciji povratnika iz vojske, upisao se u medicinsku školu u bolnici St. Mary na Londonskom sveučilištu, kao student druge godine. Po završetku studija imao je čast biti izabran za jednog od liječnika u vlastitoj medicinskoj školi.

Potrebe njegove zemlje za suvremenim sredstvima bile su daleko veće od onoga što je u to vrijeme bilo dostupno zdravstvenom sustavu. Na određenoj točki svoje profesionalne karijere u Iranu, shvatio je da je otvaranje bolnica i medicinskih i sportskih centara više u skladu s hitnim potrebama društva. Odmah nakon revolucije 1979., bavio se dovršavanjem humanitarnog medicinskog centra za obiteljsku njegu, najvećeg medicinskog kompleksa u Iranu.

Da bi ga osudila zbog njegovog poziva da služi čovječanstvu, iranska revolucionarna vlada odlučila ga je zatvoriti i konfiscirati mu svu osobnu i obiteljsku imovinu. U tom cilju, podigli su svakojake optužbe protiv njega i pripremili teren za njegovo pogubljenje. Međutim, kad je revolucionarna garda shvatila da je koristan kao liječnik među zatvorenicima, do daljnjeg je odgodila scenarij njegovog smaknuća.

Na početku svog tamnovanja u zatvoru Evin, kasno jedne noći, dr. Batmanghelidj otkrio je ljekovitu vrijednost vode kod čira na želucu kad je, umjesto lijekova koje nije imao, pacijentu koji je trpio jake bolove prepisao dvije čaše vode. Za osam minuta bol je prestala, i počela je, kako on smatra, nova era u napretku medicine. Idućih 25 mjeseci postao je potpuno zaokupljen kliničkim istraživanjima ljekovite vrijednosti vode kod smanjenja stresa i liječenja bolesti povezanih sa stresom, a u zatvoru Evin imao je savršene uvjete za proučavanje stresa.

Došao je trenutak suđenja, i on je trebao odgovarati za 32 izmišljene optužbe koje su povlačile smrtnu kaznu. Kao svoju krajnju obranu, sucu je predočio članak o liječenju čira na probavnim organima pomoću vode.

Poštedjeli su mu život da bi mogao nastaviti svoja istraživanja. Članak koji je napisao u zatvoru na kraju je bio objavljen u Časopisu Iranskog medicinskog savjeta 1982. godine. Primjerak je poslan i u London, gdje je preveden i potom poslan profesoru gastroenterologije na sveučilištu Yale. Izvještaj o njegovom otkriću kasnije je objavljen u Journal of Clinical Gastroenterology za lipanj 1983., kao članak gosta uredništva, i o njemu je pisao i The New York Times. U lipnju 1982. pušten je iz zatvora. Nekoliko mjeseci kasnije pobjegao je iz Irana i otišao u Ameriku da bi dalje istraživao svoje otkriće i konačno ga uveo u medicinu, za znanstvenika i istraživače u SAD.

Priroda je očima i umu dr. Batmanghelidja otkrila ljekovita svojstva obične vode iz slavine, što je do tada bila skrivena pojava. Godine 1983. osnovana je "Zaklada za jednostavnost u medicini", da bi nastavila daljnja istraživanja ove teme i postala nositelj promjena u sadašnjoj medicinskoj strukturi. Godine 1987. nakon pet godina neprekidnog proučavanja najnovije literature u Americi, on je grupi odabranih istraživača raka iz raznih europskih zemalja i Amerike, koji su se okupili u Grčkoj, održao gostujuće predavanje pod naslovom "Bol: potreba za promjenom paradigme". Glavni dijelovi sadržaja ove knjige predstavljeni su grupi znanstvenika, a članak o tome objavljen je u časopisu Anticancer Research 1987. godine.

Godine 1989. dr. Batmanghelidj je pozvan na Treću interdisciplinarnu svjetsku konferenciju o upalama, antireumaticima, analgeticima i imunomodulatorima, da bi znanstvenicima predstavio svoja otkrića o bolnim signalima tijela. U svom predavanju pod naslovom "Neurotransmiter histamin: Alternativno gledište", čiji je sažetak objavljen u zborniku te konferencije i podijeljen tisućama istraživačkih centara, objasnio je primarnu ulogu neurotransmitera histamina u regulaciji vode.

Godine 1989., 1990. i 1991., nazori Zaklade o poremećaju metabolizma vode i nastanku bolesti u tijelu objavljeni su u godišnjaku Pojednostavljena znanost u medicini. Dr. Batmanghelidj je, osim toga, pokrenuo kampanju kojom javnost pokušava učiniti svjesnom signalnih sustava povezanih s kroničnom tjelesnom dehidracijom.

Godine 1992. pozvan je da posjeti Iran, i dopušteno mu je da svoja gledišta iznese na televiziji. Također se obratio profesorima na Teheranskom sveučilištu i bolnicama za obuku. Danas iranski narod isprobava jednostavnost s kojom voda može izliječiti mnoge od njegovih zdravstvenih problema. Snažna reakcija javnosti prinudila je mnoge liječnike da odustanu od tradicionalne upotrebe lijekova u slučajevima gdje i sama voda može pomoći - liječnici se više nisu mogli suprotstavljati toj ideji.

Ova i druge knjige, te video kaseta o bolu u leđima dio su obrazovanja javnosti koja mora postati svjesna učinka kronične dehidracije ljudskog tijela na nastanak bolesti. U ovoj je knjizi dr. Batmanghelidj s čitateljima podijelio rezultate svojih opširnih kliničkih i znanstvenih istraživanja o metabolizmu vode u tijelu. On želi pokazati kako na jednostavan način zdravstveni sustav ove zemlje može postati puno naklonjeniji prema pacijentu, umjesto da bude sredstvo postizanja komercijalnih ciljeva farmaceutske industrije. Dr. Batmanghelidj smatra da će - kada javnost postane svjesna ove promjene paradigme i počne razumijevati da nema komercijalnih ciljeva u zagovaranju liječenja njihovih dehidriranih tijela vodom - znanstveno utemeljen preobražaj zdravstvenog sustava postati dobrodošla stvarnost.

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0047 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA