Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti - I - Poglavlje 9)
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
UBHS011
Datum kreiranja
 
19-01-2009 15:28:00
Datum poslednje izmene
 
19-01-2009 15:31:18
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
2674
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
10% Božanske Istine na Zemlji
 

10. poruka-lekcija (SK130305)

Imajmo na umu da sve što postoji u našem svetu – ima dve strane, svaka delatnost može biti upravljena na dobro i na zlo!

Obratimo pažnju na informacije koje primamo iz finijih svetova, jer i taj prijem informacija, kao i svaka druga delatnost u ovom svetu, ima dvojni karakter!

Imajmo u vidu da je Božanska Istina u ovom svetu prisutna tek sa 10 %!

Da bismo razlikovali kvalitet i pouzdanost informacija iz finijih svetova, koje dolaze od različitih izvora, razvijajmo u sebi sposobnost razlikovanja nivoa informacija! Osluškujmo i razlikujmo vibracije koje su sadržane u tim informacijama!

Tražimo tih 10% Istine u svemu što nas okružuje, u svemu što nam dolazi iz različitih izvora informacija (radio, televizija, internet, objave iz finijih svetova)!

Usavršavajmo sopstveni prijemnik informacija, sopstveno čulo za istinu!

Zbog toga, čistimo svoja tela, fizičko, mentalno, emocionalno, eterično!

Obratimo pažnju na svoje kontakte sa ljudima, obratimo pažnju na svoje misli i osećanja! Kontrolišimo se u toku dana! O čemu razmišljamo?! Nalazimo li se u harmoniji?!

Treba da znamo da su svi izbori koje činimo u toku dana – itekako važni!

Nemojmo davati prednost nesavršenim vidovima delatnosti, time nabacujemo na sebe sve veća ograničenja!

Setimo se da svako, običnom čoveku svojstveno, naizgled savršeno bezazleno bavljenje nečim – može da odloži naše kretanje na Putu, na neodređeno vreme!

Obratimo pažnju na to šta radimo u toku dana! Koliko vremena trošimo na gledanje beskonačnih serijala, na prazne razgovore, na opštenje sa takozvanim prijateljima! DA LI JE SVE TO NEOPHODNO ZA NAŠ DUHOVNI RAST?!

Pošto ne možemo trenutno da se oslobodimo naših ustaljenih puteva i navika, činimo to postepeno, dan za danom, korak po korak, oslobađajući se od jedne vezanosti za drugom, krećimo se i krećimo na putu, ne zaustavljajući se i rukovodeći se SAMO UNUTRAŠNJIM STREMLJENJEM, stremljenjem da se vratimo Kući, Bogu!

Setimo se svoje prve Ljubavi, i idimo...!

10. poruka-lekcija: ODLUKE-REŠENOSTI

1) Želim da svoju pažnju usmerim samo ka Božanskoj Istini i da tu Istinu tražim u svemu što me okružuje!

* * *

Život oko nas – osvetljen Učenjem (4)

1) KAKO JE TEŠKA I KOMPLIKOVANA BORBA PROTIV EGA!

2) Što smo veštiji u prepoznavanju manifestacija ega, što veštije izbegavamo njegove zamke, što postojanije izdržavamo njegove napade – to smo dalje odmakli na duhovnom putu.

3) Kao što se kaže u Učenju – naša borba protiv ega biće veoma teška, to je borba na život i smrt. Ego, iluzorni deo nas samih zna da mu predstoji smrt, i lukavo i grčevito se bori. I VRLO VEŠTO UME DA SVE ŠTO NAM SE BOŽANSKO OTKRIJE – ZAČAS IZVITOPERI, IKOMPLIKUJE, DEFORMIŠE, RELATIVIZUJE...

4) Božanski, realni deo nas samih lako može da prepozna Učenje (tj. bilo koje pravo duhovno učenje). Jednostavno ga prepozna, po Duhu, po duhovnom čulu, po unutrašnjem sluhu, nisu mu potrebni dokazi.

5) Pravo duhovno učenje je smrt za ego, jer parvo duhovno učenje je usmereno na ukidanje ega. Zato će ego, ako osoba i dođe u kontakt sa takvim učenjem, sve relativizovati, razviti argumenatciju da se ono ne prihvati: sumnjiv je izvor, učenje je komplikovano, itd. Tamo gde se u dobrom učenju traže praktični koraci (jer svako pravo duhovno učenje usmereno je ka sasvim praktičnim koracima za duhovno preobražavanje) – ego će osobu odvlačiti od prakse, ako je neko i savladao jednu barijeru ega, pa ipak istrajno prati neko dobro duhovno učenje, ego će ulagati napore da sve ostane samo na čitanju ili slušanju...

6) Izgleda da su energije i vibracije koje dolaze na Zemlju – takve, da će vršiti sve veći pritisak na naš nerealni deo. Borba ega i našeg realnog, božanskog dela postajaće sve jača i teža. Nije čudno ako često budemo imali utisak da smo podeljena ili rascepljena ličnost. Pa čas izbije na površinu i nama upravlja jedna (ego, iluzorni deo), čas druga ličnost (realni, božanski deo).

7) SVA KONFUZIJA I NESKLAD U NAMA UPRAVO OD TOGA I POTIČU! Razne poritvurečnosti, nesklad između onoga što govorimo i radimo, itd.

8) Onda kada u nama nadvlada realni, božanski deo, mi govorimo i radimo jedno (iskazujemo težnje ka pravoj duhovnosti, tolerantni smo i ljubazni prema drugima, pokazujemo prijemčivost za prave duhovne tekstove...), onda kada nadvlada ego – govorimo i ispoljavamo nešto suprotno (zapadamo u plitke rasprave i svađe, omakne nam se i da budemo netaktični prema drugima, čak i da ih, ne želeći to, u trenutku uvredimo, ideje iz dobrih duhovnih knjiga nam deluju kao dosadno i komplikovano flizofiranje, itd.).

9) PRAKTIČNO REŠENJE JE VRLO JEDNOSTAVNO, kao što je i sve u pravom duhovnom učenju: OBRATIMO SE MOLITVOM BOGU ILI BILO KOJEM BIĆU HIJERARHIJE SVETLOSTI (odnosno svecu u kojeg verujemo, svom Višem Ja, itd.), da nam pomognu da razlikujemo šta je u nama ispoljavanje ega, a šta realnog, božanskog dela nas samih, i da nam pomognu i upute nas kako da se izborimo sa egom.

10) NARAVNO, AKO JE EGO SUVIŠE JAK, NIKAKO NAM NEĆE DOZVOLITI DA OVAKO NEŠTO URADIMO! On će začas sve iskomplikovati ili relativizovati: ja već umem da razlikujem ispoljavanja ega, ili: ja sam već suzbio ego, ili: ego mi je još uvek potreban, neću da se borim protiv njega, ili: glupo je da se čitaju takve molitve, takve molitve i ne postoje, itd, itd.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0026 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "10% Božanske Istine na Zemlji" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške