Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Didr03
Datum kreiranja
 
19-06-2009 00:34:45
Datum poslednje izmene
 
19-06-2009 01:52:50
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2928
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Moramo da doživimo stanje svesti u kojem nam je bezvredno i besmisleno sve oko nas
 

Talerman

Etapno podizanje svesti bi trebalo da podrazumeva i etapno podizanje dobrog raspoloženja, ali to najčešće nije tako. U pravu si, Plavi Zrače. Dobro raspoloženje dolazi tek u onim trenucima kada se uspostavi balans izmedju dve etape podizanja svesti. No, to obično ne traje dugo jer ni mi sa tim balansom ne možemo biti zadovoljni kada znamo da nas čeka sledeća etapa podizanja svesti prema kojoj i stremimo. Trajnog dobrog raspoloženja može biti samo u onim situacijama kada se na putu kojim se krenulo izgura do kraja. A može se izgurati do kraja. I to je stvarno veliki poklon koji nam je podario Bog.

Postavlja se pitanje zašto podizanje naše svesti najčešće ne ide paralelno sa podizanjem dobrog raspoloženja? Pa zato što smo jako nisko pali. Mi smo Adam. Mi smo se survali iz visina i stropoštali se na Zemlju. U medjuvremenu, ko zna šta smo sve radili, što moramo sada karmički da isplaćujemo. Pa, ne mislimo li mi valjda da je dovoljno samo da smo stupili na duhovnu stazu, pa da će nas odmah u zagrljaju dočekati serafimi, heruvimi i ostali horovi anđela.

Ne zaboravimo da ima jako puno ljudskih bića na svim mogućim nivoima kosmosa koji nisu poput Adama pali. Oni uopšte ne sagledavaju kosmos kao mi, iz perspektive u kojoj mi delimo ljude na žive i mrtve. Za njih su, naravno, svi živi.

Mnogi od njih nisu baš skloni da se druže sa nama palima. Neki nas i ne vole puno. A kako bi nas voleli? Otkud nama uopšte ideja da bi neko trebalo da nas voli?

Dobra tema, Plavi Zrače.

U pravu si. Ja bih samo hteo da dodam, da rešenja ima, a rešenje je da se izgura do kraja. To je nekako rekao i Istina, da treba uzeti jednu stvar i izgurati je do kraja.

* * *

Plavi Zrak

Hvala na paralelnosti sagledavanja, Talermane!

Ono što opisuješ u prvom pasusu odavno mi je ISKUSTVENO savršeno jasno! Doduše, ja sam nešto drugačije shvatao - ne kao oscilacije u raspoloženju, nego kao fazu prerade karme jačeg ili slabijeg intenziteta. Pa u fazi slabijeg intenziteta uđem privremeno u stanje ravnoteže i, kao što ti kažeš - dobrog raspoloženja, a u fazi jačeg intenziteta jedva i živim. Dakle, drugačije sam shvatao, ali suština ostaje onakva kakvom si je opisao.

Iskreno, seo sam za kompjuter da poruku započnem, otprilike, ovako: znam da će sada retko ko (a možda i niko) razumeti ovo o čemu govorim...

Ali si me preduhitrio...

OVA VRSTA SAGLEDAVANJA NIJE NEŠTO ŠTO SE PRENOSI OBJAŠNJAVANJEM I UBEĐIVANJEM. TEK OVDE SU ONE NAŠE UOBIČAJENE RASPRAVE ZAISTA BESMISLENE. U OVAKVA STANJA SVESTI SE JEDNOSTAVNO UĐE I ONA TADA, JEDNOSTAVNO, POSTAJU JASNA.

MI SMO DOSTA RASPRAVLJALI O KARMI, O PRERADI KARME, JA SAM GOVORIO O KARMIČKIM ZAPISIMA KOJE TRPLJENJEM NEUTRALIZUJEMO. TU JE ZAISTA BILO MESTA RASPRAVAMA, JER NI JA, NI BILO KO OD NAS - NEMAMO DIREKTNE ISKUSTVENE UVIDE U VEZI SA TIM. SVE SU TO BILA NAŠA NAGAĐANJA, I, KAO I KOD SVIH NAGAĐANJA, SVAKO JE I DOBRO, I LOŠE.

KADA JE U PITANJU DEO PREOBRAŽAJNOG PROCESA ZBOG KOJEG SAM OTVORIO OVU TEMU - TU JE STVAR POTPUNO DRUGAČIJA: RADI SE O NEČEMU ŠTO JE BAR PONEKAD, BAR U MAGNOVENJIMA, MOGLO DA BUDE DEO ISKUSTVA SVAKOGA OD NAS. Pitanje je samo kako smo to shvatali i da li tome uopšte pridajemo nekakav duhovni značaj.

A TO JE TAJ NEMINOVNI PROCES O KOJEM ŠIVA, VELIKI RUŠILAC ILUZIJA, NAJVIŠE GOVORI: MORAMO DA DOŽIVIMO STANJE SVESTI U KOJEM NAM JE BEZVREDNO I BESMISLENO SVE OKO NAS, DA BISMO SVOJU SVEST ODVOJILI OD OPSEDNUTOSTI SVETOM ILUZIJA, DA BISMO SEBI, SVOM ŽIVOTU - DALI NOVI SMER, NOVE VREDNOSTI, NOVE CILJEVE.

MI MOŽEMO NAGAĐATI KAKVU I KOLIKU KARMU KO OD NAS IMA, DA LI JE NEKO PRERADIO VEĆI ILI MANJI DEO KARME... ALI, OKO TOGA, DA SVI KOJI TEŽE PRAVOJ DUHOVNOSTI, MORAJU PROĆI KROZ OVAJ PROCES, PROCES OSLOBAĐANJA OD OPSEDNUTOSTI VREDNOSTIMA OVOG SVETA - TO JE NEMINOVNOST, I TU NEMA PRAZNIH DISKUSIJA I NAGAĐANJA.

KO NIJE PROŠAO KROZ TAJ PROCES - NIJE BOGZNAKOLIKO ODMAKAO NA SVOM PUTU!

* * *

Plavi Zrak

Suština ove teme je u sagledavanjima kolektivnih dešavanja...

Veliki process u kojem nam se u svesti prosto urušava ovaj svet iluzija - odavno je počeo, za one koji žive na balkanskim prostorima to je krenulo još devedesetih godina. Od inflacije, preko ratova, izbegličkih seljenja, bombardovanja Srbije... JEDNOSTAVNO - STAVLJANI SMO U POZICIJE U KOJIMA MOŽEMO DA IZGUBIMO ILI U KOJIMA SMO ZAISTA GUBILI TOLIKO TOGA ŠTO JE ZA NAS PREDSTAVLJALO ŽIVOTNU VREDNOST, UZ SUOČAVANJE I SA MOGUĆNOSTIMA GUBLJENJA SOPSTVENOG ŽIVOTA.

Već sam spomenuo tri tipa ljudi, znam da svi ne uočavaju sve ovo na isti način...

ALI, NEZAVISNO OD TOGA, UBEĐEN SAM DA MNOGI U SEBI ILI OKO SEBE MOGU DA NAĐU POTVRDE ZA OPISANI PROCES SLAMANJA ILUZIJA, ILI - SLAMANJA NAŠE VEZANOSTI ZA SVET ILUZIJA.

POGLEDAJTE, TJ. POSLUŠAJTE PAŽLJIVO LJUDE OKO SEBE, ILI - VAS SAME, DEŠAVANJA U VAMA SAMIMA.

POĐIMO OD BANALNIH STVARI, OD PRAZNIKA. NEKADA SU PRAZNICI ZA NAS BILI IZVOR ODUŠEVLJAVANJA. PO MESEC DANA UNAPRED, KADA POMISLIMO NA NEKI PRAZNIK KOJI NAM PREDSTOJI - OBUZIMALO NAS JE OSEĆANJE SREĆE. A SAMI PRAZNICI - MALTENE IZVOR EKSTAZE.

NIJE VIŠE TAKO! BAR NIJE KOD ONIH KOJI SU UŠLI U PREOBRAŽAJNI PROCES.

Sećam se jednog odličnog objašnjenja jedne učenice, pre dve godine, u vezi sa proslavom Nove godine: i dalje se sprema, ide sa društvom na proslavu, ali - negde u dubini duše oseća da "to nije to", da to nije kao što je nekada bilo, da je sve to postalo nekako "bezveze"...

Kao što sam već naveo - ovozemaljske nauke sve ovo tumače NA UOBIČAJENO NAIVAN I POVRŠAN NAČIN: radi se o našem kolektivnom poludepresivnom stanju, šta smo sve kao nacija preživeli, od inflacije, itd.

ZAISTA POVRŠNO I NAIVNO! ("Površno i naivno" u smislu sagledavanja uzroka.)

Svetski ratovi su trajali po četiri godine, sa periodima gladi i nemaštine koji su trajali još po nekoliko godina. Ima ratova u nekim delovima sveta koji su trajali i duže. POSLEDICA SVEGA TOGA NISU BILA KOLEKTIVNA DEPRESIVNA STANJA, ČAK NAPROTIV - NEMAČKA I JAPAN (ČAK KAO SASVIM RAZRUŠENE ZEMLJE!) SU SE POSLE TAKVIH KOLEKTIVNIH DEŠAVANJA OBNOVILE I POSTALE SVETSKE SILE. A DO TOGA SE NE STIŽE KROZ KLEKTIVNO DEPRESIVNO STANJE!

DA NIJE VELIKOG KOSMIČKOG PREOBRAŽAJNOIG CIKLUSA, NARAVNO, I MI BISMO DO SADA ODAVNO "STALI NA NOGE" I NASTAVILI DALJE. ALI, UŠLI SMO U NEŠTO ŠTO SE DEŠAVA NA ZEMLJI JEDANPUT U MILION GODINA, DAKLE, SVE NAM SE DEŠAVA MIMO NEKADAŠNJIH PRAVILA.

SUŠTINA JE U TOME DA NA PRAVI NAČIN SVE TO SHVATAMO I DA SE NA PRAVI NAČIN PREMA SVEMU TOME POSTAVIMO.

ZATO I IMAMO TEMU "PROCENA AKTUELNIH DUHOVNIH DEŠAVANJA".

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0054 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Moramo da doživimo stanje svesti u kojem nam je bezvredno i besmisleno sve oko nas" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške