Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dkhip15
Datum kreiranja
 
03-01-2010 12:56:14
Datum poslednje izmene
 
03-01-2010 12:58:18
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2486
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
U mom duhovnitom razboju - šupa izbija u prvi plan
 

Rale: "Evo da te izvestim o neverovatnom uspehu koji si postigao. Evo jedan golub-kratkočitač je pročitao tvoje postove, Pun pogodak Plavi"

"U pošljednje vrijeme nad zemljom Svrbijom cijeniće se više nego ikada golubi kratkočitači. I tražiće ih narod posvuda po gorama i livadama cvetnim, kuda će oni lutati i cvijeće šareno mirisati. Jer će cijenjeno biti kratko čitanje, kao suvo zlato u letnji dan do podne, dok kiša rominja. A dugočitači postaće dosadni i sebi i oblacima bijelim na nebu, i vapiće da im se poruke skrate, ali im pomoći neće biti...!" (Izvod iz nepoznatog proročanstva)

* * * Solare: "I ja sam htela nešto slično reći... Bravo,Plavi!!!!"

I viđeće mlogi plavog slona, od hiljadu tona, kako leprša nad Zemunom, na pohabanom ćilimčetu, i radiće on solarnu jogu u kasne večernje sate, ali narod neće hajati za to, i zato će zlo isparavati iz duša ljudi, kao smolasta smesa koja se cedi iz debla eukaliptusa, dok nimfe mirno šestare iznad njega.

* * *

Hmmm...!

Evo... kad nisam u transu - i ja se pitam, poput Starcy, šta mi bi..?!

Nekako sam mnogo nepredvidljiv, trudim se da se predvidim, ali mi se ne da...

* * *

Kamilica: "Smislili Japanci predviđivač budućnosti. Samo klikneš jedno dugme i on ti odmah kaže šta će s tobom da se desi naredne sekunde. Ima na Amazonu, 269 dolara."

* * *

Opet u mom duhovnitom razboju - šupa izbija u prvi plan. Nisam se tome nadao, a verovatno ni većina onih koji ne čitaju moje tekstove.

Ali, ima čudnih puteva kojima se slobodno hodi, pa tako i ja imam svoj duhovniti put. Otkad sam shvatio da ima potencijalnih čudnih puteva - počeo sam ozbiljnije da shvatam svoju trajno obnovljivu šupu. Nije baš sasvim završena, manjkaju mi molersko-fasaderski radovi... Počela ova sezona sa kišama, zatekla me sezona u stanu, jer je ovde kod mene lepše biti u stanu, dok kiša pada, nego biti napolju, ako već možeš biti u stanu. To mi je prosto jedan od poslednjih duhovnih uvida...

A... kada je u pitanju kiša... neka ne misli neko da je to slučajno! Kao što reče prorok Danilo u Šestoj poslnici apostola Pavla Sumercima: "Ko zna - zna, a ko ne zna - ne zna, ali može da sazna, ako hoće i ako mu se pruže uslovi za učenje!" Iz čega možemo zaključiti: ne pada ova kiša slučajno! Shvatite me ozbiljno, kao što reče naš brat Istina. Ima veze kiša koja pada na krov moje svete šupe - sa događajima na nebu iznad Srbije...!

* * *

Dakle, na svom duhovnitom putu, kojim hodam uvek kada idem pešice, odem danas ja do svoje svetlaste šupe, da obnovim emocionalno-duhovniti kontakt sa njom. Jer, Entoni Sparks smatra da je važna emocionalna inteligencija za naše kretanje kroz život, pa sam zato bio i izašao malo na vazduh...

A... preko puta šupe - kuća mog komšije Milovana Stajlininog. On se, doduše, u ovoj inkarnaciji slabije bavi duhovnošću, uglavnom tovi jednu svinju, ima tovne piliće, sedi i čeka prevremenu penziju. U ovoj inkarnaciji slabije, ali mi se čini da je on u četvrtoj inkarnaciji unazad bio mnogo duhovniji.

On je značajan u svom duhovnom razvoju u tom smislu što njegova terasa otvorenog tipa gleda u moju šupu zatvorenog tipa.

* * *

Dakle, to je potok pored kojeg prolazi moj komšija Milovan Stajlinin, kada ide u svoju njivu u ritu. A ja često boravim u tom ritu, ima tamo šumaraka, odem začas biciklom... Naravno, po normalnom vremenu... Pa sam morao nedavno i gumu na tom biciklu da zakrpim, pri čemu sam konstatovao nešto neobično: krpljenje gume na biciklu košta koliko i krpljenje gume na autu - 100 dinara.

E, pa kad me je Milovan video pored šupe, pozove me na kafu. Sednemo, ja ovde, on tamo... gledamo zajedno, intrigantsko-duhovnitim pogledom u šupu, i svako se u sebi nešto pita. Ne znam ja šta se on u sebi pita, ne zna on šta se ja u sebi pitam, a ne znam ni ja sam šta se u sebi pitam... A kiša - pada li, pada...

U neko doba, ja se prenem: "Ne javljaju mi se nešto u poslednje vreme Nebeski Prle i nebeski Tihi!"

Tek će Milovan: "I meni se nešto slabije javlja pokojni Sanda Ucin! Šta ćeš, možda ljudi gore nešto prčkaju... Treba da ih razumeš!"

"Razumem ih ja, Milovane, ali - nedostaju mi... Shvataš, kad su me posećivali, osećao sam da sam bliži sebi, a i drugima... Ovako, ovi oblaci se nadvili nad nama... A, gledaj, i ona šljiva pored šupe počela da se suši...! Ostarela nam šljiva ranka, šljiva ranka, kruška karamanka!"

"Moraš da je posečeš!"

Šljiva koja je počela da se suši... ne znam šta to znači...

* * *

Petar iz Podgorice: "Konačno...

E sad razmisli o pisanju knjige..."

* * *

Bilo je to ovako, Petre...

Vraćao se ja iz grada, parkirao "peglicu" pored višnje, ispred garaže... Nailazi komšinica Rajička, koja je po zanimanju zrela i životom prezadovoljna penzonerka prekoputa mog stana... Pošla ona za drva, a pita me: odakle idem. Pazi tu postmodernističku foru: pošla za drva, a pita odakle ja idem! U redu da je pitala koliko je sati, jer sam imao mobilni kod sebe, tako da sam mogao da joj odgovorim kao iz topa koliko je sati...

Uuu, kako me zatekla tim pitanjem... Zanemeo sam, jer sam shvatio da život piše DUHOVNITE romane. Samo nam treba NOVA PRCEPCIJA, da te romane u životu upecamo i da ih teleportavamo na "Objave".

I, kao što rekoh, Petre, ja u svemu ovome uopšte ne znam da li se ova kišurina stuštila i nad Crnom Gorom... mislim, nemoj da se ljutiš, stvarno ne znam...! Pa... nemam ja viđenje moćno k´o kalemegdanski teleskop!

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0070 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "U mom duhovnitom razboju - šupa izbija u prvi plan" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške