Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip06
Datum kreiranja
 
30-12-2009 23:04:27
Datum poslednje izmene
 
30-12-2009 23:09:03
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2669
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Navali, narode! Još malo, pa nestalo iluzija!
 

Kamilica: " Imam jednu manu... Imam... Uh... Zanoktice..."

Bože-Bože, Kamilice, zar si do sada ćutala i to trpela!

Hitno dođi da to sredimo (adresu imaš u poslednjim postovima).

Imam negde u šupi jednu Bošovu meditaciju na zanoktice... Negde mi je među letvama... Ona je ispisana na papiru. Samo dok je pronađem, ima da ti to sredim dok kažeš: "Noris Čak i Plavi Zrak!"

* * *

Razbijamo iluzije, krckamo zdravorazumsku logiku, izvlačimo na svetlost dana neuhvatljivu logiku snova!

Navali, narode!

Ko hoće da se probudi, možemo da mu navijemo budilnik i da mu pomognemo da se protegne, kada se probudi!

Navali, narode!

Ne pomažemo jedino onima koji nose rukavice i imaju uzvišene predstave o duhovnosti! Molimo se za njih Duhu koji se poigrava iluzijama kroz nas!

Ne pomažemo ni ozbiljcima, kojima je grč zategao crte lica, pa se na svaku šalu još dodatno i namršte, kao da im neki jeretik duva zavrat! Kao što reče Ivo Andrić u nekom delu: "Papa šlogenzi bite!"

Navali, narode!

Još malo, pa nestalo iluzija! Kad nestane iluzija, kako ćete, a navukli ste se na njih...!

* * *

"Pročitao sam knjigu "Zlatni pesak u Jugistočnoj Sahari", o buđenju mladih i starih i svih ostalih duša, knjiga je dobila brzopotezni Blagoslov Kluba Ranoranilaca. Knjigu je napisao autor koji je nekada bio mlad, ali ga je u međuvremenu od dvadesetak godina strefio maler da nije više toliko mlad koliko je bio. On me je impresionirao, taj srednjegodišnji autor, koji više nije mlad, od njega mi se u pozitivnom smislu digla kosa na glavi i dobio sam aursko naježenje. Hvala mu zbog toga!

Inače, pratim rad njegovog oca, Milašina Stošića, slobodnog stolara iz sela Rakinac kod Velike Plane. Njegova ulazna hrastova vrata i stolice-hoklice su neprevaziđena majstorija ljudskog duha i ljudskih mašina. On me je naučio psihologiji uspeha, jer sam shvatio tajnu uspeha koja se zaturila još negde kod starih Egipćana, po hodnicima piramida: čovek treba nešto da proizvede i da to proda, da bi dobio pare. Pritom čovek treba da ima i zdrave obe strane mozga, da bude u glavi čitav, dakle, da mu mozak u celini funkcioniše, da nije imao potres mozga, jer onda džaba psihologija uspeha. A čuo sam i za najnoviji CD mlade zvezde "Granda", Slavka Rakića iz Gornje Drenove, koji priprema i knjigu "Pomeranje kreveta na jugoistok, u dva koraka". Knjiga treba da izađe iz štampe sredinom marta 2 181. godine i biće njena promocija na Ušću. Pozivam ljude zainteresovane za duhovnost, da u masovnijem broju dođu na promociju.

Iz knjige me je oduševila pesma o unutrašnjoj peckalici:

Idu dani, majko moja, idu dani, Trla baba lan, trla baba lan, svrbedu me komarci, aj, komarci, a i buve barabar sa njima, svi se zavukli u moju veselu dušu, svrbe, svrbe, pa bih da se počešnem iznutra, i kako da idem stazom večnog života, sa svrabom u duši, sa svrabom u duši?! Ajme mene, joj, ajme mene, joj, sa svrabom u duši, sa svrabom u duši! Nabaviti moram peckalicu nutarnju, da potamanim tu gamad nutarnju, da postanem iznutra bistar, k´o boza u podne kad se pije, ništa lepše od hladne boze u tople dane, zato sutra ću da ustanem rano, i da se smejem k´o lud na brašno, pa nek´ se komšija šlogira od muke što je meni život lep, što je meni život lep!""

* * *

Imamo snove.

U snovima imamo bezvezno povezivanje svega i svačega. Gore nego na krstovdanskom vašaru u Smed. Palanci.

Mi, kada pokušamo da se setimo snova - pokušavamo istovremeno i da dekodiramo snove, da ih upakujemo u ovozemaljsku javnu (sa jave) logiku.

Snovi nam dolaze iz viših sfera, tj. mi ih u svojim posetama donosimo iz viših sfera. Tako bar kažu savremeni, ponekad svađalački nastrojeni kineski mudraci, koji se ladno švrćkaju tim sferama.

To znači da nam oni donose logiku viših sfera. Nama je to bezvezno-iskrivljena logika, jer je, brate, mimo ovog sveta, k´o da je pala sa Marsa.

Dakle, šta ja ovde radim?

Zar vi mislite da ja znam šta radim?!

Ustvari, znam šta radim, pa nisam valjda stvarno blesav, kao što izgleda, kada se forum posmatra iz daljine, na primer iz Beograda.

Ja ovozemaljske događaje kodiram u logiku snova. Koliko je to moguće. Teško ide, mnogo nam je teška, zgusnuta i nesavitljiva javna (javska) logika.

Šta iz svega ovoga moramo da zaključimo, jer nam nema druge, jer u duhovnosti nema vrdanja?!

Ja ne mogu po ovoj kišici da nastavim sa restauratorskim podziđivanjem šupe, moram da odem do kuće u Palanci, u gradu koji je poznat po krstovdanskom vašaru. (Tamo sam svoj na svome, ovde, u Plani, sam svoj u stanu, ali još ne svome stanu.) Da nešto sredim i, eto me uskoro!...

Što znači da ovo kodiranje zemnih (eh, zemo, Ramo, druže moj!) događaja znači vežbanje u onozemnom govoru i onozemnoj logici iz sfera u koje zalazimo u toku snova.

Eto...! Pa posle se dvoumite da li da me pratite!

Eto...! A evo...! Neka neko od vas ispriča neki svoj san, na primer: Kamilica, Olena, Elementica, Caca, Solare...

Al´ samo da nije erotski.

I da se u njemu ne pojavljuje Plavi Zrak.

Pa da uporedimo logike...!

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0113 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Navali, narode! Još malo, pa nestalo iluzija!" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške