Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Didr21
Datum kreiranja
 
12-07-2009 01:03:51
Datum poslednje izmene
 
12-07-2009 01:19:58
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2853
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
"Vaša svest je dužna da u skorije vreme pretrpi značajne promene"
 

Plavi Zrak

Istina, citat : "Sve Božansko znanje i savršenstvo leži unutar vas. To je tačno, ali ako je sve u nama , zašto se kaže da moramo prvo naučiti Voliti Sebe. To je veoma bitno shvatiti ... Tek onda, kako Isus kaže, kad se sve ostavi... tatu, mamu, sestru, i pođe za njim itd. "

Ovo je u citatu iz "Učenja BHS" naglašeno zato da ne tražimo uporište za unutrašnju stabilnost - van nas samih, odnosno, da nema unutrašnje ravnoteže i stabilnosti - dok se vezujemo, u svesti, za stvari van nas.

Naravno, sve te vrednosti u sebi tek treba da oslobađamo. Može svako da kaže da ima Božansko znanje i savršenstvo u sebi - ali mu to ništa ne znači, nije mu od bilo kakve pomoći. Sve dok ne prođe kroz proces kojim se sve to oslobađa. A taj proces je - Put o kojem sve vreme govorimo.

"Naučiti voleti sebe..." Ta ideja, valjda jedna od temeljnih, Lujze Hej, onako kako je ona postavila - diskutabilna je...

Vežbe u kojima stojimo pred ogledalom i govorimo sebi da volimo sebe, pa da upućujemo ljubav obolelom organu, ako bismo to iskarikirali, s pravom, ispalo bi da nam dosta dnevnog vremena treba da redom uputimo ljubav svim organima, tkivima, ćelijama, od malog nožnog prsta, pa naviše (ili: suprotno).

To što neko ne prihvata sebe jeste karmička enigma, ali se ona sigurno ne rešava na opisani način. NE REŠAVA SE OVAJ PROBLEM TAKO ŠTO ĆEMO UPIRATI POGLED U OGLEDALO, NEGO U NEBO. TJ. TAKO ŠTO ĆEMO SE FOKUSIRATI NA TO DA SE OBRATIMO BOGU (ILI SVETLOSNIM BIĆIMA, SVECIMA U KOJE VERUJEMO) DA NAM POMOGNE DA REŠIMO TAJ SVOJ PROBLMEM, UZ REŠENOST DA PRIHVATIMO PUT NA KOJI NAM U VEZI SA TIM BUDE UKAZANO.

Greška je što se u metodu Lujze Hej suština prenosi na fizički oblik i fizičke manifestacije nas samih. MI SMO MNOGO VIŠE , NAŠA UNUTRAŠNJOST I NAŠA SVEST, NEGO FIZIČKI NIVO. AKO BI SE NEKAKO I UZELO NEŠTO OD TOG NJENOG METODA - ONDA BI TO MOGLO DA BUDE SAMOPRIHVATANJE, NAJPRE SVEGA NEMATERIJALNOG ŠTO ČINI NAS SAME, A ŠTO KOD SEBE JASNO OSEĆAMO...

Ispravni duhovni stav bi bio - da nastojimo da brinemo o telu koje nam je darovano da bismo obavili određenu misiju na zemlju, ali - da brinemo na jedan neopterećujući način, bez nekakve specijalne ljubavi, bez opsednutosti...

A ove Isusove reči: upravo su ilustracija za ona naša ranija izlaganja o oslobađanju, u svesti, od svih vezanosti za svet privida (iluzija).

* * *

Istina

Jedan dio odgovora na sve ovo gore što si napisao ti je ovo... Čovijek treba da pretpostavi da njegovo stajalište prema svijetu nije istinito, već najprije mora proći kroz razvoj svojega unutarnjeg života, da bi mogao spoznati istinu o pojavama u svijetu, te sebe dovesti u istinit moralan odnos prema tim pojavama. Pukom uzročnom spoznavanju mora se pridružiti pojam izbavljenja... A sledeći dio ti je u pitanjima. Ako uzmemo pravu pravcatu ljubav ovdje na zemlji - gdje je to i šta je to....? Mi smo jako bitni i vredni ... zašto ...? Mi smo svetlosni ratnici ... ZAŠTO ... ? Kažu da smo veliki i da smo sami izabrali ... ŠTA ...? Šta u stvari znači ... JYN ... YANG ...?... I stručnjaci se slažu da naši nervi i živci djeluju finim elektricitetom, to je tačno, to je naše ... ali onaj drugi jaki nije naš ... Čiji je ...? Niti jedna bolest nije NAŠA..! OVO sto sam ti napisao ti je ključ, DA bi mogli SVECI I SVETLOSNA BIĆA da nam budu od pomoći... A to je i razlog Hristovog dolaska i NJEGOVE potpore....

* * *

5. element

Opet ne mogu odolit Plavom zraku, naprosto ga oboževam, jer mi se čini da je on moj antipod , kako bi rekli. On o patnji - ja o radosti. On o boli - ja o olakšanju. On o tuzi - ja o sreći . On o unutarnjim i vanjskim borbama - ja o prepuštanju.

Sve o čemu On piše : Bogomoje tijelo i duša - iskusili. Sve o čemu ja pišem: Bogomoje tijelo i duša iskusili. Isti "problemi ", različiti pristupi. Kad imaš "čast" da iskusuš svaku situaciju dva puta kroz život kojeg živiš, i kad jednom odabereš patnju, kao iskustvo , a sljedeći put promotriš iz drugog ugla pa pronađeš u "tom zlu" neko dobro, dublji smisao i sa radošću prihvatiš i prepustiš se tome, u tvoj život dolaze radost i veselje, a "problemi nestaju kao RUKOM odneseni".. .

Osobno vjerujem da nitko bolje od mene ne zna svrhu i cilj koji sam si odabrala ovim životom na Zemlji. Istina je da sama ponekad skrenem s puta koji sam odabrala, zaigram se malo na ovom prekrasnom modrozelenom dječjem igralištu, koje zovemo Zemlja, pa se opet vratim na put. Ja više volim izraz "rijeka života ", koja neprekidno teče, a mi, umjesto da plutamo nizvodno, da se prepustimo toku i matici te rijeke, koja je sačinjena od čiste ljubavi, mi uporno mislimo da trebamo plivati uzvodno, stalno hoćemo gore, a ne shvaćamo da gore i dolje - ne postoji, postoji samo struja Božje kreacije, u kojoj nam je sve dano , uvijek nizvodno, uvijek u toku i logičnom slijedu, ako se prepustimo i vjerujemo da je sve ono najbolje za nas, tu oko nas, samo trebamo uzeti, bez straha i sa iskrenom zahvalnošću na takovom obilju, ljubavi... mira... blagostanja...

Prije nego sam se spustila u zemaljsko tijelo, Bogotacimajka, duhovni savijetnici , anđeli i jajesam, sklopili smo savez, napravili plan života na zemlji, sa svim iskustvima koje duša treba i želi iskusiti, da bi napredovala, da bi mogla ispuniti zavijet dat Bogu, da će za njega iskusiti SVE, od raja do pakla ( ovo je figurativno ), kroz sve živote. I, kada shvati da je jedino iskrena ljubav i davanje - put povratka duše Stvoriocu, duša se vraća u jezgru vječitog života .. .

Dakle, ja sam si odredila što ću konkretno u ovom životu iskusiti, a nisam iskusila u nekom od prošlih života, ili sam iskusila, ali želim to iskustvo ponoviti sa drugačijim pristupom... Sve što sam odredila ...da mi se desi, da učinim ili ne učinim, da budem ili ne budem, da osijetim ili ne osijetim, prije nego sam stavila u konačan plan života, o svemu sam prodiskutirala sa Vodičima, MajkomiocemBogom, Anđelima i svim dušama koje obitavaju u Izvoru, a pomažu mojoj duši da što kvalitetnije provede naum u djelo kad se "rodim "na Zemlji.

Dakle Bog je saznao za željena iskustva svih nas, mene i, poštujući moju slobodnu volju , blagoslovio ih, dao suglasnost da ih proživim za NJega, ponavljajući mi opet da ostanem svjesna NJegove bezuvijetne ljubavi, i svog odabira, i svesrdne pomoći svih, pomagaće, koji će sa radošću pratiti kako ispunjavamo SVOJE ŽIVOTNE ZADAĆE, svoja unaprijed isplanirana iskustva...

Ako neka od samozadanih iskustava doživljavamo kao vrlo bolna i smatramo da nismo dovoljno zreli da ih iskusimo u ovom tijelu ( mislim na teške i bolne bolesti ) ili u ovom životu ( mislim na situaciju kad trebaš napustiti ovo tijelo, a naišao si na mogučnost iskustva koje nisi zacrtao, a sad je prilika da ga iskusiš ), možeš izmjeniti svoj životni plan, narediti duhovnim vodičima izmjenu plana i dati im novi dio na provedbu, sve uz Božji blagoslov... Nači ćeš iscjeljitelja ili se sam iscijeliti... ...Nenadano češ biti " spašen" , kao Božjom rukom, i preživjet češ situaciju koja ja trebala završiti sa smrtnim ishodom.

Dakle o ovome bih mogla pisati romane, ali to je samo moje mišljenje, kao i to, da ni u kom slučaju nemamo prava miješati se u tudje živote, osim kad se to od nas zatraži, ili ne "osjetimo" da je i ta situacija vezana uz našu situaciju, te da imamo zajedničko doživljavanje iskustava, npr. iscjeljitelj i iscjeljeni, spašavanje u raznim nesrećama, i tako će biti spašeni samo oni koji nisu u svojim planovima zacrtali da umru.

Moj rezime. JA JESAM ISKLJUČIVI KREATOR I PROVODILAC KREACIJE MOG ŽIVOTA, možda ju ponekad ne razumijem, možda se ponekad ne slažem s njom, ali je BITNO da SHVASĆAM da SAM si JEDINO JA kriva za SVE uspjehe i neuspjehe, i NITKO drugi, i da JEDINO JA mogu izmjeniti svaku situaciju u MOM životu.

VOLIM VAS, i zato što vas volim podijelit ću sa vama ovaj Predivan dan...iskustvo...

Sunce je već iznad otočića. More mirno kao ulje. Tišina. Stali smo sa jedrilicom nasred mora, na nekih 70 m dubine, izmedju Žutog i Murtera. Ukrug samo se sunce i poneki samozadovoljni galeb ogledaju u morskom plavetnilu. Skočila sam u vodi i otplivala nekih 50 metara od broda, moji na brodu su se uskomešali, i počeli nešto dovikivati..ispod tebe... Još uvijek ne mogu naći riječi koje mogu opisati osječaj kada se oko vas počne igrati 12 dupina. Zaronila sam i čula njihov razgovor, otvorila srčanu čakru, suze mi navrle na oči, neka mješavina bola i tuge.(Jer mi se učini da je mama jednog delfinića, koji je par puta ronio ispod mene, rekla mu: to je ljudska jedinka, a učili smo te da im ne prilaziš blizu, pretežito su nasilni...). Radosti i ushita, kad su napravili krug oko mene na nekih 10 metara, i ronili, izranjali ukrug, pa proronili ispod ili uz mene... Slala sam im ljubav i poštovanje, zamolila ih da oproste ljudima na zlu koje im nanose, obećala im da ću se zauzeti za more i njih, pričati o njima i ponovno sam osjetila onu beskrajnu bliskost i povezanost sa njima , morem , zemljom, svemirom, Bogom... Čarolija je trajala nekih 13 minuta, napravili su 12 krugova, sapatnik je brojao i snimao s fotićem, djeca nisu željela u more ( sa mojom Petrom je i njena prijateljica Magdalena i njena sestra Petra )... Odjednom se sve smirilo... Unatoč tome što sam očajnički željela da nikad ne prestane, hvala bogu, pa ima i mudrijih od mene... Dupini su zaronili i more se smirilo, samo se sunce i poneki samoživi galeb ogledavaju u njegovoj bistrini. Mirno kao ulje, dokle pogled dopire...

* * *

Plavi Zrak

(Usput, evo jednog odlomka iz "Učenja BHS", koji se uklapa u obe naše podteme.)

"1. Saglasno zakonu kosmičkih ciklusa, vaša svest je dužna da u skorije vreme pretrpi značajne promene. I vi, nesumnjivo, već osećate te promene. Njih je nemoguće ne primetiti. Vibracije Zemlje se povišavaju. I oni od vas, čija svest nije spremna da pređe na novu etapu evolucionog razvoja, osećaju da nisu u svom elementu. Oni se veštački trude da snize svoje vibracije, koristeći za to ona sredstva, koja su im ranije davala osećanje zadovoljstva.

2. Čovečanstvo je izradilo, za vreme svog postojanja, ceo arsenal sredstava, koja u potpunosti blokiraju više sposobnosti. Alkohol, narkotici, duvan, seks, hazardne igre. Svejedno, produžetak korišćenja ovih sredstava više vas neće zadovoljavati. Životvorne, Božanske, visoke vibracije, koje postepeno dolaze na Zemlju, sve više i više će pokazivati uticaj na čoveka, i snižavanje vibracija će vas sve više i više isterivati iz opšteg vibracionog fona.

3. Vama predstoji da se odreknete od svega što ne odgovara Božanskoj Zamisli. Naravno, proces povišavanja vibracija ima postupni karakter. I trenutno se odreći od svojih starih navika - čovečanstvo ne može. Ali, svako, ko u sebi oseća unutrašnje pobude i želju da raskine sa svojim starim navikama i vezanostima, dobiće našu pomoć i podršku. I vi ćete se začuditi, kako će vam lako poći za rukom da se rastanete od vaših navika."

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0064 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - ""Vaša svest je dužna da u skorije vreme pretrpi značajne promene"" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške