Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip05
Datum kreiranja
 
30-12-2009 23:02:41
Datum poslednje izmene
 
30-12-2009 23:08:24
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2247
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Stanje svesti sa krivim slovima na tastauri!
 

Mada nam ovde ne ide od ruke, može da nam se omakne i poneko ozbiljno "slovo" u ovoj temi...

Onima koji imaju kabinetski uzvišene predstave o duhovnosti - ova tema će mu delovati kao "skrnavljenje" prave duhovnosti.

Garantujem, da će vreme pokazati kako ovde na delu demonstriramo jednu unutrašnju logiku Duha, i kroz razlamanje smisla, kao u snovima, i kroz zračenje vedrine, i kroz neke svojevrsne snage koja izbija iz svega toga.

Snaga Duha, koja se odražava kroz duhovitost, može da se demonstrira i na tzv. bezveznim temama.

Dodatno - ovde svi zajedno učestvujemo u rušenju iluzija, na zanimljiv, lagan, šaljiv, pristupačan način.

Na primer: Cacina pesma o "svetim znanjima" (dakle, ona se već eksponirala kao rušilica ili rušačica iluzija) na zabavan i jezgorevit način kazuje efikasnije ono isto čime bih ja u ozbiljnoj analizi morao da se bavim na nekoliko strana teksta, u analizi koja bi svakako bila dosadna i mogla druge da iritira.

Kome se čini da je ovo tek puko "blesavljenje", neka proba, videće da ne polazi tako lako za rukom svakom duhu da zaiskri na načine na koje mi već danima to činimo na plavom nebu našeg foruma...

* * *

I možda je dobro da povremeno za "ozbiljce" postavimo ozbiljne saobraćajne znakove pored našeg Puta, da bi znali da ozbiljno ciljamo, a šaljivo gađamo...

Poruke o jajima...

Iluzija br. 43: umesto nekoliko suštinskih principa o zdravoj (is)hrani - od toga se i u duhovnoj i u vanduhovnoj literaturi prava duboka i komplikovana filozofija (pogledajte koja se samo filozofija pravi od kuvanja jela, od pravljenja i ispijanja vina, itd.)

* * *

Kad mi neko kaže: "U pravu si, Plavi Majstore", meni od miline pođu zmarci iz sedme čeone čakre, pa preko leve plećke struje dijagonalno dole do prve polne čakre. I tada ne mogu da se skrasim kraj tastature, žmarci odozdo izbijaju, nego moram da ustanem i popijem čašu taze česmevače.

Ako li me neko pokrpi, onda me strefi neka smušenost, udari me ta smušenost u potiljak, moram da vežem vlažni peškir oko glave, kao onaj lik na Anubisovom avataru, i da stavim tamne naočari, tzv. sobne đozluke, unutrašnji glas mi otkaže, te ne mogu da pevam ni najprostiju serenadu od "Bijelog dugmeta". Tako idem nekoliko sati po stanu, nemam inspiraciju ni do šupe da odem, što je baš zabrinjavajući duhovni signal...

* * * Ljudi, fakat, definitivno i infinitivno, vrca neka energija na nebu našeg foruma...!

Šteta što ne mogu da ju registriraju duhovnjaci na nivoju, iliti duhovnjaci kabinetskoga kalibra!

Duh sa velikim "D" se lagano prizemljuje kroz nas...! Neka nam oproste reptilski pajtosi...!

* * *

Mnogo gadna stvar - stanje svesti sa krivim slovima na tastauri! Imam i ja iskustva sa tim!

Slavili mi sestričini punoletstvo, dođem ja kući, uzmem da otkucam, nekoga, nekome, nešto, ne sećam se... Ama pokrivila se slova, kao da je tastatura uronjena u vodu, i ne samo da se pokrivila, nego i slova titraju. Ekran nešto počeo da se uvrćei uvija, kao one žemske u haremu... Vidim ja koliko je sati, a bilo je dva iza ponoći. Setim se ja da tu spas donosi krevet.

Ko bi rekao, mislio sam da je "pelinkovac" bezopasan...!

* * *

Moja tašta - Jovanka Orleanka

Moja tašta je jedna vitalna 75-godišnja starica, koja je moderni heroj po izdržljivosti na tv-udare. Naime, sa različitih tv-kanala pokušavaju da je bombarduju mnoštvom španskih serija i raznih sličnih poučnih i korisnih emisija, ali tašta - odoleva i odoleva, satima, danima, decenijama. Bombarduju je 500 puta u toku dana ponovljenim vestima i političkim emisijama, tašta, ni da trepne, ni da jaukne, izdržava kao prava Jovanka Orleanka. "Hoću još da se kalim!", viče ona, i podseća da joj je omiljena knjiga iz mladosti bila "Kako se kalio čelik", od Nikolaja Veli-Ostrovskog. Često moramo da joj donesemo ručak i da je unuka hrani u dnevnoj sobi, iako je pokretna, ali desi se trenutno neki jak tv-udar, koji ne želi da prekida.

Trenutno joj najjači tv-udar dolazi od nekakve "Žive Farme", valjda su iz španskih serija preuzeli tu ideju. Naime, koliko sam razumeo taštu, neki ljudi su se skupili i šatro žive i rade na farmi. Tašta paralelno prati seriju "Živa Farma", ali i izveštaje i analize stručnjaka o farmi. Pa moram da joj pronalazim te izveštaje po internetu, da ih štampam, pa ona u pauzi, dok daju neku kratku polučasovnu reklamu, prelista te izveštaje i analize. Evo poslednjeg izveštaja koji sam joj pronašao. U pitanju je valjda neka estradna pevačka umetnica, Coca, o kojoj govori njen suprug, koji nije pošao sa njom na "Živu Farmu", već je ostao kod kuće da hrani pse i papagaja Ćiru.

Život na "Farmi", rezime петак, 02.октобар.2009.

Žilava je moja Coca

Nova gazdarica "Farme", Coca, jedna od najvrednijih na farmi, jer sada ne radi ništa i spava u zasebnoj kući, ima šansu da natera ostale da rade za nju i da od njih pravi sluge. U društvu treba da afirmišemo prave vrednosti, tako da nam Coca pruža model po kojem treba da se organizuju odnosi u svakoj porodičnoj zajednici. Evo šta o Cocinim potezima na "Živoj Farmi" kaže njen rođeni suprug, Big Dragašin.

- Glupo je da je ja, kao njen muž hvalim, ali ona zaista jeste takva kakva je, što znači da nije drugačija. Vredna je i odgovorna, dosta spava, a drugi rade za nju. To je stvarno ona. Uvek ustaje kada se probudi, nikada pre toga, a kad ja poželim da skuvam kafu i da nahranim pse i papagaja Ćiru, ona mi ispunjava sve želje i dozvoljava mi da sve to uradim.

U „Pink Media Group,” koji je producent „Žive Farme”, kažu da su posebno ponosni na Cocu, koja može da bude uzor srpskim ženama.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0106 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Stanje svesti sa krivim slovima na tastauri!" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške