Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Didr13
Datum kreiranja
 
02-07-2009 02:22:38
Datum poslednje izmene
 
02-07-2009 02:36:36
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2698
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Kroz opuštanje - u depresivnost
 

Plavi Zrak

Aleksandra-Caca, citat: " Lako je naučiti Theta-tehniku isceljivanja , druge tehnike isceljenja , steći određene moći , lako je izlečiti čoveka od bolesti , koristeći Božanske energije kojima si ovladao , lako je zaustaviti kišu , hodati po vatri... Verujte mi , sve nabrojano je lako da se savlada , isti je princip... Ali , najteža lekcija su međuljudski odnosi , najteže je primeniti određeno znanje pa sačuvati mir i osećati ljubav prema šefu koji vas je "izribao" na poslu ,itd.

Trudim se da većinu dana budem BUDNA i U SADA , i da budem svesna da SVAKU osobu s kojom dođem u kontakt smatram osobom koju sam privukla sama u svoj život , i da mi je Bog poslao kao izazov , priliku da nešto novo naučim o sebi iz međusobnog odnosa sa tom osobom ili da utvrdim "staro" gradivo . Trudim se da sve životne situacije, bilo dobre ili loše , posmatram kao Božiji dar - sve su one testovi , ispiti uz pomoć kojih treba da RASTEMO ."

Upravo sam i sam hteo ranije da naglasim sve ovo...

Jedno su duhovni talenti koje neko može da ima (Caca je ovde nabrojala neke), a drugo je TEMELJNO PREOBRAŽAVANJE, RESTRUKTUIRANJE SVESTI.

Slažem se: TO ŠTO NEKO, NA PRIMER, IMA SPOSOBNOST DA ISCELJUJE DRUGE, NE ZNAČI SAMO PO SEBI NJEGOVU PREOBRAŽENU SVEST.

Svest se preobražava kroz slabije ili jače unutrašnje potrese, kojima se urušavaju naše vezanosti za ovaj svet (jer kada se razgrade te vezanosti, onda nas, da uzmem Cacin primer, ponajmanje može iznervirati šef na poslu), PRI ČEMU POČINJEMO IZNUTRA DUBOKO DA OSEĆAMO DA JE OVAJ SVET - ILUZIJA, IAKO NAM DELUJE KAO NAJREALNIJI MOGUĆI.

IZ TOGA PROIZILAZI SASVIM DRUGAČIJE POSTAVLJANJE ŽIVOTNIH CILJEVA I VREDNOSTI, SASVIM DRUGAČIJA ORGANIZACIJA ŽIVOTA, ITD. Citat: "Jedino u slučajevima kada se uljuljkam i "zadremam" , pa usled toga nisam u ´sada´ i budna - tada mogu da se iznerviram , na kratko - zato što se vrlo brzo trgnem , "probudim" , i SETIM SE..."

MISLIM DA JE U SVEMU BITNA JASNA REŠENOST, OPREDELJENOST ZA UNUTRAŠNJE PREOBRAŽAVANJE: PRIHVATANJE BOŽANSKOG PLANA, REŠENOST DA SE IZDRŽE TESTOVI, DA SE ISTRPE SVA ISKUŠENJA, SHVATANJE SVIH SPOLJAŠNJIH I UNUTRAŠNJIH MUKA - KAO PREOBRAŽAJNIH BLAGODETI, A NE KAO NEŠTO OD ČEGA TREBA BEŽATI ILI PROTIV ČEGA SE TREBA BORITI, ITD.

SA TAKVOM OPREDELJENOŠĆU - PROCES DOBIJA SVOJ PRIRODNI TOK, ČINI MI SE DA NAKON TOGA NIJE POTREBNO NEKAKVO NAŠE SPECIJALNO ULAGANJE NAPORA, KAO ŠTO JE KONCENTRISANOST NA "OVDE I SADA". DOVOLJNA JE NAŠA KONCENTRISANOST NA ONU PRETHODNO ISKAZANU REŠENOST. I - NARAVNO, VELIKA SNAGA U PODNOŠENJU SVEGA ONOGA SA ČIME SE BUDEMO SUOČAVALI.

Kako dublje budemo zalazili u proces, tako će se u nama sve više razgrađivati loše energije, TE ĆEMO SPONTANO BITI OVDE I SADA, TE ĆE SPONTANO PRESTATI DA NAS IRITIRAJU STVARI KOJE SU NAS NEKADA IRITRALE.

Govorim o svom iskustvu primene ove metode. Dok ima energija koje se još kroz testove moraju razgrađivati - dotle nam je koncentrisanost na ovde i sada samo jedan unutrašnji napor koji ne daje dubinske rezultate.

Kao što rekoh - važno je da se stalno vraćamo, da imamo stalno u vidu onu našu temeljnu rešenost... Pa, kako budemo dublje zalazili u preobražajni proces, tako ćemo moći da uočavamo i promene. Može neka stvar da nas iznervira 50 puta, a već 51. put će to biti u manjoj meri, i to je dovoljan znak napretka.

ŠTO SE U SVESTI VIŠE OSLOBAĐAMO VEZANOSTI ZA OVAJ SVET, ŠTO GA U SVESTI BUDEMO JASNIJE DOŽIVLJAVALI KAO SVET ILUZIJA - TO ĆE NAS SVE MANJE I MANJE STVARI OVOG SVETA POTRESATI, NERVIRATI, ŽALOSTITI, ITD, I TEK TADA POSTUPNO ZALAZIMO U ZONU DUBINSKI PREOBRAŽENE SVESTI.

DA LI ĆEMO MI TADA STEĆI I NEKE SPECIJALNE MOĆI ILI NE - NE ZNAM. ZNAM DA SVAKO OD NAS I BEZ TAKVIH MOĆI IMA I MOŽE DA IMA SVOJU ZNAČAJNU MISIJU U OVIM PREOBRAŽAJNIM VREMENIMA, MISIJU U OKVIRU SVOJE OBIČNE ŽIVOTNE SITUACIJE.

Moja je procena da takva dubinski preobražena svest ne ide obavezno, sama po sebi, uz neke posebne duhovne talente (o kojima je Caca govorila).

* * *

Aleksandra-Caca

Primarno je proširivati svoju svest , odvajati se od sila iluzija , dizati vibraciju svoga Bića... tako idemo ka stanju raja u svojoj duši , to je stanje Anđela i svetih ... sa moćima ili bez njih nije bitno , svačija je uloga različita, ali jednako bitna .

Možda je i bolje bez moći, jer one mogu biti klopka za onog ko ih poseduje , opčiniti ga , zavesti , dovesti ga u iluziju da je on nešto posebno u odnosu na druge i time mu zarobiti stanje svesti na određenom nivou...

Samim tim što dižemo svoju svest , naše stanje svesti , osećaji radosti i mira se ulivaju u telepatski rezervoar kolektivne svesti - I TIME MNOGO DOPRINOSIMO ČITAVOM ČOVEČANSTVU !!!

Takođe , mnogo doprinosimo celom čovečanstvu i kada na sadašnjem stepenu razvoja naše svesti razgrađujemo sopstvenu i deo planetarne karme , trpljenjem i rešenošću da sve testove i muke izdržimo, pri tom imajući svest o tome da je u pitanju pozitivan proces ... o čemu piše Plavi .

* * *

Aleksandra-Caca

Plavi Zrak, citat: "Kako dublje budemo zalazili u proces, tako će se u nama sve više razgrađivati loše energije, TE ĆEMO SPONTANO BITI OVDE I SADA, TE ĆE SPONTANO PRESTATI DA NAS IRITIRAJU STVARI KOJE SU NAS NEKADA IRITRALE." Slažem se da koncentrisanost na ovde i sada stvara unutrašnji napor , ali u mom slučaju je fokusiranost na sadašnji trenutak dao dubinske rezultate upravo zato jer su iz dubina moje podsvesti počele da na površinu izlaze stari , zakopani strahovi , frustracije,...za koje sam mislila da sam ih se rešila ! I to je bila dobra prilika da se sa njima pogledam "oči u oči" , da se suočim sa time , odvratim pažnju na njih - pa su nestali ! To je , naravno , proces .

Vremenom mi je BITI U SADA prešlo u naviku , postalo je moje prirodno stanje bića . Ranije sam retko kada bila zaista u ´sada´ , a sada retko kada nisam u ´sada´ . Podrazumeva se da nisam 100% u stanju sadašnjosti sa uključenim svih 5 čula na maksimum i istovremeno posmatranjem svojih misli i emocija , ali , šta god da radim , ja se lepo unesem u to , vreme nestane.

* * *

Plavi Zrak

Tek sada sam stigao da pročitam Meduzinu ispovest... U njenoj priči se baš ukrštaju mnoga pitanja vezana za odnos prema duhovnosti i za bavljenje duhovnošću DANAS, svakako ćemo se na mnoga od tih pitanja još vraćati.

A sada, nakon prvog čitanja, neka moja zapažanja... Naravno, ne može niko od nas da daje prave procene, jer se radi o komplikovanim pitanjima, u kojima svi mi tek pokušavamo da se snalazimo.

Situacija potpune usamljenosti i izolovanosti... Svi imamo bar neka iskustva u vezi sa tim. Na jednoj strani - poznato nam je da su zalaženja u posebna stanja svesti kod pojedinaca, u raznim religijama, vezani za usamljivanje. Na drugoj strani - usamljenost se vezuje i za neprijatna osećanja, jedan psiholog je rekao da usamljenost dovodi do "mentalne dezintegracije". Na trećoj strani - "čovek je društveno biće".

Onaj ko ima priličnu opštu napetost i ko je puno vezan za društvo (u tom smislu da ima osećaj da mu kvalitet života zavisi od društva) - teško može da podnese potpunu izolovanost i u trajanju od jednog dana.

Dakle, jeste bar mali podvig da se provede u izolaciji više dana.

I... otprilike svi znaju kako teče proces opuštanja. Čak ne mora da se radi o izolaciji, dovoljno je da budemo na dužem odmoru, bez odlaska na posao, koji obično znači kontakte sa većim brojem ljudi.

To je prijatno, kako vreme prolazi - postaje sve prijatnije. NAMA SE ČINI - KAD BISMO IMALI USLOVE, DA NASTAVIMO SA TAKVOM IZOLACIJOM, DOSPELI BISMO U TRAJNO IDILIČNO STANJE SVESTI.

NE VERUJEM! Jer sa opuštanjem se ide do određene tačke, do koje je ono prijatno. A SA NASTAVLJANJEM - UPRAVO MOŽE DA SE ZAĐE U SVOJEVRSNI PAKAO DUŠE.

JER TEK TADA MOGU DA POČNU DA ISPLIVAVAJU NA POVRŠINU SVESTI SVE ENERGIJE KOJE NOSIMO U PODSVESTI. (Svejedno kako ih nazivamo ili shvatamo, karmička ili neka druga, tek - o energiji se svakako radi.) Zato je From i rekao da usamljenost dovodi do mentalne dezintegracije, tj. do nekakvog procesa u kojem se ličnost "rasipa", maltene - kao da joj se svest raspada...

Iako ga doživljavamo kao neprijatan, u suštini je to pozitivan proces, koji vodi razgradnji tih energija, ali je to i vrlo težak proces. Tu je pravo junaštvo izdržati.

To što je Meduza posle opisanog izuzetno prijatnog stanja zapala u privremeno prilično teško stanje - potvrđuje ovo što sam rekao, a i podudara se sa mojim iskustvom. Jer da u njoj, u njenoj podsvesti, nije bilo nerazgrađene teške energije, nikada posle onog prijatnog ne bi zapala u ne baš prijatno stanje.

Mislim da to može svako da proveri, ako želi - u procesu sveopšteg opuštanja, od određene tačke, prijatna stanja prelaze u vrlo neprijatna. JER UPRAVO SE TU ULAZI U ZONU INTENZIVNE RAZGRADNJE TEŠKIH ENERGIJA IZ PODSVESTI, I TO JE ZAISTA OPASNA ZONA.

Van toga, u običnom životu, mi imamo situacije u kojima TE TEŠKE ENERGIJE RAZGRAĐUJEMO "NA KAŠIČICU", danas smo malo u situaciji da nas neko vređa, pa se onda jednog dana osećamo prijatno, pa naiđe dan kada se nekako neodređeno teško iznutra osećamo, pa se sledećeg dana opet normalno osećamo, itd.

U procesu intenzivnog izbijanja teških energija iz podsvesti - čovek se iz minuta u minut, iz dana u dan, iz meseca u mesec, itd. - oseća veoma teško, i, uopšte, sve okolnosti u životu se prosto sruče na njega...

To je proces ubrzanijeg čišćenja... Moguće je da živimo u vremenu u kojem su, i bez opisane izolovanosti, mnogi u situaciji da su se svesno ili nesvesno uključili u neki, bar nešto ubrzaniji proces suočavanja sa energijama iz podsvesti.

To je ona priča o kolektivnoj poludepresivnosti, koju smo već iznosili.

Pitanje je samo da li se ljudi snalaze sa time što ih je snašlo, da li im je svest odškrinuta za jedno neobično shvatanje i postavljanje prema tim mukama. "Neobično", sa stanovišta zvanične psihologije, a koje je u skladu s duhovnošću o kojoj ovde govorimo.

* * *

Plavi Zrak

Još nešto o Meduzinoj ispovesti...

Već sam rekao da je čovek karmički obavezan prema porodici i bližnjima, jer da mu je suđeno (ili: da se sam pre rođenja za to opredelio), da se sav posveti duhovnosti, ne bi se rodio u situaciji u kojoj drugi zavise od njega, i u situaciji u kojoj mu razne obaveze i problemi ne dozvoljavaju da se posveti duhovnosti u užem smislu (duhovna praksa).

Međutim, "ne stoji" Meduzina obeshrabrenost: ako je već prinuđena da se uključi u običan život - ne znači da je osuđena na udaljavanje od duhovnosti.

Imamo ovde već jednu širu poruku o tome.

Dakle, itekako se mogu povezati i uklopiti duhovnost i obična životna situacija, samo treba da čovek to zaželi i da ima malo znanja o tome kako da se postavi, kako da organizuje svoj život.

Iz dobrih duhovnih učenja može da se sazna šta je duhovno korisno, a šta duhovno štetno, dakle, i u običnoj životnoj situaciji čovek može da isključi sve ono što je duhovno štetno, a što zavisi od njegove volje. Npr: da u slobodnom vremenu ne puni svoju svest tv-emisijama koje su obično pune negativizma, već da slobodno vreme organizuje tako da se usredsređuje na prijatne sadržaje, na prirodu, prijatnu muziku, itd. Takođe, da po mogućstvu upražnjava neku od duhovnih tehnika, molitvе, meditacijе, itd, makar u nekoj nekoj manjoj meri, koju mu obaveze dozvoljavaju. (Duhovne tehnike svakako jesu korisne, ali je zabluda kada se one poistovećuju sa duhovnošću. Već smo rekli - duhovnost je mnogo šira, odnosi se na sveukupnost života.)

TAKOĐE, DA UME DA SE ISPRAVNO POSTAVI PREMA SVEMU LOŠEM ŠTO MU SE U ŽIVOTU DEŠAVA, JER NEKAKO, ZA SADA, TO IZBIJA U PRVI PLAN. O ČEMU SMO VEĆ GOVORILI. ISPRAVNO POSTAVLJANJE ZNAČI DA ON PRISTAJE DA SARAĐUJE SA SILAMA SVETLOSTI ILI SA BOGOM KOJI PRUŽA MOGUĆNOST LJUDIMA DA SE PREOBRAZE IZNUTRA.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0070 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Kroz opuštanje - u depresivnost" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške