Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Didr22
Datum kreiranja
 
12-07-2009 01:14:12
Datum poslednje izmene
 
12-07-2009 01:21:23
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2676
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Slika koju imamo u svesti - bitno određuje smer procesa
 

Plavi Zrak

PA DALJE, O ISTOM PITANJU, IZ JEDNOG DRUGOG UGLA...

Tačno je da u nekom užem smislu promene, kod onih koji čitaju tekstove-knjige iz oblasti duhovnosti, zavise od njihove životne i duhovne prakse, ne direktno od samih knjiga-tekstova. MEĐUTIM, POSTOJE I NEKE DIREKTNIJE KORISTI... TO JE POSEBNO MOGLO DA SE PRIMETI U PODTEMI O DEPRESIJI: IZUZETNO MNOGO MOGU DA ZNAČE STAVOVI I PREDSTAVE KOJE O NEČEMU IMAMO U SVESTI, JER TI STAVOVI I PREDSTAVE DALJE OPREDELJUJU I NAŠE PONAŠANJE, POSTUPKE, ITD. U slučaju depresije... Jednom nizu posledica nas vode stavovi po kojima je depresija psihičko oboljenje na koje smo takoreći osuđeni, koje se teško leči i pomoću lekova i psihoterapije, drugi niz posledica proizilazi iz stave da je to Božji dar, pružena mogućnost za duhovni rast, pri čemu treba samo jače usmeriti pogled ka Nebu, prepustiti se Božjoj Volji i moliti za pomoć i usmerenje, itd.

A DO TAKVIH POGREŠNIH ILI ISPRAVNIH STAVOVA DOLAZI SE KROZ KNJIGE I TEKSTOVE. Dakle, mali rezime... Jedan vid koristi od nečijeg upornog prelistavanja duhovne literature i traženja duhovne pomoći u knjigama je u motivu – duhovni rast, i u viziji – postignut duhovni napredak. Drugi vid koristi je u konkretnijem usvajanju korisnih, ispravnih stavova i predstava, koji sami po sebi puno znače.

SVE OVO MOŽEMO DA SAGLEDAMO I NA OSNOVU NEKIH ISKUSTAVA IZ “MOĆI PODSVESTI”...

Tamo smo videli da (odnosno, u knjizi se to može pročitati) uporna vizualizacija i preduzimanje koraka u (ovozemaljskoj) stvarnosti – maltene daju čudesne rezultate (dobijanje novca, izlečenja, itd.) Nažalost, ti principi su korišćeni bez dovoljno duhovnog znanja, pa su ispadali kao borba protiv Božanskog Plana i bili su u funkciji jačanja ega. Ali, OČIGLEDNO JE JASNO DA JE SAM TAJ POSTUPAK VIŠE NEGO DELOTVORAN. KAO I SVE DRUGO ŠTO IMAMO NA ZEMLJI – OD NAŠE SLOBODNE VOLJE ZAVISI HOĆEMO LI TO UPOTREBITI NA DOBRO ILI NA ZLO.

DAKLE, MARFIJEVIM PRINCIPIMA IZ “MOĆI PODSVESTI” DOKAZANO JE KAKO SLIKE U SVESTI KOJE DUGO POTHRANJUJEMO SVOJOM PAŽNJOM – DAJU JASNE, ZAČUĐUJUĆE EFEKTE U FIZIČKOJ STVARNOSTI.

POSMATRAJMO NA ISTI NAČIN I SVE ONO ŠTO JE OVDE REČENO O PREPUŠTANJU BOŽJOJ VOLJI, SA NAMEROM DA DUHOVNO NAPREDUJEMO, O SMIRENOM PRIHVATANJU SVEGA LOŠEG ŠTO NAM SE U ŽIVOTU DEŠAVA, KAO KARMIČKO ČIŠĆENJE, KOJE OSLOBAĐA NAŠE UNUTRAŠNJE MOĆI I NAŠE PRAVO BIĆE, ITD.

UZMIMO DA JE NEKO SUMNJIČAV PREMA OVIM IDEJAMA (o karmičkom čišćenju, itd.). AKO JE MARFI POKAZAO KAKO SLIKA KOJU DUGO NOSIMO U SVESTI, KOJU NA TAJ NAČIN UBACIMO U PODSVEST, TEŽI OSTVARENJU, MATERIJALIZACIJI, ZAŠTO ONDA OVE IDEJE O KARMIČKOM ČIŠĆENJU NE BISMO PRIHVATLI NA ISTI NAČIN?! NEKA ONE NE DELUJU SVAKOME NAJUBEDLJIVIJE, ALI POSTAVIMO IH KAO IDEJE U SVESTI – KOJE ĆE TEŽITI SVOM OSTVARENJU, upravo onako kako je to Marfi demonstrirao.

TEŠKO JE STALNO SE U ŽIVOTU BORITI PROTIV GUBITAKA I MALERA...! HAJDE DA UZMEM TAJ PRINCIP – DA BAŠ TREBA DA SVE TE ŽIVOTNE NEVOLJE PRIHVATIM SMIRENO, DA PRIHVATIM DA SU ONE DEO BOŽANSKOG PLANA ZA MENE, DA SU ONE KORISNE ZA RAZVOJ MOJE DUŠE, NA NAČIN KOJI MI ZA SADA NIJE JASAN, A OČEKUJEM DA MI SE SA TIM TRPLJENJEM I KARMIČKIM ČIŠĆENJEM SVE U MENI I OKO MENE PREOBRAZI U POZITIVNOM SMISLU.

Možda je ovo poslednje malo komplikovanije, ali – mislim da nije teško ni da se razume, ni da se primeni...

* * *

Plavi Zrak

Ove kratke molitve već sam dao u prvoj knjizi "Učenja Bića Hijerarhije Svetlosti", ne smeta da ih prenesem i ovde, jer se uklapaju u prethodnu podtemu.

* * *

Gospode, da, ja sam nesavršen, ali ja volim Tebe, Gospode. Pomozi mi. Pomozi mi, Gospode. Ja sam se zaželeo tebe, zaželeo sam se Tvoje Blagodati, Tvoje Ljubavi. Nema ničeg na ovom svetu, što bi me privlačilo, Gospode. Ja hoću da budem ujedinjen s Tobom. Ja hoću da ispunjavam svaku Tvoju želju. Ja ću Ti služiti. Ja ću služiti svim živim bićima, u kojima Ti prebivaš. Pomozi mi, Gospode. Ja sam – Tvoj.

* * *

Ja sam spreman, Gospode. Uzmi me, Gospode, uzmi moja znanja, moje sposobnosti. Iskoristi me, Gospode, za ispunjenje Tvojih planova. Evo, ja JESAM, Gospode. Ja se smirujem pred Voljom Tvojom i Zakonom Tvojim. Nema u meni ničega, što nije od Boga. Nema ničega, što nas deli. Mi smo – sjedinjeni.

* * *

Gospode, ja znam da ovo moje stanje nije realno. Ja znam, Gospode, da je sve ovo samo test. Ja sam spreman, Gospode, da izdržim sve ispite, sva iskušenja, koje mi Ti šalješ. I trudiću se da u tome i uspem. Ti imaš prava da mi daš svakakva iskušenja, Gospode. I ja Ti se zahvaljujem za sva iskušeja, koja mi Ti šalješ. Zato što ja znam, da me Ti voliš, i da se brineš o meni. Molim Te, Gospode, pomozi mi da izdržim ova iskušenja i da ih prođem do kraja.

* * *

Gospode, pomozi mi, Gospode. Ja znam, da Ti jesi. Ja znam da me Ti čuješ. Ja verujem u Tvoju moć i u Tvoje milosrđe. Ja volim Tebe, Gospode, i ja verujem da je sve, što si Ti uradio sa mnom, bilo neophodno samo za to, da bih ja došao Tebi. Oprosti mi, Gospode, za sve što sam uradio iz svog neznanja. Ja Ti zahvaljujem, Gospode, za Tvoju nauku, i za to, što si mi dozvolio da prođem sva iskušenja, i da ih izdršim časno. Pomozi mi, Gospode, da Te nađem, i da se nikada više u životu ne razdvajam od Tebe.

* * *

Gospode, oprosti mi, Gospode, oprosti nam, Oče Nebeski. Mi nismo znali šta radimo. Mi smo se uzdali u snagu naših mišića, i mi smo stvorili, iz nerazumnosti svoje, mnogo bede. Molim Te, Gospode, usliši naše molitve. Oprosti nam, Gospode, za sve što smo uradili, za svu bedu i nesreće, koje smo naneli svetu. Gospode, ako je Tvoja Volja, dođi u našu zemlju, urazumi nas i pomozi nam da sledimo Tvoj Put.

* * *

Plavi Zrak

STANJE SVESTI ISKAZANO ILI ODRAŽENO U PRETHODNOM SETU MOLITVI JE NEKAKVA POLAZNA OSNOVA ZA PRAVI DUHOVNI RAST. SVE DO STANJA SVESTI U KOJEM SE ODRIČEMO SVOG EGA I ISKAZUJEMO REŠENOST DA SE POTČINIMO BOŽANSKIM ZAKONIMA ILI BOŽJOJ VOLJI, MI NISMO NA PRAVOM DUHOVNOM PUTU. MOŽDA SMO NA NEKIM PRIPREMNIM LUTANJIMA PRE IZLASKA NA PRAVI DUHOVNI PUT.

SA STANJEM SVESTI ISKAZANIM OVIM MOLITVAMA - UISTINU SE DUHOVNO POKREĆEMO...

I ONDA, KAO DA NAM PREDSTOJI KRETANJE IZ JEDNE ODAJE U DRUGU, TAKO DA JE SVAKA NAREDNA BAR ZA NIJANSU OSVETLJENIJA OD PRETHODNE. ZA ULAZAK U SVAKU SLEDEĆU POTREBAN NAM JE KLJUČ...

U PRETHODNOM SETU PORUKA (pre ovog seta molitvi) OPISAN JE KLJUČ ZA ULAZAK U JEDNU VRLO VAŽNU DUHOVNU ODAJU, ILI - ZA ULAZAK U VRLO VAŽNO STANJE SVESTI, KOJE JE VEĆ ZNATNO BLIŽE OTVARANJU NAŠIH UNUTRAŠNJIH MOĆI, ZA RAZLIKU OD PRETHODNIH STANJA SVESTI (ODAJA).

MI DOBRO ZNAMO DA JE ODMERAVANJE EFEKATA NAŠEG OVOZEMALJSKOG ANGAŽOVANJA JEDAN ČVRSTO UGRAĐENI SEGMENT NAŠEG FUNKCIONISANJA, FUNKCIONISANJA NAŠE SVESTI.

Efekte svog rada odmeravamo po tome "koliko smo plaćeni" (a tek to je teren pun nelogičnosti, možemo se nekad osvrnuti na njih), uvek razmišljamo o isplativosti nečega što radimo. Ako pomažemo drugima - uvek je to, bar negde u pozadini, sa mišlju da će i nama drugi pomagati, kad zatreba... Ako neka naša aktivnost nema odjeka kod drugih, gubi se i naša motivacija za angažovanje... Pohvale drugih nas podstiču... Itd, itd.

ODVOJITI SE OD FOKUSIRANOSTI SAMO NA EFEKTE U FIZIČKOJ RAVNI - ZAISTA ZNAČI VRLO VELIKI PREOKRET U NAŠOJ SVESTI. ODNOSNO - PREMEŠTANJE FOKUSIRANOSTI NA NAŠE MOTIVE I VIZIJE, KOJE NASTOJIMO DA FORMIRAMO U SKLADU SA BOŽANSKIM PRINCIPIMA.

SLUTIM DA TEK TU, TADA, ZALAZIMO U ZONU MOGUĆNOSTI ISPOLJAVANJA NAŠIH PRAVIH, VELIKIH MOĆI.

DA SE MALO VRATIMO UNAZAD, DA SE PODSETIMO KAKO DOLAZIMO DO OVE ZONE...

Ulazimo u stanje svesti koje je slično, ili doslovno i jeste - depresija. Tu nam sve oko nas postaje bezvredno i besmisleno. Ako tada učinimo korak u pravom smeru, u skladu sa ovde datim setom molitvi (ne znači da doslovno moramo da čitamo ove molitve, mada je, naravno, poželjno, već znači da zauzimamo takav "kurs" u svojoj svesti). To znači i smirenost pred mukama, unutrašnjim i spoljašnjim, koje nas sa takvim stanjem svesti snalaze. To je proces odvajanja, U SVESTI, od vezanosti za zadovoljstva ovog sveta privida (iluzija), odnosno - oslobađanje od vezanosti za vrednosti ovog sveta privida.

UZ TO OSLOBAĐANJE - ULAZIMO U MEĐUSTANJE U KOJEM NAM SVAKO ANGAŽOVANJE POSTAJE BESMISLENO. JER - AKO SVE OKO NAS POČNEMO DA DOŽIVLJAVAMO KAO BEZVREDNO, DOŽIVLJAVAMO I SVAKO NAŠE ANGAŽOVANJE U TAKVOM SVETU - KAO BEZVREDNO. To je depresivnim osobama itekako poznato - nemaju volje za bilo kakvim angažovanjem.

Sledeći stav koji treba zauzeti je opisan u poslednjem setu poruka: formiramo vizije efekata koje želimo svojim angažovanjem da postignemo, a koji su u skladu sa Božanskim Zakonima (uzgred, to znači - koji su usmereni na dobrobit svih, na pozitivne promene kod nas i kod drugih, itd.), i u fizičkoj ravni tražimo aktivnosti kroz koje mislimo da se te vizije mogu ostvariti. I uporni smo u tim aktivnostima, BEZ OBZIRA NA TO ŠTO MOŽDA I NE UOČAVAMO FIZIČKE EFEKTE PRI TAKVOM NAŠEM ANGAŽOVANJU.

I - eto ključeva za ulazak u novu odaju...

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0096 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Slika koju imamo u svesti - bitno određuje smer procesa " - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške