Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip12
Datum kreiranja
 
02-01-2010 03:06:44
Datum poslednje izmene
 
02-01-2010 03:10:27
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2587
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Treba da se planetarno dezindoktriniramo
 

Rale: "Напустила те лом логика Лепа је лом-логика али и она друга тражи простор. И она би у шупу"

Rale, što bi rekao Meher Baba: "Nismo mi sisali vesla na vrhu eukaliptusa!" Imamo mi njuha za rasne šale, i njuha za kostreš-psihološko stanje.

A ja sam već i rekao da mi ne možemo, sve dok smo u presovanom falš-svetu, dosledno da primenjujemo lom-logiku.

Uz to - treba da imamo i prave osobe uza se... Ne možeš falšu koji se, kao što se kaže u Južnom Banatu - uskopistio, da krckaš logiku, pa da si još toliki, a ja ne znam koliki si, nemoj da se ljutiš!

* * *

Rale: " Па и да смо сисали весла нисмо чамац прогутали, Јел!?"

* * *

Dignem ja neko društvo, krenemo motorolama... Vožnja motorolom, 200-300 na sat, otvara grlenu čakru, nema da omane, o tome pis´o i neki od oni´ indijski´ baba.

Pootvaramo mi grlene čakre, i stignemo u etno-selo "Gustovina", poznato ono po prasetini koja se sprema u vidu zdrave hrane. Miss´im... nešto urade prasetu pre nego ga ture na ražanj, te ono postane zdrava hrana. A poče´o sam sa tim društvanecetom da pazim na hranu, nema... brajko, bliži se 2012, moramo malo da mu ga damo i po zdravoj hrani.

I krene onda žvaka, ´vam´te-´nam´te, karma, reinkarnacija, čakre, Rtanj kao centar Galaksije, i tako te duhovne fore... Svako naruči po turu, a kako koja tura - sve nam duhovne... ono opservacije oštrije.

U pauzi... dok smo malo zaćutali, a neki otišli do tualete... čujem neke seljankose, za trećim stolom, i oni rastežu neku duhovnu žvaku, šatro - duhovi, pomeranje stvari po kući, energija, i tako to...

Mis´im se: ´e´ote, pa ovo, bre, cela Srbija se dala u neka duhovna nagvaždanja...! Da mi je samo da znam - je l´ to ide na dobro, ili nam se nešto ne piše baš...! http://www.objave.com/phpBB2/viewtopic.php?p=55040&highlight=#55040

* * *

Sale: " Tema ovog posta : CRNO ISPOD NOKTIJU I DUHOVNO UZDIZANJE

Naime dragi blu rej ne drzis vise monopol na molovanje farbanje stucovanje i ostale duhovne poslove. ovog leta sam cesce svracao do kantri hausa, mada nisam slusao kantri mjuz, da bi se sladio u neprskanom vocu i pesmi ptica. Nocu jedne danju druge, milina. Jes dok nisam primetio pukotine u raju odnosno na simsu i zidu ispod prozora. A tek stolarija, UV zraci i ozonske rupice vrlo vredno rade da sve sto im je na putu pretvore u prah. Posle prve panike ja ti se saberem i cekic, sekiru i ostalo u ruke pozajmim lepak za plocice i pesak od komsiluka, na kompenzaciju uzmem hemiju, povedem prijatelj Peru. I udri muski II deo, da pre kisa Mostarskih a i ovih nasih zastitim zedno raspuklo drvo, bolje da pije sadolin no vodu.

Duhovnost : tehnikom povecane paznje primetim da su mi ruke crne od tamne boje kao da sam nesto prcko ispod stare dizel lokomotive. A tek nokti, volio bih videti neki vanish za te stvari, srecom povecana paznja pade i na lepe i kao nove salone prozora i ostalo. Buknu neka vatra ljubavi u mojim grudima, sve lose misli nestadose ( ´ebes crno ispod nokta ima i ono neki smisao) osta samo neki mir i ljubav

Bice da je to osecaj koji je imao bog dok je stvarao svet, ne znam."

* * *

Salce, mori, stukni malko, samo jas imam autorsko pravo na ovuj lomljivu logiku. Ima da mi pitujiš, za iznajmljivanje. Ni kod babu nema... prazni lončići, neg´ i´ ona napuni so nešto... Tako i za autorsko pravo, red je da se ljudi čašćav´u...

* * *

Ustvari, da ne čuju forumske crne ptice kljuckalice: svaka čast!

* * *

Jedne noći, kad sam shvatio da nisam postao od majmuna... te noći moj svet se srušio.

Da mi Sveti Duh lično nije saopštio u snu da sam stvoren od ničega, upisao bih po očevoj želji Rudarsko-geološki fakultet i napravio karijeru duboko pod zemljom.

Tako je sinoć, umesto pitekantropusa, moj predak postalo ništavilo. Osećao sam to na svojoj koži.

Lagano sam sticao samosvest. "U redu, računao sam, ne postojim. Tu se ništa ne može učiniti. Ne vredi jadikovati."

U početku sam imao duge razgovore sa ocem. Nimalo mu se nije svidela moja odluka da ne postojim. Ruku na srce, otac nije bilo loš čovek, možda malo više slavoljubiv...

- Šta hoćeš zapravo? - pitao me je. - Hoću da se dezindoktriniram. - Objasni. - Vidiš, mi smo indoktirnirani. Indoktrinirani smo da smo ljudi, da smo postali od majmuna, da postojimo, da nešto znamo, da smo dobri, da ćemo biti srećni. Ti si indoktriniran da si moj otac, ja sam indoktriniran da sam tvoj sin. Obojica smo indoktrinirani da se Zemlja okreće oko Sunca, da je glavni grad Rumunije Bukurešt, da je temperatura ključanja vode 100 stepeni C.

Otac se uhvati za glavu. Tim gestom je hteo da izazove sažaljenje. Ali nije uspeo. Bilo mi ga je žao s jedne strane: bio je indoktriniran da hvatanjem za glavu izaziva sažaljenje.

Onoga dana kada sam za ručkom objavio porodici svoju odluku da se ponovo rodim, odlučili su da me zatvore u ludnicu.

Ignorisao sam oca. - Mislio sam da ti ne postojiš, da nisi ništa! - uzviknu otac pakosno. - Mora se početi od nule - rekoh. - Ti ćeš početi od ludnice Ako ne budeš hteo da ideš na pregled, prijaviću te, i bićeš sproveden.

Naravno, zidovi su od reči do reči preneli naš ragovor u nadležna mesta, i policija, vatrogasci, civilna zaštita, komunalne službe behu spremni da priteknu u pomoć ocu, kao što bi i on pritekao u pomoć njima. Čudesna je solidarnost očeva. I zato, da ne bih stvarao gužvu, rekoh da ću na pregled otići sam. I učinio sam tako.

Tek psihijatar i ludak čine zajedno ludilo. Kao što muž i žena čine brak. Za glupost je potrebno najmanje dvoje. Ne ide drugačije.

(Naknadna napomena: u pitanju su odlomci iz romana Svetislava Basare - "Napuklo ogledalo").

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0064 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Treba da se planetarno dezindoktriniramo" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške