Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
URS02
Datum kreiranja
 
10-04-2009 20:51:56
Datum poslednje izmene
 
19-06-2009 01:51:34
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
1128
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Spiralno ovladavanje Božanskom Istinom
 

11) „Nastupa vreme konkretnih delovanja! I ne govorite da ne znate šta treba da radite! Pogledajte oko sebe! Zar vaše oči ne vide ono u šta treba da budu uložene vaše sposobnosti i vaši napori? Došli ste u ovaj svet, da biste delovali u fizičkom svetu koji vas okružuje! Ispunite svoj dug!“

12) Onda kada mu je bilo jasno da se sagovornik ukopava u svojim pogrešnim stavovima – ako je već morao da odgovori, Učitelj je odgovarao neozbiljno i šaljivo. Tako je izbegavao beskorisnu raspravu, a i razgaljivao sebe i sagovornika.

13) „U ovim vremenima aktivnih delovanja biće vam ukazana sva pomoć Nebesa, koju vaša karmička pozicija dozvoljava, u svim vašim poduhvatima koji su u skladu sa Voljom Boga.“

14) Učitelj je svoje ovozemaljske sposobnosti podredio prenošenju i predstavljanju Učenja. Dobar prijem njegovih tumačenja Učenja – Učitelj ne shvata kao dobar prijem njegovog zalaganja, i kao pohvalu njemu, ovozemaljskoj ličnosti, već shvata kao pohvalu Učenju, i kao pohvalu koja se vraća samom čoveku koji takvo interesovanje iskazuje.

15) „U svakom utelovljenom biću na Zemlji postoji istovremeno muško i žensko načelo, to jest – u svojim Višim telima vi nemate pol, već ste svi androgini (bespolni). Dakle, vezivanje suštine vašeg bića za određeni pol i za seksualno zadovoljstvo – može značiti samo vaše vezivanje za svet iluzija. A smisao svake ozbiljne duhovne težnje je oslobađanje od svih vezanosti za svet iluzija.“

16) „Objašnjenje vašeg sjedinjavanja sa blizanačkim plamenom, koje vam je ranije bilo dato, ima pravi smisao koji sada možete da shvatite: radi se o vašem sjedinjavanju sa vašim Ja Hrista, tako što vibracije vaših nižih tela postaju sazvučne vibracijama vašeg Ja Hrista, i ta ekstaza sjedinjavanja uvodi vas u blaženstvo koje se ne može uporediti ni sa kakvim vrhuncem u seksualnom odnosu.“

17) Snaga jednog duhovnog učenja ne meri se originalnošću u ustaljenom ovozemaljskom smislu, već se meri dubinom i obuhvatnošću Jedine Istine koju prenosi. Zato se Učitelj i ne trudi da stvori originalno duhovno učenje, već da na osnovu razvoja sopstvene svesti dopre do što viših, širih i obuhvatnijih nivoa Istine, i da njih prenese Radnicima Svetlosti (i svim ljudima).

18) Ograničena ljudska svest teško prima više nivoe neograničene Istine. Uzvišenim Bićima Svetlosti ovozemaljski Učitelji služe kao transformatori energije ideja viših nivoa Istine (transformatori, koji energiju visokog napona preobražavaju u energiju nižeg napona, koja se prosleđuje većem broju korisnika).

19) Sa svakim korakom na duhovnom Putu Radniku Svetlosti postaju dostupnima nove ideje, nivoi i širine Božanske Istine, tako da se od duhovnih učenja ne mogu formirati zatvoreni sistemi znanja, kao što se to čini u ovozemaljskim naukama koje se formiraju van Božanske Istine. Zato se Radnicima Svetlosti spiralno ili ciklično vraća isto suštinsko mnoštvo već osvojenih ideja, nivoa, širina Božanske Istine, da bi se dopunili novim uvidima, proširenjima, spoznajama, pri čemu se dešava da se nešto od starog, što je bilo privremena „konstrukcija“, odbacuje.

20) Učitelj je svoj život posvetio izučavanju i prenošenju Božanske Istine. Drugi Radnici Svetlosti imaju svoje druge misije u raznolikosti života na Zemlji. Ali, u sredinama u kojima deluju, i oni su učitelji drugima, koji su manje od njih zašli u duhovnost ili koji čak uopšte nisu zašli u duhovnost.Učitelji, možda u manjoj meri propovedanjem Istine, a u većoj meri – življenjem principa Istine i nastojanjima na Božanskom preobražavanju svega oko sebe.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0049 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Spiralno ovladavanje Božanskom Istinom" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške