Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip11
Datum kreiranja
 
02-01-2010 00:37:35
Datum poslednje izmene
 
02-01-2010 00:39:08
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2336
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Jiluzije se toliko nakotile...
 

Pozdrav, Pitija!

Kad već spominješ društvo... Povišeni Vaši, zadužen na Nebu za Krckanje iluzija na Zemlji, preko Nebeskog Prleta i Nebeskog Tihija - upućuje nam telegram podrške, povodom osnivanja OOOJ-a, poručuje nam da se mi, ooojovci, čvršće držimo jedni drugih, kao pijan plota, jer tamni kosmički Leptiri mogu uputiti u sledećem periodu talas ignorancije na nas.

A takođe se može desiti da oni, TKL, aktiviraju zglobne klipove u mnoštvu lažnih mesija na Zemlji, kako bi nas sveopštom tarapanom smutili, u skladu sa poznatim principom njihovog delovanja: "Smuti, pa prospi". ("Zgloban" je duhovni termin moje babe Radmile-Mice, ona taj termin koristi sa značenjem - "zloban".)

* * * Olena: "Molim te da me među prvima učlaniš u OOOJ..u skladu sa izjavom tvoje babe..bit će to zgloban odgovor svima koji ne žele da se ja produhovim,a tamo kako bi moja baba rekla ..tako fino mirliše (miriše) ..u raju ti nema smradova,oni ti samo tu kuvaju juvu(juhu-supu) i dok se ti snađeš i ti si u juvi..To je bio 1. stupanj na mojoj duhovnoj stazi..."

* * *

Opet sam malo pročavrljao sa Nebo-Tihim i Nebo-Prletom... Naime, dovršio sam zidanje, sledeće nedelje dižem dar na šupu... A čim sam ja kod šupe - eto i njih dvojice, da mi prave društvo.

Ponekad mi i povisimo tonove jedni na druge... Prošle nedelje, dok smo tako malo jače zadiskutovali, komšija, koji je sedeo na terasi i vadio semenke iz paprike, za ajvar, u jednom trenutku me upita:

- Komšo, s kim se to svađaš?

Objasnim mu ja.

- Ne vidim nikoga pored tebe, ali... svejedno, nemoj da vičeš toliko na ljude.

Dakle, večeras smo malo čavrljali o nekim procenama Povišenog Vašija, o trenutnoj du´ovnoj situaciji na Zemlji i posebno kod Srba, kao prvog svesnog naroda u Sunčevom sistemu, koji je postao svestan toga da je prvi svesni narod u Sunčevom sistemu...

Povišeni Vaši kaže da se jiluzija toliko nakotila - da njih, Bića Hijerarhije Svetlosti, podilaze Uzvišeni Žmarci, kada malo ošacuju jiluzije, posebno kod nas, prvosvesnih Srba. "Da mi nije mojih ooojovaca", uzdahnuo je Povišeni Vaši, "ne znam kako bismo otrebili Zemlju!"

Objasnio je da tu ima toliko da se krckaju jiluzije, da ćemo polomiti na stotine du´ovnih krckalica.

Za sada nam je prvotni prioritet da krckamo jiluzije...

Posle toga dolazi faza u kojoj moramo da zavrnemo rukave i da zasučemo brkove, ko ih ima (ili bilo šta drugo pogodno, umesto brkova)... I da krenemo da gradimo...

Jer je pravi kosmički mućak teza koju su Kosmički leptiri plasirali preko svojih fanova: da se čovek može du´ovno razvijati, da mu se svest može razvijati, a da nije sasvim iz svesti otresao jiluzije, kao neko smeđe pseto buve.

* * *

Olena: "Plavi, danas sam skroz proLOMpala!"

Olena, samo ´ladno upotrebiš lom-logiku, i sve ti se objasni: što je levo, to je i desno, što je bitno, to je i nebitno, što je pametno, to je i glupo, što je ozbiljno, to je i neozbiljno.

To što u ovim gustim vremenima prolompaš (alal ti boja za kosu, koliko vidim - "blondina", za novi duhovni termin!) - znak je kosmičke normalnosti, kao što je znak kosmičke nenormalnosti kada imaš uživanciju u vožnji motorima sa društvom, uživaniciju u slatkom jagnjećem pečenju, koje se lepi za prste, u pićencu posle tog jagnjenceta, u duhovnim diskusijama posle pićenca i janjenca, u etno-prirodnoj kafanici... "Znak kosmičke nenormalnosti" - čitaj kao: "znak žalosne natopljenosti jiluzijama". Do prave jiluzo-anestezije.

Dakle, kad prolompaš - budi srećna što si u gustim vremenima kosmički normalna.

* * *

Ne možemo mi udahnuti vedrinu nekome ko u duši nema podešene odgovarajuće prijemnike za frekvenciju te vedrine. Reči su u svemu tome nebitne: možemo mi da lupamo bilo šta, ne iniciraju neke reči kostreš-reagovanje (reagovanje sa nakostrešenošću), nego to kostreš-reagovanje čuči u nekome, traži da se probije na svetlost dana, i onda, kad mu javi odgovarajući okidač, ono - paf!

* * *

Kamilica: "Mene brine taj novi virus Nivojnosti. Ko li nam ga posla? S koje je planete? Iz čije epruvete?"

Ma... Kamilice, izlazili smo mi na kraj i sa gorim dinosaurusima od ovih virusa!

Niko drugi do Kosmički leptiri! Prepoznajem im stil! Kad ga oni nekoj osobi, tog virusa, njoj se nivojnos´ toliko digne, da se sva nakostreši!

I ti samo možeš u čudu da gledaš: maločas osobi friz ok, odjednom se čuperci digli u nebo. Zar je malo takvih i vanforumskih situacija?! U Oleninoj troli prema Miljakovcu, u megamarketu, iza svakog ćoška... vrvi od leptirski nakostrešenog naroda...!

Kad ja to vidim, samo dođem kući, popijem čaj od kamilice, sa medom, koliko da je zasladim malo, uzdahnem i šapnem sebi: "Nikad briga - nikad stres, pijte samo čaj od kamilice sa medom!"

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0093 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Jiluzije se toliko nakotile..." - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške