Duhovnost - kroz humor i parodiju - Poglavlje 4.
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip04
Datum kreiranja
 
30-12-2009 22:59:22
Datum poslednje izmene
 
30-12-2009 23:07:38
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2560
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
"Pričaj i kukaj! Minuti SMS po neverovatno visokoj ceni! "
 

Rale: "Плави! Јел то алкохол, ил´´ неки блажи облик дроге zаслужан за овај твој духовити напредак???!!"

Stari Novozelanđani kažu da nam o drugima kao prve padnu na pamet pretpostavke koje su deo našeg iskustva. Jer mi na osnovu svog iskustva imamo neku predstavu o tome, pa nam je lako da takvu pretpostavku vežemo za druge.

Elem, ako je poznato da "brlja" i "trava" značajno podižu nivo neuljudnosti u usmenoj i pisanoj komuinikaciji, onda nam je možda bliža lična pozadina prethodnog, nadahnuto postavljenog pitanja.

* * *

Gledam se, nešto mi se presamitilo u svesti...!

Ako neko zna nekog iskusnog maga, koji ume da probudi ratničko-duhovnu snagu, da mi pomogne!

Nekada, u dobra stara forumska vremena, uskakao sam i ja u sve situacije sa tzv. duhovnim bečenjem (termin iz naših južnih krajeva, kojim se označava duhovna borba), inspirisali su me i Novasvetlost, i Gwydion i druge forumske legende...

Splasnula je ta duhovna vatra u meni...! Evo opet duhovnih svađa na forumu, kao nekada, duhovnih svađa, kakve se samo poželeti mogu , da ti je milina da se uključiš, da se duhovno kališ...!

Nema, braćo, utihnule su u meni te stare duhovno-svađalačke iskre, nema te forumske svađe koja bi mogla da me pokrene, da me usisa u sebe, da mi uzburka duhovno-polemičku krv...!

Neka mi oproste svetli forumski likovi, koji bez zamora i puni samopožrtvovanja održavaju plamen svete duhovne svađe na ovom forumu, neka mi oproste što me nema rame uz rame sa njima, u prvim borbenim redovima, neka mi oproste, što mi njihova duhovna borba liči na dečju igru, u kojoj se dečica dure i svađaju zbog smešnih igračaka ili zbog samo njima ozbiljnih gluposti...!

...O, neka mi oproste, a ja ću se potruditi da nađem belog maga koji će otkloniti sa mene čini duhovne neborbenosti, pa kad stanem na noge - "Eto mene, eto vas, pa rat Turcima!", kao što reče jedan od naših duhovnih vođa, Miloš Obrenović.

* * *

Izdvojene vesti rss Napadi narušavaju imidž Srbije 27.Sep.2009, Izvor: B92, Beta, Tanjug Slika Srbije u svetu mogla bi biti ozbiljno narušena sve češćim sukobima na forumima za duhovnost, upozorava anonimni državni sekretar za duhovno-forumska pitanja. Devet godina mukotrpnog truda da se u svetu promeni slika o Srbiji iz devedesetih godina prošlog veka, ozbiljno bi mogli biti dovedeni u pitanje za samo dve nedelje sukoba duhovnjaka koji imaju svoje astralne maršrute, sa onima koji su obema nogama na Zemlji. Posle učestalih međusobnih napada dva tabora duhovnjaka, državni sekretar za duhovno-forumska pitanja upozorava da imidž Srbije može biti ozbiljno narušen i apeluje na sukobljene strane da nađu neki kompromis, makar u zoni "ni na nebu, ni na zemlji", država će svojim sredstvima refundirati zajedničke projekte sukobljenih strana u ovoj zoni. http://www.vesti.rs/

* * *

Adminfobu, administratoru sajta "Objave" Beograd

Predmet: zahtev za preimenovanje kategorizovane duhovne titule "mistik" - u nekategorizovanu duhovnu titulu "rušilac iluzija".

Obrazloženje Poznato je u balkanskim duhovnim krugovima da trenutno radim na projektu renoviranja u restauracije šupe, koju su stanari zgrade sa četiri stana nekada koristili kao svinjac. Radeći spontano i nenametljivo na tom projektu, jedne tihe septembarske večeri, pre nekoliko dana, posetili su me u mojoj svesti Nebeski Tihi i Nebeski Prle. (To što su me posetili u mojoj svesti - ne umanjuje objektivnost njihove pojave.) Rekli su da nisu došli da se foliraju, već da me otvoreno vrbuju kao tajnog agenta Bića Hijerarhije Svetlosti. Dakle, da se prešaltujem na poziciju petokolonaša među ovozemaljskim duhovanjacima. Sekundu do dve ja sam razmišljao i - pristao, setio sam se da imam genetske predispozicije za bavljenje ovom delatnošću: moj deda po majci, Živadin iz Stojačka, prisilno je učestvovao u dobrovoljnom radu na izgradnji pruge Slankamen-Četereže. Objasnili su mi da je moja misija u sledećem periodu: rušenje iluzija, i kod običnih ljudi, i kod duhovnjaka. Šifra za kontakt će nam biti: "rušilac iluzija". Molim gornji naslov da shvati izmenjene okolnosti u mom bavljenju duhovnošću, i da izađe u susret mojoj molbi.

U Velikoj Plani, 28. 09. 2009. godine

Podnosilac zahteva: Plavi Zrak, "rušilac iluzija"

* * *

"Pričaj i kukaj!

Minuti i SMS po neverovatno visokoj ceni!

Besplatno pozovi *111# i uživaj!

Ljubi te tvoj Telenor!" Izvinjavam se, da na minut-dva skrenem sa našeg Puta, da na kratko zađem u nešto ozbiljno...

Što je pitanje apstraktnije i duhovno uzvišenije - iluzije je teže uočiti.

Što je konkretnije i praktičnije - lakše se uočavaju.

Iluzija je da "Telenor", "Telekom", kao i svi koji se promovišu preko bombastih reklama - brinu o svojim "klijentima", kao što prikazuju u reklamama.

Oni brinu o svom profitu, i zbog njega grade iluziju kako brinu o potrošačima (proizvođači pasta za zube tobože brinu o zdravlju naših zuba, itd.).

Sa jednim kolegom povremeno razmenjujem šaljive sms-poruke, a jedan od tipova tih šala je malo preinačavanje poruka koje dobijamo od svojih mobilnih kompanija... (Npr. u poruci je stajalo - "kuckajte", ja sam izostavio "c", poneku reč izbacio, poneku dodao i...)

Evo primljene poruke koju sam mu danas poslao:

"Za samo 100 dinara šaljite neograničen broj SMS domaćim kolegama i koleginicama tokom 7 dana predstojećeg Uskršnjeg praznika!

Za kupovinu pice iz fotelje pošaljite poruku sadržine SMS na 1111.

Ponuda važi do 10. 10. 2128. godine.

Požurite!"

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0031 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - ""Pričaj i kukaj! Minuti SMS po neverovatno visokoj ceni! "" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške