Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Didr17
Datum kreiranja
 
07-07-2009 02:25:22
Datum poslednje izmene
 
07-07-2009 02:31:30
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2787
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Depresivne osobe koje su: "ni na nebu, ni na zemlji"
 

Plavi Zrak

5.element , citat: "Osvrt na izlaganje Plavog zraka Proces oslobađanja vezanosti za Iluziju nije prošao NITKO tko živi u ljudskom obličju na Zemlji. Nitko ko posijeduje tijelo kao nosač, ne može rerči da se je oslobodio vezanosti za Iluziju.. . Uostalom, možemo postaviti tezu da je ILUZIJA ( ovdje pod Iluzija mislim na sve zgusnute vibracije koje se manifestiraju kao materijalni oblici) - pomoćno sredstvo koje nam je Bog dao kako bismo mogli izvršiti zadatak: PROŽIVJETI ŽIVOT NA ZEMLJI U LJUDSKOM OBLIKU SA SVIM NJEGOVIM izazovima. Iskusiti mogučnosti koje nam pruža zgusnuta energija ili Iluzija. "

Neću da tražim i citiram samog sebe, ali - znam sigurno da sam na više mesta govorio o oslobađanju od vezanosti za svet iluzija - U SVESTI.

Naravno da se mi ne možemo bukvalno fizički osloboditi te vezanosti. Mislim da sam negde takođe rekao: sama hrana nas vezuje za fizički svet.

OSLOBAĐANJE VEZANOSTI (U SVESTI) ZNAČI DA NAM UNUTRAŠNJA RAVNOTEŽA, DO NEKE MAKSIMALNE GRANICE, NE ZAVISI OD SPOLJAŠNJIH FAKTORA.

KADA NAM JE SVEST KAO PRIKAČENA - VEZANA ZA SPOLJAŠNJI SVET, ONDA NAŠA UNUTRAŠNJA STABILNOST ZAVISI OD TOG SVETA. Kada dobijamo novac - mi smo srećni, kada ga gubimo - ožalošćeni ili doživljavamo stresove, kada napredujemo u karijeri - srećni smo, osećamo se uspešnim i vrednim osobama, kada se sunovraćujemo - nesrećni, opet - pod stresovima. itd, itd.

POSTIZANJE NEVEZANOSTI ZNAČI NEKU VRSTU NAŠE OPŠTE NEUTRALNOSTI PREMA SVEMU ŠTO NAM SE DEŠAVA.

Naravno, to ne isključuje jedno uravnoteženo ljudsko emocionalno reagovanje, ALI ISKLJUČUJE EMOCIONALNE POTRESE, POTRESE U SVESTI.

STANJE DEPRESIJE MOŽE DA BUDE "ULAZ" U TAKVO STANJE SVESTI - JER U DEPRESIJI, IZMEĐU OSTALOG, ČOVEKU SVE OKO NJEGA POSTAJE BEZVREDNO I BESMISLENO.

DEPRESIVNO STANJE MOŽE DA BUDE POČETAK OSLOBAĐANJA OD VEZANOSTI ZA FIZIČKI SVET, ALI POD USLOVOM DA SE OSOBA OKRENE BOGU, DA ISKAŽE U SVESTI SPREMNOST DA SE POTČINI BOŽANSKOM PLANU, SPREMNOST DA MIRNO PRIHVATI SVE TESTOVE ILI GUBITKE KOJE IMA U ŽIVOTU (sa mišlju: "Bog je tako hteo!")...

KAO ŠTO SAM NAGLAŠAVAO - DEPRESIVNO STANJE MOŽE BITI SAMO PRILIKA ZA RAZVOJ SVESTI U SMISLU OSLOBAĐANJA OD VEZANOSTI ZA FIZIČKI SVET. AKO OSOBA NE MOŽE DA SE POMIRI SA GUBICIMA - NARAVNO, ONA SAMO OSTAJE DA SE MUČI U DEPRESIVNOM STANJU, KOJE JE, KAO NEKAKVO MEĐUSTANJE - ZAISTA TEŠKO.

U JEDNOM STANJU SVESTI OSOBA VIDI U FIZIČKOM SVETU VRHUNSKE VREDNOSTI, ZA KOJE SE ANGAŽUJE, I ŽIVOT JOJ IMA SMISLA ZBOG TOGA. U DRUGOM STANJU SVESTI OSOBA SE MAKSIMALNO KONCENTRIŠE NA POTČINJAVANJE BOŽJOJ VOLJI I NA TRPLJENJE SVIH MUKA-TESTOVA, I U NJOJ IDE PROCES RAZGRADNJE TEŠKIH ENERGIJA. I ONA BAR "IDE" KA NEČEMU.

NAJTEŽA JE SITUACIJA KOD DEPRESIVNIH OSOBA, KOJE NITI SU FOKUSIRANE NA VREDNOSTI OVOG SVETA, JER IM JE SVE POSTALO BEZVREDNO, NITI "UPIRU POGLED" KA NEBU, PREPUŠTAJUĆI SE BOŽJOJ VOLJI, VEĆ U SVOJOJ SVESTI KAO DA LEBDE, "NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI".

* * *

5. element

Plavi zrače... Bog koji živi kroz i u meni i ja u njemu, na stavlja pred mene nikakve muke ni testove, ja se SAMA dovodim u situacije ili na mjesta ili u događaje, koji kao posljedicu ISKLJUČIVO NAŠEG-MOG djelovanja ili nedjelovanja...Koji proizvode novu situaciju u kojoj se JA ne osječam dobro... a ako osvijestim i proanaliziram svoje postupke i uvidim gdje sam skrenula s puta koji mi nosi dobro - ne mogu zapasti u nikakvu depresiju, za mene je to izlika da bježim od same sebe i odgovornosti prema Bogu koji mi je podario život.

Nema situacije koja je toliko loša da ne bi mogla biti još gora, isto kao što nema situacije koja je toliko dobra, da nebi mogla biti još bolja.

Gubitak, kao takav ne postoji, jer je sve besprekidna vibracija, pa ništa ne nestaje, samo mijenja oblik ili sadržaj. I, na kraju, da bi nešto izgubio, to prvo moraš posjedovati, a jedino što sa sigurnošću posjeduješ je tvoja odluka u datom momentu i tvoji osječaji. I... ništa više.

"KAO ŠTO SAM NAGLAŠAVAO - DEPRESIVNO STANJE MOŽE BITI SAMO PRILIKA ZA RAZVOJ SVESTI U SMISLU OSLOBAĐANJA OD VEZANOSTI ZA FIZIČKI SVET. "

Znala sam nekolicinu kojima je depresija poslužila za bijeg od života, pa su se konopom kao sredstvom oslobodili vezanosti za fizički svijet .

I, mala napomena, da se ne shvati mimo moje namjere... Kad pišem u komentaru, naprimjer: "tvoji osječaji", ne mislim direktno na tebe nego na ljudski rod...

* * *

Plavi Zrak

1) 5. element, ovo su finese, vezane za mehanizam koji ja shvatam kao privlačenje događaja i ljudi na osnovu naših karmičkih zapisa. Naravno, svako to može da vidi na drugačiji način.

Postoje tu neke "stvari" (a malo li ih je?!) koje mi ne možemo da shvatimo. Slažem se da mi sami, na osnovu karmičkih zapisa privlačimo ljude i događaje.

ALI JE PITANJE KADA KOJI KARMIČKI ZAPISI DOLAZE NA RED ZA RAZGRAĐIVANJE.

Svakako je ispravan stav da dobijamo u životu po meri posledica koje smo zaslužili. Naglašavanje Božje Volje (ili: Božanskih Zakona) može da bude drugi vid istog stava - prepuštamo se delovanju Božanskih Zakona, po kojima nam se vraća na ODRAĐIVANJE ono što smo nekada, negde zaslužili.

2) Onima koji već imaju ovakav unutrašnji stav - ništa od ovih naših objašnjenja nije potrebno.

Ali - mislim da mnogima jeste potrebno.

Maločas sam bio kod jednog kolege, kojem se u jednom trenutku učinilo da je izgubio 50 evra (a samo ih je prebacio iz jednog džepa u drugi) - i čovek je doživeo pravi stres.

3) Pitanje samoubistava jeste enigma, nisam u duhovnim učenjima naišao na objašnjenja toga.

Da li se iz nečije podsvesti naglo oslobađaju velike količine negativne energije? Mada se u Učenju kaže da svako dobija na odrađivanje ono što može da izdrži, ipak - kao da i do toga na neki način dolazi. Negde sam spominjao jednu svoju situaciju, ja to kažem - iz jedne svoje jake faze karmičkog rastrećivanja, kada sam osećao takoreći nepodnošljivo jak pritisak i bol... teško je to objasniti - u duši, u svesti... Znao sam da neću "dići ruku na sebe", ali sam tada pomislio da mi je jasno zašto neko u ovakvom stanju svesti to i učini.

A možda se u nekim slučajevima radi i o jakoj vezanosti za fizički svet, pa osoba ne može da se pomiri sa gubicima ili sa tim da se nešto ne dešava onako kako ona želi (npr. kada su u pitanju tzv. ljubavni razlozi).

Ne znam, to nam ostaje kao enigma, a nije nam ni potrebno da u to zalazimo.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0066 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Depresivne osobe koje su: "ni na nebu, ni na zemlji"" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške