Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip08
Datum kreiranja
 
31-12-2009 23:13:32
Datum poslednje izmene
 
31-12-2009 23:21:50
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2404
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Naučna analiza kosmičkih jaja
 

Otvorena je negde na forumu intrigantno-dalekokosmička tema o nastanku sveta.

Mi ne bismo bili avangardna tema, da ideje iz teme o nastanku kosmosa nismo prejudicirali iliti unapred razradili...

Da bismo dokazali našu avangardnost, evo najbitnijih ideja iz teme o nastanku sveta, koje se podudaraju sa idejama koje smo mi već oho-ho-odavno apsolvirali bez po muke.

- Tvorac je stvorio jedno svetsko jaje i podelio ga na dva dela.

Napomena. Mi smo jaja razmatrali sveobuhvatno, čak, što je za pohvalu, ženski duhovni deo foruma je pokazao veliko naučno interesovanje za prijem... ove teme. Doduše, mi u svojim raspravama jaja nismo delili, žao nam je bilo da ih delimo, jer znamo da se, na primer, u školi ni blizanci ne razdvajaju, ostavljaju ih u istom odeljenju, da ne bi patili jedan za drugim.

- Stari Grci i stari Kinezi su takođe imali po kosmičko jaje iz kojeg je nastao svet.

Napomena.Koliko sam mogao da razumem, najpre su nastali oni, pa onda ta njihova jaja iz kojih je nastalo sve ostalo. Ovde bi bila pouka da ne izlape svi stari ljudi, kao što se misli u jugozapadnoj Srbiji. Jer, čim su ostareli Grci i Kinezi mogli da u pozno doba budu ovako promućurni - znači da nisu bili za bacanje ni u starosti. Neka osobe određenog pola ovo imaju u vidu.

- Niko nikada nije napravio hram tom Ponajprvom jajetu, niti je izvajao nešto što bi mu sličilo k´o jaje jajetu.

Napomena. Mislim da se jaja mogu dostojno obožavati i bez hrama! I mislim da je zaista mnogo mudro ovo što sam rekao, čekam na Miodraga da me hvali! Šta će nam hram, šta nam znači hram za jaja, ako ih posebno osobe određenog pola ne obožavaju. A te osobe treba da ih obožavaju, jer one brinu o hrani, i o svemu ostalom...

- Čovek ne može da smisli ono što ne postoji.

Napomena. Mi smo se složili oko toga da: ono što postoji - fakat postoji, a ono što ne postoji - ne možemo dokazati da postoji, pa da smo još ovoliki (ja sam, na primer, 187, dakle, u sumi (napomena napomene: nemojte ovo, po Miodragovom receptu, čitati kao "šumi"!), i da sam 372, ne bih to mogao da dokažem).

- Jaje je zabašureno, baš zato što predstavlja ženski princip, a život se odvija u muškom, a ne u ženskom principu, pa se ustvari za jaje iz tih razloga i ne zna.

Napomena. Nije mi baš sve bistro u glavi sa ovim idejama, ali... nekako ćemo ih svariti. Ne verujem da se jaja baš toliko zabašuruju. Mislim... i ne otkrivaju se baš toliko suncu, jer može nešto da se desi, ali... ne razumem, kako da ih zabašurimo, kad su tolika, da ti oči iskopaju?! Dobro, ima i onih sitnijih, od 5 dinara...

E sad... da jaja predstavljaju ženski princip... to mislim da je čista dezinformacija! Neka bilo koji ženski princip, sa foruma ili van njega proveri kod sebe - mislim da će konstatovati da sam u pravu. Ja sam kod priličnog broja tih principa to proveravao, nikada nisam naišao na nešto devijantno. Da ne krive sad neki usta, radi se samo o potrebi da proverim, ništa više.

Možda se navedena ideja odnosi na to što kokoške nose jaja. To i može da se odnosi na živinarske ženske principe, na ljudske - ne!

Da se život odvija u muškom principu - tu se slažem i u tome bezrezervno podržavam autora date ideje. Živahni smo mi, muški, zaista! Žensko je nekako - žensko! Kad muško može da skoči i da kaže: "Hop!", onda je to stvarno "hop!". Čak i više od toga!

Molim ženski deo foruma da ispravno shvati ovu naučnu raspravu: ovde se radi o odgonetanju najdubljih tajni nastanka svemira, kroz razne sorte jaja, i kroz razne odnose prema jajima, ovo nema veze sa ljudima, jer oni tada nisu učestvovali u stvaranju svemira. Neka dame razmišljaju na kosmičkom nivou dok ovo čitaju!

- Postoje jaja na Lepenskom viru, a postoje jaja i kod Dogona.

Napomena. Nisam ni sumnjao da nema jaja na Lepenskom viru...! Naravno, i na Lepenskom viru, i u Severoistočnoj Srbiji, i dole na jugu, u krajevima u kojima ja živim - ima jaja na sve strane, verovatno se i svako od vas susreće sa njima, u svojoj kući i van nje. Tako da ovu konstataciju samo smatram potvrdom onoga što vidimo, tj. dokaz da ne grešimo u svom viđenju.

Za Dogone ne znam, možda je to neko afričko pleme u Mozambiku, ali - pretpostavljam da su i oni solidno opremljeni jajima...

- Mi imamo kosmičko jaje na Fruškoj gori.

Napomena. Šta li će iz njega da se izlegne - tek ćemo da vidimo! No, budimo strpljivi. Valjda je ono u nekom inkubatoru, jer, ako nije - mućak!

* * *

Zvončica: "Fenomenalne opservacije dragi Plavi Z. ! Ovo tvoja tema postala je jedina ozbiljna tema na ovom forumu u zadnje vrijeme..."

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0113 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Naučna analiza kosmičkih jaja" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške