Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Didr20
Datum kreiranja
 
12-07-2009 01:09:51
Datum poslednje izmene
 
12-07-2009 01:20:27
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2702
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Ne možemo, a da ne trošimo energiju koju dobijamo
 

Plavi Zrak

Već smo videli da je za ulazak u stanje depresije karakteristično gubljenje interesovanja za vrednosti i ciljeve koje je čovek nekada imao. Čovek prosto više nema volje da ulaže energiju u ostvarivanje ciljeva i vrednosti - u koje je nekada ulagao energiju. I tu se otvara dilema koja prosto blokira: čovek nema volje da ulaže u nešto emergiju, a princip je da se u nešto energija koju dobijamo - mora ulagati.

Ako živimo u svetu privida (možda je ovaj naš izraz pogodniji od izraza "iluzija"), onda je i ovaj forum privid, i sve ove poruke koje zapisujemo-čitamo. Koja je, onda, svrha svega ovoga?

Već sam napred naveo načelni odgovor - mi ne možemo, a da ne trošimo energiju koju dobijamo. (Jer, svako od nas dobija Božansku Energiju, na osnovu nje postojimo. Jedno je pitanje: gde, za šta trošimo, kuda usmeravamo tu Energiju, drugo je pitanje - koliko te Energije dobijamo, jer - što je veće naše karmičko opterećenje, zaprljanije su naše čakre, manja je njihova propusna moć za prijem Božanske Energije. Zato - sa karmičkim čišćenjem, omogućavamo jači, potpuniji prijem Božanske Energije, čime raste i naša snaga, moć.)

Kada nam je svest bezrezervno uronjena u svet privida - mi u svetu privida i vidimo krajnju svrhu trošenja naše energije. Kako postajemo svesni da je ovo svet privida, tako shvatamo da su VIŠI SVETOVI KRAJNJI CILJEVI UTROŠKA NAŠE ENERGIJE, ODNOSNO NAŠE SLANJE, ODAŠILJANJE ENERGIJE U VIŠE SVETOVE. (To je preokret u svesti, koji oni, koji su zašli u depresiju, tek treba da naprave!)

A proces je ovakav: trošenjem energije sa svakim nebožanskim motivom - ta energija ostaje u elektronskom pojasu Zemlje, a od energetskih zapisa mi stvaramo nova karmička opterećenja. Sa Božanskim motivima usmerena energija - vraća se u Više svetove, energetski zapisi se akumuliraju kao naša blaga karma.

Dakle, suština je u motivima i vizijama koje imamo pri upotrebi naše energije. NEBOŽANSKIM MOTIVIMA I VIZIJAMA MI POTPOMAŽEMO SVET PRIVIDA I SAMI SE PRITOM KARMIČKI OPTEREĆUJEMO, BOŽANSKIM MOTIVIMA I VIZIJAMA MI VRAĆAMO DOBIJENU ENERGIJU U VIŠE SVETOVE I POVEĆAVAMO MOMENTUM SVOJIH DOSTIGNUĆA U VIŠIM SVETOVIMA (ILI: DOSTIGNUĆA SVOJIH VIŠIH TELA.)

AKO JE VEĆ TAKO - ONDA NAMA NISU BITNI OVOZEMALJSKI EFEKTI NAŠIH ANGAŽOVANJA, NEGO MOTIVI I VIZIJE KOJI NAS POKREĆU NA ODREĐENA OVOZEMALJSKA ANGAŽOVANJA. I MI TREBA DA SE USREDSREĐUJEMO NA MOTIVE I VIZIJE, DA NASTOJIMO DA NAM ONI BUDU ČISTI, TJ. BOŽANSKI ISPRAVNI. (To je momenat iz "Učenja BHS" koji sam prihvatao, ali dugo nisam shvatao logičku pozadinu.)

* * *

Plavi Zrak

Da se vratim pitanju sa kojim sam počeo ovu poruku...

SVE OVO ZAISTA JESTE PRIVID...! OVDE SE, KAO I NA SVIM DRUGIM FORUMIMA, GOMILAJU I GOMILAJU PORUKE (naravno, što je forum "jači", to je taj proces intenzivniji). PONEKU PORUKU PROČITAMO, MNOGE I NE PROČITAMO. SAMO PRE MESEC DANA NAPISANE PORUKE VEĆ SU ZATRPANE I ZABORAVLJENE. A ŠTA JE TEK SA PORUKAMA OD PRE GODINU DANA. I ONI KOJI PIŠU PORUKE, I ONI KOJI ČITAJU - SVAKAKO DA IMAJU TRENUTKE U KOJIMA SE ZAPITAJU: ČEMU SVE OVO, OVO PONEKAD BUDE DOSADNO, PONEKAD ZAMARA, ISCRPLJUJE. KOJI SU EFEKTI? ŠTA JE OD NAPISANOG ISPROBANO U PRAKSI, ŠTA JE DALO EFEKTE?

Kao što sam spominjao napred - I JA SAM OVAKO RAZMIŠLJAO, I MENE SU OVAKVA RAZMIŠLJANJA ČESTO KOČILA U ANGAŽOVANJU NA FORUMU. Posebno što sam i po reagovanjima shvatao da nije bilo nekog (većeg) interesovanja za Učenje BHS. Moji motivi jesu bili ispravni - da stavim drugima na uvid jedno duhovno učenje za koje mi se čini da je u ovim vremenima veoma korisno. Ali, kada ne dobijate potvrdnu takozvanu "povratnu informaciju", onda vam se postavlja pitanje smisla vašeg daljeg angažovanja. Takav stav je i inače bio moj problem i van foruma.

SHVATANJE ZNAČAJA MOTIVA I VIZIJE SA KOJOM SE ANGAŽUJEMO JE POLAZNI MOMENAT. AKO JE U NJIMA SUŠTINA - ONDA MI NA NJIH I TREBA DA SE FOKUSIRAMO, ONDA JE ONO ŠTO MI U FIZIČKOJ RAVNI POSTIŽEMO ILI NE POSTIŽEMO - MANJE BITNO.

JER MI NE MOŽEMO DA VIDIMO CEO PROCES... TO MOŽE DA SE VIDI IZ VISINA VIŠIH SVETOVA, a ja pretpostavljam da i jeste upravo onako kao što se objašnjava u Učenju BHS: materija i svet privida su inertni, ne preslika se brzo i lako neka vizija ili ideja iz Viših svetova - u naš svet. Odnosno, posebno kada su veće, šire promene u pitanju, potrebno je dosta uložene energije u neku viziju, da bi se ona materijalizovala. ILI: POSEBNO U OVIM VREMENIMA JAKIH OTPORA SILA ILUZIJE (TAME) POTREBNO JE DOSTA ULOŽENE ENERGIJE U ANGAŽOVANJA SA BOŽANSKIM MOTIVOM PREOBRAŽAVANJA OVOZEMALJSKE RAVNI, DA BI SE PROMENE ZAISTA I DESILE.

AKO SE MI FOKUSIRAMO NA MERENJE EFEKATA U OVOZEMALJSKOJ RAVNI, kao što sam i ja pogrešno činio, ONDA ĆEMO BRZO I LAKO ODUSTAJATI OD PREOBRAŽAJNIH POKUŠAJA I DELOVANJA. A UPRAVO JE POTREBNO SUPROTNO - UPORNO DELOVANJE I DELOVANJE, NA NAČIN KOJI PRIZILAZI IZ MOGUĆNOSTI I TALENATA SVAKOGA OD NAS.

* * *

Plavi Zrak

DAKLE, MOTIV NAS, KOJI PIŠEMO OVDE, JE - DA PRUŽIMO DRUGIMA NA UVID NAŠA DUHOVNA SAZNANJA I ISKUSTVA, NAŠE PROCENE, SAVETE... MOTIV ONIH KOJI SVE OVO ČITAJU JE DA NAĐU DUHOVNE ORIJENTIRE, JER IMAJU U SEBI DUHOVNE PORIVE, PORIVE ZA UNUTRAŠNJIM PREOBRAŽAVANJEM, jer ih inače, kao što već negde pisao, ne bi privukao ovaj forum, već bi išli na forume za automobile, za nekretnine, itd. A VIZIJA KOJU IMAMO, I JEDNI I DRUGI JE - DUHOVNO PREOBRAŽAVANJE I NAPREDOVANJE, ODNOSNO POMAGANJE DRUGIMA U TOME.

I MI TREBA, I JEDNI, I DRUGI, DA BUDEMO UPORNI U TIM SVOJIM NASTOJANJIMA, DA SE SAMI PREOBRAŽAVAMO, I DA POMAŽEMO DRUGIMA U TOME. KAO ŠTO REKOH – NE OBAZIRUĆI SE NA EFEKTE U FIZIČKOJ RAVNI. TROŠENJE NAŠE ENERGIJE SA OVAKVIM MOTIVIMA I VIZIJOM – SAMI PO SEBI SU SMISAONI, KORISNI, BEZ OBZIRA ŠTO NAM IZ UGLA FIZIČKE RAVNI MOGU DELOVATI KAO BESKORISNI, BEZ OBZIRA NA TO ŠTO NAS NEPOSTIZANJE EFEKATA, ILI NEKOSTATOVANJE EFEKATA - MOGU OBESHRABRIVATI.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0095 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Ne možemo, a da ne trošimo energiju koju dobijamo" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške