Duhovne spoznaje - Poglavlje 3.
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Ds03
Datum kreiranja
 
28-12-2009 00:16:21
Datum poslednje izmene
 
30-09-2021 11:41:37
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
3519
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Hronična opuštenost i otvaranje
 

11) Sve to je vrlo jasan i jednostavan put, koji može svako da isproba i da se uveri u sve faze koje se ovde opisuju.

Osmotrimo šta dominira u našem životu, šta predstavlja tzv. kritičnu masu vremena (ili više od 50% vremena).

Podrazumeva se da većina nas ima "zadatih" osam sati vremena, koji su posvećeni profesiji.

Kako su nam ispunjeni onih preostalih osam sati, plus ona dva dana vikenda?

Raznim poslovima i aktivnostima, raznim "zanimacijama", od televizije i interneta do sedenja u društvu i vođenja manje-više ispraznih razgovora? Ili raznim, već spomenutim vidovima opuštanja?

ČIME JE ISPUNJENA KRITIČNA MASA NAŠEG VREMENA? smrtovnice

Ako je više od 50% našeg vremena ispunjeno raznim vidovima opuštanja, raznim vidovima uranjanja u našu unutrašnjost - onda smo u zoni hronične opuštenosti.

U zoni hronične opuštenosti - velika je verovatnoća da otvorimo kapije svoje podsvesti i da teške energije iz nje počnu da izlaze u svest. To je zona TAMNE NOĆI DUŠE. To je "kurs" ubrzane razgradnje teških energija iz podsvesti. To je zona teškog, ali jedino pouzdanog duhovnog razvoja. Sve ostalo su lagodne i zanimljive duhovne priče i duhovne tehnike. Koje, naravno, imaju svoju vrednost i efekte, ali ne kao u prethodnom slučaju. Šteta da se ne iskoriste potencijali vanrednih kosmičko-planetarnih okolnosti, potencijali ubrzanog duhovnog rasta.

* * *

12) Prethodni put za otključavanje kapija podsvesti nam je i ovozemaljski poznat, koriste ga i psihijatri i psihoterapeuti. Da bi pomogli pacijentu da uđe u sadržaje svoje podsvesti, navode ga na duboko opuštanje, u ležećem položaju, u krajnjem slučaju koriste se hipnozom.

U običnim vremenima, u vremenima bez povišenih vibracija Zemlje, nečiji ulazak u zonu hronične opuštenosti (više od 50% vremena, u toku cele nedelje, dakle, u toku više dana, zbirno) - možda bi značio ulazak u zonu hroničnog osećaja ravnoteže, unutrašnjeg zadovoljstva, lagodnosti, itd.

U ovim vremenima sa povišenim vibracijama Zemlje, kao što je objašnjeno, ulazak u zonu hronične opuštenosti, naprotiv, nije nimalo lagodan (tj. jeste u jednoj početnoj fazi, dok se ne uđe u pravu zonu duboke opuštenosti), znači otvaranja kapija podsvesti, pri čemu iz nje u svest "pokuljaju" teške energije...

Kada nakon perioda (koji može trajati mesecima i mesecima, zavisi od samog pojedinca) trpljenja izlivanja teških energija iz podsvesti, dospemo u takvo isto stanje ravnoteže, unutrašnjeg zadovoljstva, sreće, itd, a pod uslovom da nismo izašli iz zone hronične opuštenosti - BIĆE TO JASAN ZNAK DA SMO RAZGRADILI SVU ILI SKORO SVU TEŠKU ENERGIJU KOJU NOSIMO U PODSVESTI.

Naravno, biće tu svakako i mnogih drugih lepih manifestacija unutrašnje očišćenosti i dostignutog višeg nivoa svesti.

* * *

13) Kao što se i naglašava u Učenju BHS: nema prečica i nema lagodnog puta u pravom duhovnom razvoju.

Duhovna učenja koja preporučuju koncentrisanost na sreću, uživanje u životu, radovanje, itd. - preporučuju bežanje od sebe samog. Preporučuju pirovanje na vulkanskoj planini, na kojoj erupcija može svakog časa proraditi.

Nema čoveka na Zemlji koji je bez teških energija u podsvesti (osim ako već nije prošao kroz očišćujući proces patnje). Čak su i inkarnirana Visoka Bića Svetlosti imala te enrgije, jer bez njih ne bi mogla da se inkarniraju, te energije su kamen koji se uzme, da bi se potonulo u rađanje na Zemlji, da bi se potonulo u gustinu fizičkog sveta.

Sve ovo ne znači da svako treba da beži od osećaja sreće i radovanja životu, onda kada se oni spontano pojave, da treba "veštački" da traži patnju i da "lepi" svoju pažnju za nju.

NE! Znači da svako treba da uđe u zonu hronične opuštenosti. I da računa na to da pritom ulazi i u zonu velikih muka, kao što se u hrišćanstvu kaže - velikih iskušenja. Da mora da bude rešen da izdrži sva ta iskušenja, da ima u vidu da je to unutrašnji tunel kroz koji mora proći, da bi mu iznutra svanulo u pravom smislu.

* * *

14) Interakcija nas kali i razvija.

Drugi mogu provocirati zapise iz podsvesti, da izbiju u svest.

Zanimljiva ilustracija: u kolektivu u kojem su svi uglavnom smireni: povodom tzv. "projekta ´zone nenasilja´", pokrenula se lavina svađa, bez ikakvih racionanih pobuda.

Ako nas drugi maltretiraju... Možda je najmudriji stav iz Učenja BHS: izdržati, koliko se može, i na način koji je nama svojstven. Jer nam time drugi vraćaju karmičku situaciju u kojoj smo mi njima činili veće zlo (nepravdu, nasilje, osudu...). Tako se kaže u duhovnoj teoriji. Mi ne možemo iz naše perspektive da vidimo da li se zaista radi o tome. Mada... ta ideja ima neku svoju logiku, koju valja dozvoliti kao moguću.

Treba imati u vidu da su sve situacije mnogo komplikovanije, nego kad ih ovako pri pisanju raščlanjujemo. "Na način koji je nama svojstven"... Izdržati - u smislu priznavanja potčinjenosti? Ili uz predočavanje, onome ko je, na primer, nepravedan prema nama, duhovne superiornosti sa kojom želimo da izdržimo, do određene granice... Dalje, svaka takva situacija može biti obostrano korisna interakcija... Kao što je neko primetio na forumu, a i ja iz svog života to mogu da potvrdim: često se dešava da iz nekih svađa proizađu odnosi na jednom višem nivou.

* * *

15) Postoji još jedna dimenzija uloge drugih u našoj "crnoj noći duše".

Opet da pođem od teorije, Učenja BHS: onda kada krene proces ubrzane prerade karme, na Putu posvećenja, proces aktiviranja teških podsvesnih zapisa, ti zapisi prosto magnetski privlače loše okolnosti i "loše" (ili i zaista loše) ljude u naš život.

Zato sam govorio o unutrašnjim (koje se same od sebe aktiviraju, nezavisno od drugih) i spoljašnjim (delovanje drugih, delovanje lošeg sklopa događaja) mukama.

Tu teoriju bih mogao da potvrdim na ličnom iskustvu: kako se, sa ulaskom u zonu ubrzane prerade karme, same od sebe sklapaju loše okolnosti, kako počne osećaj urušavanja života.

Naveo bih primer jednog od najpoznatijih savremenih "kanala", žene koja je primala objave Uzvišenih Vladika iz Velikog Belog Bratstva, Tatjane Mikušine.

U višemesečnom procesu, takoreći odjednom, bez ikakvih razloga, sve joj je krenulo nizbrdo: izgubila je posao, zapala u usamljenost u kojoj joj se niko od brojnih prijatelja, nije ni javljao, a kamoli da su je obilazili, čak ni roditelji, krenuli su brojni uznemiravajući zdravstveni problemi... Ona je zdravstvene probleme objašnjavala upravo naglim izlivanjem negativne energije, što je telo teško moglo da podnosi...

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0031 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Hronična opuštenost i otvaranje " - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške