Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dv001
Datum kreiranja
 
22-01-2009 01:17:20
Datum poslednje izmene
 
22-01-2009 02:43:10
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2997
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Uvod
 

1) Da i uvod bude u stilu same knjige...

2) A stil knjige je: kratko, jezgrovito iskazivanje ideja, najčešće kroz jednu-dve rečenice, ponekad kroz vrlo sažet opis situacije.

3) „Duhovni vodič za Radnika Svetlosti“ se zasniva na Učenju Bića Hijerarhije Svetlosti, odnosno na knjizi „Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti“.

4) Ova knjiga se može čitati kao prva, kao uvod u „Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti“, a može se čitati i paralelno sa njom (ili nezavisno od nje, a može se uopšte i ne čitati).

5) „Duhovni vodič za Radnika Svetlosti“ je nastao iz potrebe da se Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti predstavi pojednostavljeno i sažeto, kao zanimljivija i lakša literatura nove duhovnosti.

6) Takođe, „Duhovni vodič za Radnika Svetlosti“ je i vodič kroz svakodnevni život i situacije u njemu. Praktično, tamo, gde se u knjizi „Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti“ prestaje sa slojem „Život oko nas – osvetljen Učenjem“, započinje knjiga „Duhovni vodič za Radnika Svetlosti“.

7) „Duhovni vodič za Radnika Svetlosti“ nije formalno sasvim originalan, jer donekle ponavlja formu „Priručnika za ratnika svetlosti“, Paola Koelja (pomalo i „Znakova pored puta“, Ive Andrića).

8) Sadržajno, nema dodirnih tačaka, odnosno – ima ih onoliko koliko ima dodirnih tačaka između Učenja Bića Hijerarhije Svetlosti i bilo kojeg drugog duhovnog ili religioznog učenja.

9) Pošto se radi o jezgrovitosti u izražavanju, „znakovi pored Puta duhovnosti“ u „Duhovnom vodiču za Radnika Svetlosti“ više podstiču na razmišljanje nego što daju potpune i jasne odgovore.

10) A potpunije i jasnije odgovore na pitanja iz „znakova pored Puta“ iz „Duhovnog vodiča za Radnika Svetlosti“ – treba potražiti u knjizi „Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti“.

11) Nazivi poglavlja ne označavaju pravo tematsko jedinstvo sadržaja poglavlja, već njegovcu „udarnu“ ideju.

12) Spiralne varijacije na istu temu, kao što su prisutne u "Učenju Bića Hijerarhije Svetlosti", prisutne su i u "Duhovnom vodiču za Radnika Svbetlosti", kao vid "obnavljanja gradiva" i osvetljavanja teme iz različitih uglova.

13) Dixi...!

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0083 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Uvod" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške