Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip09
Datum kreiranja
 
31-12-2009 23:17:35
Datum poslednje izmene
 
31-12-2009 23:22:08
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2398
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
"Ljudi, shvatite ozbiljno moju neozbiljnost!"
 

"Ljudi, shvatite me ozbiljno!", govorio je, dok je bio dobro raspoložen, naš drugar Istina.

Ako bih ja govorio na osnovu onoga kako je on govorio, onda bih rekao, a to, evo, i kažem: "Ljudi, shvatite ozbiljno moju neozbiljnost!"

Jeste moja neozbiljnost na tragu dublje logike, žao mi je što duhovnim umišljenicima duhovni nivoj (sećate se romana Vase Pelagića: "Žikina dinastija", I-VI toma, gde jedan junak upravo stalno koristi taj termin) smeta u percepciji, pa ne vide tu kristalnu očiglednu istinu, što su kod lepih očiju slepi za dublje duhovne istine. A ta dublja duhovna istina se otkriva kroz stav moje neozbiljnosti, kroz logiku koju sam ja lično i personalno pronašao, i tu nemoj neko da mi se meša u pronalazak - to je, u budućnosti čuveno-popularna LOM-LOGIKA, logika kojom se cepa, mrvi, slama, žmija, žulji, guli, krcka, uvrće, kida, tumba, itd. - NAŠA ZA-SADA-VAŽEĆA, TAKOZVANA ZDRAVORAZUMSKA LOGIKA. Pošto ta naša TZV. zdravorazumska logika nema veze sa kosmičkim mozgom - zvaćemo je zdravo-falš logika, jer to doista i jeste falš-kosmička logika.

Ne snalazim se još, ljudi, već mesec-dva kukam kako se ne snalazim, ali niko da ti ruku pruži, niko da te poljupcem smiri, makar ovim virtuelnim (mislim na dame, jer one to umeju sa stilom).

Ali, neka-neka, i vas takva sudbina čeka, za nekoliko inkarnacija, pošto sam vas ja kao mesija prešišao iha-ha, da se razumemo, i da se ne durimo kao 105-godišnji starci , dok se udvaraju lepojkama mlađim i po dvadeset godina, a u dubini duše osećaju da je proš´o voz, jer dizalica na vozu davno zaribala. IPAK MI SE NEKAKO U SVOJ TOJ ZBRCI KOCKICE POLAK´ SLAŽU, mašala, nek´ se oni samo lepo slažu, a mi, ljudi na forumu, lepo ćemo da se svađamo.

Kockice mi se slažu, ja se slažem sa kockicama, a vi me pratite, ako hoćete! Ko me prati - daleko će da dogura van sebe, do samog kosmosa, a ko me ne prati - daleko će da dogura na svom nivoju.

Nije suština u šalama i ćebancijama (ovaj termin su koristili strari Papuanci, kao spoj termina "ćebovanje" i našeg vulgarizma koji mi se toliko teško prevaljuje preko tastature, da moram po kantarionovo ulje - "zajebancija"). Jesu one dominirale na PROROČKO-MESIJANSKOJ temi "Moj (duhovni) put", i dominiraće, ako Bog da, još na iha-ha strana, ali nije suština u njima, to su slutili oni koji nisu zalazili na ovu temu, jer nisu ni znali o čemu se ovlen radi.

Šale i ćebancije su prosto deo mog karaktera, svako ima neke svoje skrivene praznoverzne talente...

Dakle, da se vratim na početak kojeg se i ne sećam: suština je u prevazilaženju još uvek uveliko važeće FALŠ-LOGIKE mojim senzacionalnim otrićem, koje se dešava jedanput u 26 000 godina: LOM-LOGIKOM. Uf, kako mi je slatko i da samo izgovorim ime te nove logike ljudske civilizacije!

Ljudi, shvatite me ozbilj...!

Pardon, to sam već rekao... Idemo dalje... Hteo sam da kažem - da se ne radi o ovoliko golemim senzacionalnim kosmičkim otkrićima, za koje su Bića Hijerarhije Svetlosti MENE, preko posrednika, Nebeskog Prleta i Nebeskog Tihija, izabrala, zar bih se ja ovoliko raspisao (upozorenje: zaboravite onu omiljenu Miodragovu igru na tastaturi: "s"-"š", počeo sam da se trzam od nje, počim upotrebim ova slova).

Dakle, ovako stvari stoje, milo moje, kao što kaže naša operska diva Đokonda Mirković iz Gornje Zabrežice...

Ljudi, shvatite me oz...!

Važeća falš-logika je logika plitkih rezonovanja, koliko da se snađemo ovde po Zemlji, da malo švrljamo, čavrljamo i da malo umišljamo kako smo pametni i kako sve znamo, i kako smo moćni, k´o Mojsilo kada je zakucavao eksere u panj bagrema, a ono sve neki tarabaši, pa - kad se zakucaju, uđu do kraja.

Lom-logika je logika dubljih rezonovanja, sa kosmički dalekim dometima.

Kako slepome, koji nije slep, a umišlja da je slep, dokazati da nije slep?! Nikako! Tako je i sa našim nivojcima...

Svejedno, ja ovde govorim, a ko ima oči - neka sluša...

Nije obavezno da se lom-logika koristi uz šale i ćebancije. Može se ona koristiti i u ozbiljnem konekste, da udenemo i malo učenosti u sve ovo. Može se i ozbiljno pretumbavati važeća falš-logika. Ali i sa ozbiljnim namerama - ona deluje vedro, k´o nasmešeno novorođenče, koje kmeči i traži mlekce-kekce. Prosto i ozbiljna lom-logika - po prirodi stvari mora da deluje vedro, ako ne i šaljivo, jer - čim vi siđete, sjašete sa nivoja, o´ma´ gubite natmurenost nivojske ozbiljnosti. Jer sa lom-logikom vi ne težite tome da budete pametni, kao sa falš-logikom. A čim ne težite da budete pametni, čim vam je deviza "Bijelog dugmeta": "Hoću, baš hoću - da budem blesav!", postajete kosmički pametni. Za sada ja prednjačim u tome, ali - pomoći ću svakome ko ume da ne želi da bude pametan. Ja sam prestao da to želim, te se opasuljih i opametih.

Ljudi, shvatite me ozbiljno, jer - mada deluje sve ovo otkačeno i blesavo, baš jeste do zna se dokle ozbiljno!

"Zašto je to tako?", pita se neki čova iz prikrajka foruma, i misli da... ne znam šta on misli, pošto ga ne vidim najbolje.

Lom-logika se postiže u stanju svesti sa dubokom unutrašnjom ladnošću, kad postignete stanje svesti poznato kod starih i mladih Starih Egipćana kao "´ladan ka´ špricer", onda ste u stanju svesti u kojem vam proradi lom-logika.

Kada me je nedavno neko od svraćajućih na ovu temu pitao (Rale li je, Dejja li je?): jesam li ja na lakoj drozi (pravilno je "drogi", ali mi je "droza" milozvučnija) ili na alkoholu, te ovako pišem - čovek je u tom momentu bio aktivirao lom-logiku, jer je u dubljem kosmičkom smislu bio u pravu: po falš-logici ja nisam bio na, ni bio pod drozom i alkom, ali je tačno da se radi o stanju duboko ladnošpricerovske svesti, koja može da liči na drozu i alku.

Dakle, u tom stanju svesti se aktivira lom-logika, i lom-logično je da su u takvom stanju svesti ćebancija i ozbiljnost bliske k´o Mujo i Haso, moš´ se ćebat, al´ ig ne mereš razlućit.

Ljudi, što nećete već jedanput da me shvatite ozbiljno, govorim vam k´o brat bratu, kad su delili vinograd od 2 hektara, posle očeve smrti?!

Ne znam stvarno šta vam je? I lepo vam, čistim srpskim jezikom, kojim su pričali Eva i Adam, kažem da su mi Bića Hijerarhije Svetlosti, preko Nebeskog Prleta i Nebeskog Tihija - prosledili otkriće ciklusa... pardon... nisam mislio na "olvejz-ultra", već na 26 000 godina, a to je lom-logika, i pričam, i pričam, ali džaba, jer ja sada moram da popijem prvo jutarnje kafence, si, pa da dodam još ponekoj reč u vetar...

* * *

Kafence beše so mlekce, ama merak ti je da gi srkneš i izaziva te da gi sasma isrkćeš!

Svi proroci su koristili lom-logiku.

Nađite mi neki proročki spis, napisan falš-ovozemaljskom logikom. Taj film nećete naći.

Međutim, postoji tu jedan simpatičan paradoks...

Uzgred, zaboravih da kažem: zvanična falš-logika je, ustvari, logika nauke, politike, logika naše svakodnevne komunikacije, logika obrazovanja, itd...

Dakle, simpatičan paradoks...

Mnogi na duhovnom nivoju misle da koriste najzdraviju zvaničnu falš-logiku, a ustvari - ona im nekako... što bi rekao Platon, dok je pecao ribice na Egejskom moru, ispod palme na obali mora: malo-malo, pa isklizne iz ruku... ili, sa jezika... ili, iz uma...

Simpatični paradoks je što neko zamišlja kako koristi stamenu, čvrstu k´o topčiderska stena logiku, a ona mu se kruni i osipa, i on se strmoglavljuje. Pa se trgne, pa opet dole...

Mudro mu je da svako bude mudar kao ja: neću falš-logiku, hoću lom-logiku, i - mirna Bačka, a kad mu je mirna Bačka, onda mu je usput ravno sve do Banata i Srema. Tamo, do Južne Saksonije.

Neću ništa da komentarišem, ništa da iskrivljujem, ništa da krivotvorim (što mi je bila pravedna duhovna uživancija u poslednjem periodu), samo ću da vas uputim na teze iz poruka sa teme koju sam već citirao, radi šale, sada svratite na nju radi ozbilje. Ko razume - shvatiće u kom grmu leži zec...

Kad rekoh "zec"! Ljudi, opsednut sam prezentacijom vam lom-logike, verujete li vi da sam šumu sasvim zapustio! Ajoj mene, joj! Ne sećam se kad sam poslednji put bio u šumi. Ništa, danas moram - sšupa do tri, šuma od tri!

Čitajte pažljivo, rečenicu po rečenicu, iz teme o stvaranju sveta, osluškujte i vežbajte razlikovanje lom- i falš-logike.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0076 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - ""Ljudi, shvatite ozbiljno moju neozbiljnost!" " - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške