Duhovni vodič za Radnika Svetlosti - Poglavlje 5)
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
Dv006
Datum kreiranja
 
23-01-2009 21:52:32
Datum poslednje izmene
 
23-01-2009 21:55:25
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2940
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Herojstvo nekadašnjeg Ratnika Svetlosti u današnjem Radniku Svetlosti
 

41) Najpre je sve oko Radnika Svetlosti izgubilo svoju vrednost i smisao, a onda je, osvetljujući Svetlošću Više realnosti iz svoje svesti – svemu počeo da daje novu vrednost i smisao.

43) Dok je bio koncentrisan na svet iluzija, dok je svoje interese video u svetu iluzija: što je više zarađivao – više je trošio, što se više trudio da sređuje – više se remetilo i propadalo, što je više stvari dovodio u red – više se stvarao nered, što se više brinuo zbog kvarova i malera – više su mu se dešavali... I nikad mira ni predaha! Otkako je počeo da se koncentriše na Više svetove, otkako je svoje interese počeo da sagledava u Višim svetovima – odahnuo je, sve prethodno mu je postalo igra koja ga ne uznemirava iznutra.

44) Sve dok se ne razgrade najteže, najgušće tamne energije u Radniku Svetlosti – on muke, patnju, nevolje... ne može doživljavati kao iluzije.

45) Što se više penje strmim stazama Duha - to Radnik Svetlosti mora da trpi sve jače i jače udare munja sila iluzije ( one tako brane svoj svet), jer najjače munje pogađaju najviše tačke. Sve dok ne zađe iznad oblaka, gde nema munja, već postoje harmonija, sreća i blaženstvo.

46) Radnik Svetlosti je voleo da pažnju usmerava ka prijatnim (Božanskim) sadržajima: prirodi, prijatnoj muzici, prijatnim slikama, prijatnim vizijama, itd. Naravno, kada su u preobražajnom procesu naglo izbijale tamne energije iz njegove podsvesti - one su mu sve to zamagljivale. Ali ga to nije nikada pokolebalo da uporno pokušava da uvek kad može - pažnju usmerava ka prijatnim sadržajima.

47) Pošto 90% informacija na Zemlji predstavljaju, sa stanovišta Viših svetova, informacioni šljam, škole današnjice liče na srednjevekovna mučilišta u kojima su mučitelji ljudima u ležećem položaju vezivali celo telo, ruke i noge, u usta im ubacivali veliki levak - i u njega sipali vodu. Sipali, i sipali, i sipali...!

48) Radnik Svetlosti je na početku svog duhovnog puta, a po receptima svog duhovnog učenja, morao češće u toku dana da ode u samovanje, u tišinu, u mir, u prirodu - da bi lečio svoju svest obolelu od televizije, od novina, od radija, od ćaskanja...

49) Dok ljude oduševljavanja i maštanja o visinama u njihovoj karijeri, o finansijskim visinama, o "visinskim" zabavama i provodima, itd. - ostavljaju ukopanima u njihovim životnim pozicijama, dotle kod Radnika Svetlosti, početnika, samo maštanje i oduševljavanje visinama Duha - neprimetno, ali sigurno već pokreće važne procese u njegovoj svesti.

50) Herojstvo nekadašnjeg Ratnika Svetlosti u današnjem Radniku Svetlosti je sposobnost da istrajava sa svojom verom u svetlosne ishode i sa svojim delima koja imaju božanske motive - čak i u teškim vremenima kada je svaki svetlosni poduhvat naizled bez smisla, efekta i cilja.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0027 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Herojstvo nekadašnjeg Ratnika Svetlosti u današnjem Radniku Svetlosti " - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške