Autor teksta
 
Anonymous
Šifra teksta
 
..
Datum kreiranja
 
10-09-2009 21:38:41
Datum poslednje izmene
 
29-11-2009 17:59:57
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
1580
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Jedra
 

Brodska jedra

Jedna legenda govori o tri muškarca, koji su nosili svaki po dve vreće. Ali teret nisu osećali Jednako. Vreće su im, jedna spreda,a druga straga, visile obešene na drvenoj motki na ramenu.

Upitali prvog čoveka šta ima u vrećama. Odgovorio je: - Svi moji uspesi, sva dobra dela mojih prijatelja, sve životne radosti - u vreći su iza. Skriveni od pogleda, završeni, prekriveni lišćem, ne smetaju mi mnogo. U vreći spreda imam sve loše i ružne stvari koje su mi se dogodile. Hodam, zastanem često, vadim ih, posmatram, proučavam, mislim šta ću. Stalno sam s njima, i mislima i osećajima. Stalno radim na njima. Taj se čovek često zaustavljao, gledao unazad, mučio se nad sobom i napredovao malo i vrlo sporo.

I drugog su čoveka upitali isto. Rekao je: -U vreći spreda nosim moja dobra dela, spoznaje o vrlinama. Često ih gledam, vadim i pokazujem drugima. Vreća na leđima sadrži moje greške i moje slabosti. Ponesem ih sa sobom kuda god krenem, jer one su moje i ne mogu ih tek tako odložiti na stranu. Usporavaju me, ponekad su veoma teške...

Treći muškarac je odgovorio: - Na prednjoj vreći napisao sam reč "dobrota". Prepuna je pozitivnih misli, dobrih ljudskih dela, svih dobrih stvari koje sam imao i učinio u životu, misli o mojoj Snazi. Ta mi vreća nije teška. Naprotiv, poput brodskih jedara, pomaže mi u kretanju napred. A vreća na leđima ima natpis "loša sećanja" i prazna je, jer sam joj odrezao dno. O svemu što mi se loše dogodilo, o lošim mislima koje ponekad o sebi imam, o zlu koje od drugih čujem, malo razmislim i bacim ih u tu vreću. Kroz rupu to ode zauvek. Ja sam slobodan. Ja nemam tereta koji bi me usporavao u hodu.

Kakva su Vaša jedra?

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0055 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Jedra" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške