Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip07
Datum kreiranja
 
31-12-2009 23:11:42
Datum poslednje izmene
 
03-01-2010 13:00:28
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2290
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Ozbiljna deziluzionistička neozbiljnost
 

Vidim da su mišljenja nepodeljenja. Iskreno - slažem se sa vama. Ovo jeste "Moj (duhovni) put", a to što je avangardna varijanta u okviru ozbiljnog podforuma "Moj duhovni put", krivica je u onima koji su alergični na avangardu ("lentostamin" je, čini mi se, dobar za alergiju ovog tipa). Ovo jeste faza u mom duhovnom razvoju, jeste faza na mom duhovnom Putu. Jer mi se čini da u raskrinkavljenosti iluzija, do koje sam stigao, više nema mesta nečemu što je klasično-duhovno-ozbiljno-pretenciozno.

Što ceo novi smer nekome može da deluje blesavo-otkačeno, sa nepovezanim pričama, kao u "Pričaonici" - problem je u percepciji: ispod blesavo-otkačenog sloja ima itekako debele deziluzionističke ozbiljnosti, ali - servirane ne-javnom (ne sa jave), a snovidnom logikom. "Pričaonica" je ipak nešto drugo, "pričaonica" je, da prostite na izrazu: pala Mara - pala Sara. Jer su valjda njih dve išle u megamarket "Mićković", podlakćene, i kako se jedna okliznula na prašini, na izlazu iz Bulevara revolucije, tako su lančano padale, kako padne jedna, tako i druga, i ne ode mas´ u propas´, jer mast nisu ni nosile.

* * *

Znači, vi ste za to da se samo dopuni formulacija teme:

Moj (duhovni) put - deziluzionistička svaštara

Hvala svima koji su učestvovali u javnoj telepatskoj raspravi i u glasanju!

* * *

Članica Pitija: " E Plavi,Plavi..da te nema trebalo bi te izmisliti. U ovoj otužno,pseudo duhovnoj teško tematskoj zavrzlami koju svaki dan rastežemo kao kaugumu uljepšavaš mi dane. Smjeh je ljek,a mi smo se zaboravili smijati. Hvala ti! Od sada moja mantra je : Plavi..Zrak..Plavi..Zrak,biram smjeh a ne mrak..."

* * *

Eh, Pitija, Pitija...! Nisam ni sumnjao u tvoj dar dalekovidog i dubokog sagledavanja!

Produkti ove lom-logike su najpre meni samom zanimljivi. Ipak, prijatno je kad vidim da ta lom-logika i odjekuje. Jer mi se u poslednje vreme moj mesijanski ego nešto usuk´o, da mi ga je žao da ga slušam, pa mi je drago kad mu se ovako ponekad baci neka koska...

* * *

Miodrag: " Evo ti jos 1 razlog da leprsas.

Moras priznati da sam te prvi na forumu prepoznao kao komicara ..............i da samo znas koliko si me zasmejavao svojim kosmicko reporterskim humorom.Ali....... .....Livada,livada,sanjiva se budi,sanjiva se budi...

U svakoj sali ima malo istine. Samo napred Plavi..........Jel´ šupa spremna?"

Ma... ta varničenja i međusobna čačkanja su bila kaleća faza (engl. kalejšn - kaliti se). Ko se promuva kroz nju solidno uspravnog duha - postaje imun na svađe. Vrlo zanimljivo stanje svesti - nešto ti se presamiti u svesti, te ti svađe deluju kao klinačke čarke (engl. klinejšn - klinci). Pa se sentimentalno zapitaš: "Jesam li još uvek normalan?" Ali, to ti je što ti je...!

Sećam se da si ti blagovremeno uočio humorističke vrednosti, to tvoje uočavanje odaje pronicljivu i šarmantnu osobu, osobu pred kojom je dobra duhovna budućnost, naravno, još si, da budem iskren, daleko od mojih mesijanskih visina, ali - svaka pohvala na račun mesijanskog ega samo te duhovno razvija, za koju milju inkarnacija stasaćeš i ti za mesiju, kažem, koliko da te ohrabrim.

Stoga, ne štedi se u pohvalama upućenim na pravu adresu!

Miodrag: " U svakoj sali ima malo istine."

Zavisi od toga koja je namena sale i o kojoj ili kojem istini se radi.

Svejedno, to upravo jeste deo mog novog duhovnog smera, što se može videti iz nekih poslednjih poruka (postove slabije šaljem, podsećaju me na izgladnele monahe iz XVi veka).

P.S. Mnogo zgodno za šalu ovo tvoje "s"-"š". Možda treba da podmažeš slova na tastaturi. Ja sam ih podmazivao uljem od kantariona, ono je dobro za tastaturu, ali i za one stvari. Neki tipuju na prerađeno mašinsko ulje, jok, foliraju, ulje od kantariona je zakon!

* * *

Na primer...

Teza za duhovnu doktorsku disertaciju može biti: "Uloga odgonetanja nastanka Zemlje i kosmosa - u mom duhovnom razvoju".

Poželjno je da se onaj ko radi ovu disertaciju neumorno sav polomi u odgonetanju, dok sedi u svojoj sobi i mašta o nastanku sveta i kosmosa.

Naravno, on slobodno može van svoje sobe da se duhovno sapliće na svakom koraku, da se nervira, plaši, da "ujeda", itd.

To izradu disertacije ne ometa ni najmanje.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0088 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Ozbiljna deziluzionistička neozbiljnost" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške