Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti - I - Poglavlje 7)
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
UBHS009
Datum kreiranja
 
17-01-2009 15:29:02
Datum poslednje izmene
 
17-01-2009 15:38:47
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2637
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Ka Višim svetovima - kroz naše srce
 

7. poruka-lekcija

Osetimo približavanje kosmičke mogućnosti o kojoj su govorili proroci poslednjih nekoliko hiljada godina!

Osetimo približavanje vremena neposrednog opštenja, kada naša čula više neće ograničavati prijem Božanske Realnosti! Osetimo približavanje vremena prelaza na novi nivo svesti, na suptilniji nivo!

Prestanimo da mislimo, ulovljeni u zamku naše ograničene svesti, u koju smo izabrali da uđemo – DA SMO MI GOSPODARI SVOJE SUDBINE, SVOJE PLANETE!

Nećemo zaći van ovog sveta koji nam je ograničen okvirima naše planete – tako što ćemo graditi sve novije i novije, savršenije letilice i sve moćnije teleskope!

Ne, pogledajmo: sva dostignuća daljih svetova i beskonačnosti, o kojima su najavljivali proroci prošlosti – LEŽI U NAŠOJ UNUTRAŠNJOSTI!

Setimo se: mi smo stvoreni po liku i podobiju Božijemu i, sledstveno tome, nema ničeg nemogućeg za nas u našem stvaralaštvu!

Stvarajmo, gradimo, stremimo, tražimo i obraćajmo se!

Tražimo, ne u spoljašnjem svetu koji nas okružuje, tražimo u svojoj untrašnjoj tišini, u dubini svog srca! Slušajmo svoje srce, jer nikada se nije prekidala ta najčvršća veza u svetu, veza između našfg bića i našeg Oca, Boga!

Setimo se, Bog nam je dao mogućnost da samouvereno isprobamo i ispitujemo sami sebe, Bog nam nije smetao, radili smo šta smo hteli sa svojim telima i sa svojim svetom!

Shvatimo: došli smo do granice, završilo se vreme, koje nam je bilo dato za eksperimentisanje!

Shvatimo: vreme je da se vratimo kući, Ocu!

Kao deca, koja se susretnu sa nekom poteškoćom, traže pomoć od svojih roditelja – baš tako se sada i mi obratimo za pomoć svom Ocu na Nebesima, jer smo se suviše uzdali u čvrstinu svojih mišića, u nestabilnu iluziju, koristeći se Očevom energijom, utonuli smo u iluziju i počeli da venemo u njoj!

Opredelimo se u svojoj svesti za izlazak iz iluzija i za povratak Bogu, shvatimo, jer to je za nas sada veoma važno, da se završilo vreme umnožavanja iluzija, da nastupa vreme svrgavanja iluzija, da će to trajati dugo, po zemaljskim merilima – milione godina!

Ali: opredelimo se da uđemo u taj proces, jer taj proces je već počeo, želeli mi to ili ne, iluzija se mora svrgnuti, svest mora biti izmenjena, ko se bude suprotstavljao evoluciji i Zakonu – osuđuje sebe na gubljenje individualnosti, na „prepravku“ u „kosmičkoj peći“!

Čujmo Očev zov, On se obraća svim svojim sinovima i kćerima, On voli sve nas, nezavisno od toga da li smo radili nepravilno u ovom ili u nekom drugom svom životu!

Vratimo se u Očev Dom, probudimo našu svest, naše sećanje na naš Izvor, težimo kontaktima sa finijim svetovima u svom srcu, počnimo da upoznajemo drugu realnost, i ONA ĆE DOĆI U NAŠU SVEST, NAŠA SVEST ĆE SE PROŠIRITI I BIĆEMO SPOSOBNI DA SVE VIŠE I VIŠE PRIMAMO I SHVATAMO FINIJE SVETOVE!

Neka spadne zavesa sa naših očiju, uvidimo Anđele i elementale, uvidimo Carstvo Božije oko nas, to Carstvo koje smo težili da dostignemo u ovom fizičkom svetu – doći će nam, U MERI U KOJOJ SE U SVOJOJ SVESTI ODVAJAMO OD OVOG FIZIČKOG SVETA!

7. poruka-lekcija: ODLUKE-REŠENOSTI

1) Želim da uđem u proces izlaska iz sveta iluzija i povratka Bogu!

2) Želim da u svom srcu težim kontaktima sa finijim svetovima, želim da proširim svoju svest i da u nju sve više i više primam i shvatam finije svetove!

* * *

Život oko nas – osvetljen Učenjem (1)

Ljubaznost prodavaca...

Božanska je ideja o ljubaznosti i susretljivosti prema bližnjemu.

Kod prodavaca je ta Božanska ideja – ZAPRLJANA! Kao što smo i inače mnoge Božanske ideje na Zemlji zaprljali.

Ljubaznost prodavaca je u funkciji prodaje proizvoda, deo PRODAJNE TAKTIKE. Prodajna taktika je deo taktike sticanja novca, profita. Sticanje novca je deo taktike ega: JA želim da imam dosta para (drugi neka se snalaze, neka budu sposobni kao JA!), JA želim da novcem ispunim sve svoje želje, JA želim da uživam u životu, JA...!

Čak i kod onih koji se prodajom bave zbog „golog preživljavanja“ – ljubaznost kao deo prodajne taktike nije opravdanje.

BUDIMO LJUBAZNI PREMA DRUGIMA OD SRCA! Poželimo da nam novac stigne onoliko koliko nam je to Božanskim planom određeno. Pomislimo i da se nismo slučajno našli u situaciji „golog preživljavanja“, pomislimo da je i to jedan od testova koji nam Bog, sa razlozima koje sada ne shvatamo, upućuje.

Naučimo se da budemo ljubazni ne zato da bismo nešto uspešno prodali, VEĆ ZATO ŠTO JE PRED NAMA JEDAN ČOVEK, JEDNO BOŽJE BIĆE!

* * *

Život oko nas – osvetljen Učenjem (2)

Kakav je uticaj kolektivnog duha ili kolektivne svesti...! U jednoj zajednici, u jednoj državi, na celoj planeti.

Današnja kolektivna svet... Biblijsko klanjanje „zlatnom teletu“. Carstvo novca, zarade, profita. (Tj. novac je zemaljski, materijalni ekvivalent Božanske energije, još dugo ga ne možemo ignorisati. Ali – ovde govorimo o OPSESIJI DANAŠNJEG ČOVEČANSTVA.)

U kolektivnoj svesti – zdravo rezonovanje vezano je za ISPLATIVI RAD. Za rad za koji dobijamo novac.

Rad koji se ne plaća – doživljavamo kao gubljenje vremena i energije. Onaj ko radi bez bar minimalne novčane nadoknade – glupo se oseća. I drugi ga tako doživljavaju.

Što neko ume više da zaradi na nekom poslu – više je cenjen.

Ideja iz Učenja, o Služenju svemu što je Bog stvorio – ideja je o radu za dobrobit svih. Niko ne može da živi bez novca u današnjem vremenu. Dopustimo da novac pristigne onako i onoliko koliko može, koliko nam je „suđeno“. Ali neka nam MOTIV bude rad za dobro svih. Onaj vid rada za dobrobit svih, koji je našoj životnoj poziciji dostupan.

U čovečanstvu koje se klanja „zlatnom teletu“ moramo da slamamo u sebi te otpore. Otpore NEISPLATIVOM angažovanju za dobrobit svih. JER EVOLUCIJA ČOVEČANSTVA IDE TIM PUTEM. Ko se u nju ne bude uključio, nakon dopuštenih kosmičkih rokova – ide na kosmičku „reciklažu“.

Naše slamanje unutrašnjih otpora, naše lično prekomponovanje svesti... Najpre nekoliko nas, pa više nas... Treba da bude začetak promena u kolektivnoj svesti, naše uže zajednice, države, Zemlje.

Setimo se kako taj kolektivni duh može da bude potpuno drugačiji...!

Neki od nas su čuli od starijih, neki čitali nešto o tome...

Posleratno (posle Drugog svetskog rata) vreme kod nas, pa u Rusiji... Kada su, posebno omladinci, obnavljali zemlju, gradili pruge, puteve, mostove... BESPLATNO. KADA JE DOMINIRAO DUH ANGAŽOVANJA ZA ZAJEDNICU! (Druga je priča što je birokratija taj duh zloupotrebila.)

TADA SE RADILO SA ZANOSOM – ZA ZAJEDNICU!

Današnji čovek-profita takvo vreme doživljava kao vreme glupe naivnosti. Ali današnji čovek-profita ne zna da će u budućem vremenu, koje već pomalo počinje, ON BITI SAGLEDAVAN KAO GLUPO NAIVAN, NADMEN I PRIMITIVAN.

JER BUDUĆE VREME, VREME DUHOVNOSTI, ZNAČI SLUŽENJE SVEMU ŠTO JE BOG STVORIO, TO ZNAČI I BESPLATNI RAD ZA SVE!

Jer besplatni rad za dobrobit svih znači OGROMNU NAŠU ZARADU U VIŠIM SFERAMA, OGROMNU ZARADU ZA VIŠE DELOVE NAS SAMIH! E, samo treba verovati i u Više sfere, i u više delove nas samih!

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0030 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Ka Višim svetovima - kroz naše srce" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške