Duhovnost - kroz humor i parodiju - Poglavlje 2.
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip02
Datum kreiranja
 
30-12-2009 22:52:11
Datum poslednje izmene
 
30-12-2009 23:06:22
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2897
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Trenažer-meditacija
 

Neke zanimljivosti iz duhovnosti. U Ošoovoj zaostavštini je pronađena njegova 151. meditacija. Smatra se da je Ošo ovu meditaciju prikrivao dok je bio živ, jer se pribojavao reakcija tradcionalnog krila svojih sledbenika. Pošto meditacija odgovara duhu savremenog Zapadnjaka, koji nema vremena za gubljenje, već istovremeno obavlja po dve-tri aktivnosti.

Pripadnici desnog krila Ošoovih sledbenika nazvali su ovu meditaciju - "trenažer-meditacijom", jer se ona obavlja za vreme vožnje sobnog bicikla-trenažera.

U nekim našim prodavnicama mogu se kupiti sobni bicikli za ovu meditaciju, detaljno uputstvo za meditaciju dobija se besplatno uz sobni bicikl.

* * *

"Budisti budističkog samostana u Saragosi, čuvenoga po posnoj pici a la Saragosa, posve slučajno otkrili su novu duhovnu praksu samorazvoja. Naime, pomno prateći na teveu neki lokalni nogometni meč, uobičajeno navijajući za svoju momčad, neki od njih su sporadično trljali svojim malićem prstom po trećem oku. Treće oko je počelo nenadano da im se otvara, te su počeli u svojoj svijesti upadati u neke izvanzemne dimenzije. Pritom su kralježnicom bili oslonjeni na zid blagovaone.

Tijekom listopada počeli su pomno pručavati ovu nenadano otkrivenu duhovnu tehniku.

Tko bi rekao: spoj nogometa, masažiranja trećega oka i vizije izvanzemnih svjetova?!"

* * *

Nedavno je pronađen sumerski zapis mantre koja je kolektivno korišćena za prizivanje kiše.

Mantra glasi:

T´N´D-ND´RA M´N´D&RA BROOC´

Zanimljivo je da se ona izgovarala slično kao naša narodna izreka iz XI veka: "Tandara-mandara-broć!"

Time se još jednom potvrđuje iskonska veza srpskog naroda sa starim Sumercima i Vaviloncima.

* * *

Duga je to i duhovno strmoglava priča...!

To su, kao što bi rekao naš drugar Drugar (napomena: član foruma) - sveta i tajna znanja, koja su dostupna samo jednom živom ljudskom stvorenju, koje je dostiglo 158. nivo u razvoju kosmičko-intergalaktičke svesti, a taj nivo sam, kao što su to mnogi na forumu naslutili, jedino ja na Zemlji dostigao.

Da sam ja zaista dostigao taj nivo - može se dokazati time što sam ga zaista dostigao. Giba i Sale (napomena: takođe članovi foruma) su mi stalno za petama, ali, badža!, ne znaju za kvaku, i ne mogu me dostići. A kvaka je u niku - dok im se ne prolepša nik, nema im duhovnog napretka. Čak... a ovo ti kažem u poverenju, neka se ne čuje da se od mene čulo, Giba ima najbezvezniji nik na forumu.

Elem, u svojim kosmičko-intergalaktičkim švrljanjima ja često svratim do svojih onostranih drugara, Starih Slovena: Svrdigora, Žvigora i Alagora. Prvi se u starim vremenima bavio dinamičkim (pokretnim) stočarstvom, čuvao je ovce na Rtnju, malo ih je čuvao napolju, na livadama, malo u štalama sa zidovima od lelujave slame. U slobodno vreme je primao sveta znanja preko zemunskog duhovnog predajnika (a predajnik je bio keva!). Žvigor je bio staroslovenski srednjestojeći mislilac, a Alagor - trgovački putnik, on je raznosio sveta znanja po svetu, na misionarima kraj logorske vatre, za 100 konvertibilnih lipa (naša stara novčana jedinica) po učesniku misionara.

Eh, kad bi mogao da vidiš, kakva su to bila lepa i sladunjava vremena!

Ako hoćeš, povešću te tamo. Da se noćas nađemo na izlazu iz astralne Panonije, to je ugao VIII veka i IX slovenske avenije? Popnemo se na 18. podnebo 64. nadneba i - odmah na ulazu u Kalkakutu je njihov ašram. Veruj mi, nećeš se pokajati, posebno zato što krećeš na sopstevnu odgovornost, jer ja ne mogu da garantujem da te ne vrbuje neki uzvišeni staroslovenski učitelj, za budističke nastavne predmete, pošto im je oskudacija u tome (za pravoslavne predmete im nije frka)...

* * *

Panta Rein: "Eci-peci-pec! Ja sam Panta Rein, a ti si Čarls Gordon, dopisnik New Timesa! Došao sam da ti ispričam kako je bilo na smeni kosmičkih ciklusa pre 26.000 godina." Čarls Gordon (dopisnik New Timesa): "Eci-peci-pec! Ja sam Čarls Gordon, dopisnik New Timesa, a ti si Panta Rein! Dobrodošao i požuri, bojim se hakera...!" Panta Rein: "Eci-peci-pec! Ja sam Panta Rein, a ti si Čarls Gordon, dopisnik New Timesa! Tada su mnogi ljudi mislili da se bave duhovnošću. Ali su se bavili iluzijom duhovnosti. Imaš li pitanja?" Čarls Gordon (dopisnik New Timesa): "Eci-peci-pec! Ja sam Čarls Gordon, dopisnik New Timesa, a ti si Panta Rein! I...?!" Panta Rein: "Eci-peci-pec! Ja sam Panta Rein, a ti si Čarls Gordon, dopisnik New Timesa! Fazon je bio u tome da izađu iz iluzije bavljenja duhovnošću. Imaš li pitanja?" Čarls Gordon (dopisnik New Timesa): "Eci-peci-pec! Ja sam Čarls Gordon, dopisnik New Timesa, a ti si Panta Rein! I...?!" Panta Rein: "Eci-peci-pec! Ja sam Panta Rein, a ti si Čarls Gordon, dopisnik New Timesa! Morao je da se pojavi RIOBD (Rušilac-Iluzija-O-Bavljenju-Duhovnošću). Imaš li pitanja?" Čarls Gordon (dopisnik New Timesa): "Eci-peci-pec! Ja sam Čarls Gordon, dopisnik New Timesa, a ti si Panta Rein! I...?!" Panta Rein: "Eci-peci-pec! Ja sam Panta Rein, a ti si Čarls Gordon, dopisnik New Timesa! RIOBD je morao da se preuši u ČSIBD-a (Čoveka-Sa-Iluzijom-Bavljenja-Duhovnošću). Imaš li pitanja?" Čarls Gordon (dopisnik New Timesa): "Eci-peci-pec! Ja sam Čarls Gordon, dopisnik New Timesa, a ti si Panta Rein! I...?!" Panta Rein: "Eci-peci-pec! Ja sam Panta Rein, a ti si Čarls Gordon, dopisnik New Timesa! Sve je išlo kontra, jer je to princip sveta iluzija. On je najpre govorio ozbiljno, a shvatali su ga neozbiljno. Pa je počeo da govori neozbiljno, da bi ga shvatali ozbiljno. Imaš li pitanja?" Čarls Gordon (dopisnik New Timesa): "Eci-peci-pec! Ja sam Čarls Gordon, dopisnik New Timesa, a ti si Panta Rein! I...šta je dalje bilo?!" Panta Rein: "Eci-peci-pec! Ja sam Panta Rein, a ti si Čarls Gordon, dopisnik New Timesa! Ne znamo...! Dok se ne završi...!"

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0029 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Trenažer-meditacija" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške