Autor teksta
 
Vera Bojičić
Šifra teksta
 
136
Datum kreiranja
 
29-11-2008 03:21:16
Datum poslednje izmene
 
29-11-2008 04:05:49
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
4136
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
recebzija
 

Ko je Vera Bojičić?

Pre četiri godine, kad je objavila svoju prvu knjigu, ni Vera Bojičić, verovatno nije verovala da će svake naredne godine objaviti, sama svojim snagama, po još jednu novu knjigu. Ova poslednja, svojim sadržajem i porukama, nagoveštava dogodine sledeću i ko zna koliko još.

A ko je Vera Bojičić? Beogradjanka, komercijalista koji tvrdi da ume sve da proda, majka odraslog sina, samostalna i otresita, blaga i nežna žena. Iznad svega, Vera je misleća žena, koja širom otvorenih očiju i srca posmatra svet oko sebe i reaguje na njega, tražeći na svako pitanje odgovor, čak i na ona najuniverzalnija i večna – ko smo, odakle smo i kuda idemo.

Samim naslovom najnovije knjige "Paralelni svetovi", ona nagoveštava da su joj sve dimenzije vremena poznate i da se kroz njih lako kreće, jer ume da posmatra i povezuje dogadjaje, slike, sakrivene poruke, a iznad svega ume da razlučuje dobro od zla, veru od nevere, božansko od satanskog, čoveka od nečoveka.

Mladi čitaoci su Verina najodanija publika, jer je njeno pisanje nekonvencionalno, pomalo mistično, joginski opuštajuće, pitanjima uznemirujuće, buntovno, nelicemerno, jednostavnog jezika ali ne i misli, istraživačko, inspirativno, mladalački zagledano u budućnost.. . Stariji je vole jer teši, pruža nadu, naročito za njihovo potomstvo, samouvereno i znalački odgoneta svemirski, božji i ljudski haos, a naročito im je bliska kad kritikuje savremene društveno-političke pojave i zove na povratak veri, crkvi, tradiciji i porodici, a iznad svega dobroti i pravdi. . Vera Bojičić će uvek imati ne samo svoje čitaoce, već i svoje sledbenike, poput nekakvog književnog gurua.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0095 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "recebzija" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške